Teius
Portalul teiusenilor de pretutindeni
Lista Forumurilor Pe Tematici
Teius | Inregistrare | Login

POZE TEIUS

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazylife
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
Teius / Bun sau rau ... Teius in mass-media / Ulpia Jurnal  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Sebes, Alba Iulia, Teius si Aiud vor fi conectate la autostrada Bechtel

“Municipiul Sebeş va fi legat de autostrada “Bechtel” prin intermediul unui drum expres”, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei întâlniri pe care a avuto cu aleşii locali ai municipiul Aiud, ministrul Transporturilor Ludovic Orban.
Acesta a anunţat că potrivit graficului pe care şi l-a stabilit, pe data de 17 iunie vor fi demarate procedurile de realizare a studiului de fezabilitate şi proiectare a drumului expres Sebeş-Turda, care va asigura legătura intre Culoarul IV si Autostrada Bechtel.
Pe cale de consecinţă, poziţionarea geografică va avantaja atât municipiul Sebeş cât şi Alba Iulia , oraşul Teiuş şi municipiul Aiud.
în viziunea lui Orban “toată documentaţia, studii şi proiect de execuţie, va fi făcută de o singură firmă astfel scutindu-se mult timp pierdut cu licitaţiile”.
Ministrul Transportului a declarat că la începutul anului viitor acest drum expres va intra în lucru şi că va ocoli toate localităţile pe care le va întâlni în cale, va fi făcut cu 2 benzi de circulaţie cu posibilitatea de dublare la 4 benzi în cazul în care intensificarea traficului o va cere, astfel încât în cele din urmă va deveni autostradă, lucru extrem de important pentru Alba Iulia, Teiuş şi Aiud . (D.L.)

aparut in Ulpia Jurnal - miercuri, 9 mai 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Spatile verzi nu aduna decat o treime din cerintele UE
Fiecat teiusean dispune de ...0,82 metri patrati de spatii verzi
*recomandarile UE: 26 metri patrati pentru fiecare catatean domiciliat in localitatile urbane

Insuficienta spatiilor verzi este evidenta in mai toate localitatile judetului. Asta daca se iau in calcul numai acele spatii verzi definite prin lege. Potrivit legislatiei romanesti, spatiile verzi se compun din parcuri, scuaruri, aliniamente plantate in lungul bulevardelor si strazilor, terenuri libere, neproductive din intravilan - mlastini, stancarii, plante, terenuri afectate de alunecari, saraturi care pot fi amenajate cu plantatii. In context, iata statisticile la nivelul unora dintre municipiile si orasele judetului nostru privind suprafata de spatiu verde ce ii revine fiecarui locuitor: Alba Iulia - 6,9 metri patrati de locuitor; Aiud - 6,04 mp; Sebes - 20 mp; Blaj - 3,4 mp; Cugir - 22,3 mp; Ocna Mures - 13,2 mp; Zlatna - 8,28 mp, iar cel mai putin Campeni - 0,92 mp si Teius 0,82 mp (in medie 9 metri patrati pentru fiecare orasan domiciliat in Alba).
Recomandarile Uniunii Europene in materie de parcuri si zone verzi solicita a se atinge 26 mp pentru fiecare cetatean al unei localitati urbane, fara a lua in socoteala eventualele spatii verzi amenajate pe terenurile private, in gospodariile populatiei sau in alte zone. Sunt excluse din calcul si vegetatia forestiera din extravilan, fasiile de protectie a apelor, perdelele de protectie, ariile naturale protejate, zonele de siguranta si protectie a infrastructurii de transport. (...)

Sursa: Ulpia Jurnal
Aparut in: 1/11/2007

ulpia jurnal spatile verzi aduna decat treime din cerintele uefiecat teiusean dispune ...0,82 metri

69.4KB


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Teiuș - Autoutilitară acroșată de un tren Intercity

Luni seara, pe strada Horea din orașul Teiuș, la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată acustic și luminos, o autoutilitară a fost acroșată de trenul Intercity care circula pe relația București - Cluj Napoca. Conducătorul autoutilitarei nu a oprit la locul accidentului, nsă a fost identificat cu operativitate de polițiști, n persoana lui Pavel B. de 39 de ani, din Teiuș. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur n aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sange n vederea stabilirii alcoolemiei. n urma accidentului, a rezultat avarierea autoutilitarei, iar trenul a avut o ntrziere de circa 10 minute. (I.P.)

ulpia jurnal teiuș tren intercity luni seara, strada horea din trecerea nivel calea acustic

42.2KB


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Teius - Dacie blocată ntre șinele de cale ferată
n noaptea de smbt spre duminic, agentii Postului de Politie TF Teius au fost sesizati n legtur cu faptul c pe magistrala de cale ferat nr. 300, Teius - Aiud, la pasajul de trecere la nivel cu calea ferat, ntre firele de
cale ferat, n afara pasajului de trecere, se afl blocat un autoturism.
La fata locului, politistii au gsit un autoturism Dacia. Masina a fost condus de ctre Vasile R., de 22 ani, din Teius, care a prsit locul accidentului, fr ncuviintrea rganelor de polite. Cauza accidentului a fost neadaptarea vitezeila conditiile de drum. n urma accidentului, autoturismul a fost avariat in proportie de 80% si au fost inregistrate si intarzieri la doua trenuri de 20 si respectiv 25 de minute. Cazul a fost preluat de ctre Politia Orasului Teius.

ulpia jurnal teius dacie ntre cale noaptea smbt spre duminic, agentii postului politie teius

37.4KB


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Teius - Scandal pe peronul gării

Lucrtorii Postului de Politie T.F. Teius se aflau n executarea atributiilor de serviciu cnd au observat doi brbati care se certau pe peronul Statiei C.F. Teius. n urma verificrilor, au fost identificate cele dou persoane, Gabriel
D., de 33 ani, din localitatea Rupea, judetul Brasov, si Gheorghe S., de 22 ani, din comuna Maieru, judetul Bistrita, care sunt cunoscuti c frecventeaz trenurile
de cltori, n special cele care circul noaptea si sunt predispusi la comiterea de fapte antisociale. mpreun cu cei doi brbati se afla si o femeie, Terezia L., de 35 ani, din Reghin, judetul Mures. n urma cercetrilor efectuate, s-a constatat c Gabriel D. si Terezia L. sunt autorii furtului comis n noaptea de 14 spre 15 aprilie n trenul accelerat 1742, care circula pe relatia de cale ferat Satu Mare - Bucuresti Nord, ntre Statiile C.F. Cluj Napoca - Cmpia Turzii. Cele
trei persoane au fost predate Postului de Politie T.F. Cmpia Turzii, n vederea continurii cercetrilor.

Aparut in: 17.04.2008

ulpia jurnal teius scandal peronul postului politie t.f. teius aflau executarea serviciu cnd

36.4KB


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Accident rutier n Teiuș

Neacordarea de prioritate a dus la producerea unui accident rutier n urma cruia doi tineri au fost rnii. Accidentul a avut loc vineri seara, la intersecia dintre strzile Clujului i Octavian Goga din oraul Teiu. Pompiliu B., de 64 ani, din Teiu, conducea un autoturism marca Dacia i nu a acordat prioritate de trecere, la efectuarea manevrei de viraj la stnga, unui moped marca Piaggio, condus regulamentar, din sens opus, de ctre Andrei V., de 19 ani, din Teiu.
Astfel, cele dou vehicule au intrat n coliziune. n urma accidentului, tnrul
a suferit o fractur la mandibul, iar Mariana P., pasager pe locul din spate al mopedului, a suferit leziuni uoare. n momentul producerii accidentului nici conductorul mopedului i nici pasagera nu purtau casc de protecie. (I.P.)

Aparut in: 30.06.2008

ulpia jurnal accident rutier prioritate dus producerea unui accident rutier urma cruia doi tineri

45KB


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Ediţia: marţi, 22 iulie 2008

Actualitate
O nouă victimă a Mureşului
Lucian DĂRĂMUŞ

Poliţia Oraşului Teiuş a fost sesizată telefonic duminică după amiază despre faptul că n locul numit Gura Velii, n zona de deversare a Văii Geoagiului n rul Mureş, s-a necat o persoană de sex masculin. S-a stabilit că este vorba despre P.M., de 17 ani, din Teiuş. Acesta s-a deplasat la rul Mureş mpreună cu alte două persoane pentru a se scălda. Din cte se pare minorul a intrat ntr-un loc cu apă adncă şi, neştiind să noate, s-a necat. Cadavrul acestuia nu a mai ieşit la suprafaţă, poliţiştii mpreună cu lucrători de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Unirea continund căutările pentru găsirea corpului tnărului de 17 ani.


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Primarul teiuşean Dorin Mateica:
Un mandat de patru ani e mult prea puţin pentru a realiza lucruri vizibile ntr-o localitate
Dorel LAZĂR

- Sunteţi la cel de al treilea mandat consecutiv de primar al oraşului Teiuş. Cum percepeţi acum administraţia locală?

- Din punctul meu de vedere este o continuare a unui proces de administrare a oraşului şi sper să fie constructiv. De fapt sunt convins că va fi constructiv, deoarece sunt convins că att consilierii locali ct şi ceilalţi membrii ai administraţiei au un singur ţel, dezvoltarea oraşului Teiuş. Cred că mpreună vom putea reuşi acest lucru.

- Credeţi că o continuitate n actul de administraţie este benefică pentru populaţie şi dezvoltarea economică a oraşului?

- Consider că un mandat de patru ani este mult prea puţin pentru a rezolva problemele şi a realiza lucruri vizibile ntr-o localitate. Se ştie că o lucrare edilitară de proporţii poate dura ani sau zeci de ani.
Mi-am dat seama că pentru a realiza unele obiective pe care ţi le propui ai nevoie de un timp mult mai ndelungat, mai ales cnd ai intrat la crma unei administraţii locale care aproape că nu are nimic rezolvat n ceea ce priveşte infrastructura şi economia.

- Avnd n spate relizările celorlalte două mandate, ce v-aţi propus pentru acest al treilea?

- Cred că cea mai importantă lucrare pe care trebuie să o facem este staţia de epurare a apelor uzate şi canalizarea localităţii. Acestea sunt de fapt obiectivele principale la care vom lucra n următorii patru ani şi, binenţeles, modernizarea drumurilor şi extinderea trotuarelor.

- Se vorbeşte cu oarecare invidie despre dezvoltarea economică a oraşului dumneavoastră. Aţi adus investitori, n perspectivă ce se ntrevede?

- Pentru Teiuş perspectiva este destul de bună n această privinţă. n acest an au nceput construcţiile şi amenajarea a cinci noi capacităţi de producţie. Nu sunt neapărat fabrici de mari dimensiuni, dar sunt capacităţi de producţie de mărime medie. Acesta este rezultatul ideilor şi strategiilor administraţiei locale, atragerea de investitori, indiferent de mărimea şi potenţa lor. Ei, investitorii, sunt n fapt cei care ne asigură finanţarea următoarelor investiţii edilitare.

- Există un secret al atragerii investitorilor?

- Cred că deschiderea este secretul, deschiderea totală att a primăriei ct şi a consiliului local. Nu se poate face nimic pentru a atrage investitori fără acceptul, deschiderea ambelor instituţii, att consiliul, ct şi primăria. Apoi eficienţa maximă n rezolvarea problemelor ridicate de investitori. Mă refer aici la acordarea legală şi rapidă a autorizaţiilor necesare acestora pentru a putea să-şi demareze lucrările de construcţie şi amenajare a noilor capacităţi de producţie pe care vor să le deschidă.

- Puteţi să ne spuneţi care este procentul şomajului şi starea economică a populaţiei din Teiuş?

- Da, avem un şomaj de aproximativ 5 sau 6 procente şi, după părerea mea, este ntr-o continuă scădere. Deocamdată avem unele probleme cu absorţia forţei de muncă feminină, lucru care, sperăm noi, n viitor se va rezolva, mai ales că la această oră se lucrează la finalizarea unei capacităţi de producţie ce va avea nevoie de aproximativ 200 sau 250 de femei. Despre starea economică a populaţiei cred că pot să afirm că este ntr-o creştere continuă ncepnd din anul 2000. Normal că nu este mulţumitoare şi că ea poate fi mai bună. La acest lucru ne şi gndim atunci cnd căutăm să atragem mai mulţi investitori şi astfel să se creeze noi locuri de muncă.

- Cu toată creşterea economică aveţi, n continuare, probleme sociale. Sunt multe?

- Normal că sunt probleme sociale. Fiecare localitate şi administraţie publică are aşa ceva. Nu putem nega nici noi acest fapt. Avem, spre exemplu, un număr destul de mare de cetăţeni n vrstă pentru care ne-am şi gndit să nfiinţăm un centru de zi, pe care-l dorim a avea două valenţe, loc de ntlnire a lor, dar şi de rezolvare a unor probleme cu care se confruntă. Mai sunt unele probleme pe care le avem n vedere şi care se referă la unele persone cu dizabilităţi, care consider că sunt rezolvabile. Apoi mai sunt unii tineri care spun, deocamdată, că nu au locuri de muncă, lucru ce se va rezolva cu siguranţă n momentul n care vor ncepe să funcţioneze capacităţile de producţie aflate n construcţie.

- Că veni vorba de tineri, care este implicare administraţiei n ceea ce priveşte oferirea unor posibilităţi de ocupare a timpului liber a acestora?

- Deocamdată avem cteva acţiuni pe care le organizăm tocmai pentru a le da posibilitatea de a se distra. Una ar fi cea din luna august Zilele oraşului Teiuş. Am mai făcut şi vom mai face unele acţiuni culturale special dedicate tinerilor. n general, la fel ca orişice localitate mică, să nu uităm că avem doat puţin peste 7.000 de locuitori, Teiuş oferă tinerilor şi alte posibilităţi de petrecere a timpului liber. Tinerii au la dispoziţie o sală de sport, teren de fotbal, discoteci. Cred că au ce face n timpul liber.

- Că tot aţi amintit de fotbal, ce mai face echipa oraşului, CFR Teiuş?

- Se va nscrie din nou n campionatul diviziei D şi sperăm că va avea succes n acest an. Vom ncerca să ne clasăm n primele trei echipe ale judeţului. Vom face o echipă de tineri, o echipă n care majoritatea jucătorilor vor fi din Teiuş, care vor reprezenta Teiuşul prin teiuşeni.

Editia: marti 29 iulie 2008

ulpia jurnal primarul dorin mandat patru ani mult prea puţin pentru realiza lucruri vizibile

11.4KB


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
O trăsură şi cinci cai 50.000 de lei!
Dorel LAZĂR
Luni, la Teiuş, trg de ţară. Crescătorii şi cumpărătorii au venit n număr destul de mare la obor, timpul fiind favorabil pentru derularea unei astfel de activităţi. Aşa că ţăranii şi-au scos animalele la vnzare. Potrivit unor precupeţi, după ce la trgul din luna iulie preţul bovinelor a crescut cu 200 de lei pentru fiecare exemplar, n această lună s-a menţinut. La restul animalelor preţul s-a menţinut acelaşi de cteva luni.
Potrivit n eguţătorilor Ioan şi Marcel Popa, (tată şi fiu) sătenii prezenţi n trg au cerut pentru vacile bune de lapte ntre 1.500 şi 2.000 de lei. Viţeii, n funcţie de greutate, au avut preţul cuprins ntre 500 şi 1.200 lei. Porcii şi purceii s-au comercializat la un preţ ce a oscilat ntre 4,5 şi 5,5 lei kilogramul, n funcţie de greutate, iar purceii de 6-7 săptămni s-au vndut cu 200 de lei perechea.
O vacă bună de lapte, cu viţel, se putea achiziţiona la preţul de 2.600 lei.
Pe vaca cu viţel mi s-au cerut 2.500 lei, dar la acest preţ nu am cumpărat. Vaca era de rasă şi stăpnul o lăuda că dă cte 10 litri de lapte pe zi, dar la preţul acela nu am vrut să o cumpăr. Am oferit 2.100 lei, spunea Ioan Popa. Fiul său, Marcel, zicea că viţeii aveau preţuri ntre 500 şi 1.000 lei, n funcţie de vrstă, dar mai ales de greutate. Junincile gestante s-au vndut cu 1.200-1.500 de lei.
Cel mai interesant a fost n sectorul cu cabaline. Preţul cailor a crescut uşor şi se pare că are tendinţa să mai crească. Unii cai au ajuns la preţuri ntre 1.000 şi 2.000 de lei, n timp ce cei mai slabi, de 500-700 de lei, abia că i mai găseşti prin trg ne-a informat Ioan Popa.
Acesta a mai afirmat că atracţia trgului au fost caii de talie mai mică, de altfel şi cei mai scumpi. Potrivit lui, cinci cabaline, dintre care două iepe (de 8 ani), doi cai (1 an) şi un mnz de 5 luni, plus trăsura, se puteau cumpăra cu 50.000 lei, negociabil.


Sursa: Ulpia Jurnal )
Miercuri, 27 Aug 2008


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Teiuş intră n zile de sărbătoare
Dorel LAZĂR
n organizarea Consiliului Local şi a Primăriei Teiuş, vineri debutează cea de a II-a ediţie a manifestărilor "Zilelele oraşului".
Sărbătoarea va debuta la ora 12.00 cu deschiderea oficială, moment care va fi urmat de un Te Deum, pentru ca apoi, la fel ca şi la ediţia precedentă, prima zi să fie dedicată unor ntreceri sportive.
n această ordine de idei, vineri vor avea loc concursul de tenis de masă "Memorialul Marin Scarlat", meciurile din cadrul Cupei "Memorialul Horia Popa" şi concursul de şah.
Cea de a doua zi va debuta la ora 10.00 cnd n centrul oraşului vor avea loc o serie de jocuri distractive, după care, la o oră diferenţă, concursul de cros la care sunt invitaţi toţi localnicii cu vrste cuprinse ntre 15 şi 100 de ani. Tot smbătă, dar la ora 16.00, pe scena din centrul oraşului va avea loc premierea cştigătorilor concursurilor organizate, după care va urma "marele spectacol" ce va fi deschis de către elevii Liceului Teoretic din localitate. La ora 18.00 vor susţine concerte extraordinare Mihai Trăistariu, Tavi Colen (Talisman), Alina Sorescu, Jasmine, Etno, Dor, Ooops, Body and Soul, Heaven, iar la ora 23.00 va avea loc aşteptatul foc de artificii.
Ziua de duminică, cea de treia a sărbătorii, va debuta la ora 11.00 cu un concurs de biciclete şi triciclete dedicat copiilor şi adolescenţilor din oraş, vernisarea expoziţiei de straie şi covoare populare, pentru ca ncepnd cu ora 14.00 fanfara de copii a oraşului Teiuş să intre n acţiune.
După parada portului popular care va ncepe la ora 16.00 va urma spectacolul folcloric.
Anul acesta edilii din Teiuş au ntrecut toate aşteptările şi au reuşit să organizeze un spectacol n care, rnd pe rnd, vor urca pe scenă Formaţia de dansuri "Muguri de nucet" din Stremţ, Ansamblul "Doruleţ" al Colegiului Tehnic din Aiud, Ansamblul folcloric şi Fanfara Centrului Cultural "Augustin Bena" din Alba Iulia, cărora li se vor alătura, n acompaniamentul orchestrei de muzică populară a Centrului Cultural "Augustin Bena" din Alba Iulia, Aurel Tamaş, Veta Biriş, Alina şi Ilie Medrea, Roxana Reche, Leontina Fărcaş, Flaviu Cristea, Cătălin Haşa, Iulian Bic, Adrian Ţiboc, Mircea Trziu.

Sursa: Ulpia Jurnal )
Joi, 28 August 2008


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Zilele Teiuşului cu debut anemic şi sfrşit n forţă
Dorel LAZĂR
ncepnd de anul trecut, ultima săptămnă a lunii august este perioada n care au loc Zilele Oraşului Teiuş, atunci cnd teiuşenii lasă deoparte treburile gospodăriei, se gătesc şi merg n centrul localităţii, lngă Catedrala Ortodoxă, pentru a petrece clipele de care, mai apoi, să-şi aducă aminte cu plăcere.
n acest an Zilele Oraşului au durat trei zile, din program făcnd parte, pe lngă concertele de muzică populară şi muzică tnără, o multitudine de ntreceri sportive. La fel ca şi anul trecut. Ce nu a fost ca şi anul trecut? Păi, anul trecut, la ora anunţată piaţa din centrul oraşului era arhiplină, anul acesta nu. Lucru de altfel observat şi de organizatori, unul dintre ei chiar afirmnd că cel mai mult l interesează să vină lumea la spectacolele organizate.
Lipsa cetăţenilor a fost simţită cu spaimă de comercianţii care şi-au ntins tarabele de o parte şi de alta a drumului. "Domnule, treaba se pare că este cam a dracului. Lume puţină, deşi ora nceperii festivalului este de mult depăşită. Mi-e să nu cumva să nu-mi scot banii de benzină şi de salarii pentru angajaţi", ne-a declarat un neguţător de mici şi bere. Temerea lui a fost mpărtăşită şi de un comerciant, mai brunet, care vindea tot felul de baloane şi jucării gonflabile şi care şi-a luat jucăriile şi a plecat afirmnd: "n judeţ sunt patru astfel de sărbători. Plec n altă parte. Nu risc să stau aici şi s-o iau n barbă".
A plecat omul şi chiar că "a luat-o n barbă", s-a nşelat. La doar cteva zeci de minute, piaţa centrală s-a umplut de lume. Oamenii veneau de pretutindeni, teiuşenii avnd şi oaspeţi veniţi de departe. "Noi venim de la Oradea şi suntem puşi pe chef. Am fost invitaţi aici de nişte rude şi vrem să ne distrăm", ne-a explicat o doamnă de vrstă medie numai bună de plătit ca animatoare, dată fiind verva cu care dansa şi se agita.
Vineri au avut loc ntrecerile sportive la care, din păcate, nu am putut să asistăm. Smbătă s-au desfăşurat concerte n aer liber dedicate n special tineretului. Onoarea de a deschide spectacolul a revenit liceenilor, elevilor Liceului Teoretic din Teiuş, după care au apărut şi oaspeţii de renume: Mihai Trăistariu, Tavi Colen (Talisman), Alina Sorescu, Jasmine, Etno, Dor, Ooops, Body and Soul, Heaven. Vedetele mai sus numite au ştiut să scoată din letargie chiar şi pe cei mai apatici şi mai sceptici locuitori. Se poate spune că spectacolul a fost unul de marcă.
"Am ncercat să oferim cetăţenilor noştri genuri de muzică pentru toate gusturile şi pentru toate categoriile. Chiar dacă au mai fost unele blbe şi chiar emoţii la nceputul serii de smbătă, putem spune că am reuşit să realizăm ceea ce am dorit", ne-a declarat Dorin Mateica, primarul oraşului Teiuş.
Smbătă, petrecerea a durat pnă trziu, n noapte, după minunatul foc de artificii ce a luminat feeric sărbătoarea teiuşană.
Ziua de duminică a fost rezervată folclorului, gen muzical mult apreciat de localnici, deoarece piaţa nu a mai suferit de "pustietate" ca şi n ziua precedentă. Deh, poate este şi avantajul zilei de sărbătoare, zi n care gospodarii se odihnesc sau, de ce nu, se mai şi distrează după o săptămnă de muncă.
Regele zilei, folclorul, a reunit pe scenă artişti tineri şi mai puţini tineri, ncepători şi profesionişti, reuşind să arate tuturor că tradiţia merită respectată. Rnd pe rnd, scena a fost "asaltată", spre deliciul cetăţenilor ce au ticsit piaţa, de Formaţia de dansuri "Muguri de nucet" din Stremţ, Ansamblul "Doruleţ" al Colegiului Tehnic din Aiud, Ansamblul folcloric şi Fanfara Centrului Cultural "Augustin Bena" din Alba Iulia, cărora li s-au alăturat arhicunoscuţii solişti de muzică populară Aurel Tamaş, Veta Biriş, Alina şi Ilie Medrea, Roxana Reche, Leontina Fărcaş, Flaviu Cristea, Cătălin Haşa, Iulian Bic, Adrian Ţiboc şi Mircea Trziu.

Sursa: Ulpia Jurnal )
Luni, 1 Septembrie 2008


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Teiuş
Cetăţean polonez, victimă a unui accident de muncă
Ioana POPA
Poliţia Oraşului Teiuş a fost sesizată miercuri după-amiaza despre faptul că la o societate comercială cu punct de lucru n oraşul Teiuş a avut loc un accident de muncă n care a fost implicat un cetăţean polonez. n baza sesizării, echipa operativă s-a deplasat la fata locului mpreună cu procurorul şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba. Din primele cercetări efectuate, a rezultat faptul că victima, Zdzislaw W., de 43 ani, n timp ce ncerca să monteze o balustradă pentru cabina de comandă a presei hidraulice, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe platforma cabinei de comandă, de la o nălţime de 3,5 metri. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Alba, unde i s-a stabilit diagnosticul de traumatism cranio-cerebral deschis, starea lui fiind n prezent stabilă.


Sursa: Ulpia Jurnal )
Vineri, 10 Octombrie 2008


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Bal dedicat absolvenţilor Liceului Teoretic Teiuş
Ioana POPA
Dacă n alte licee bobocii sunt cei privilegiaţi n această perioadă, la Teiuş lucrurile stau puţin altfel. n centrul atenţiei vor fi viitorii absolvenţi. Astăzi, de la ora 17.00, la Casa de Cultură a oraşului Teiuş, elevii claselor a XI-a din Liceul Teoretic vor organiza Balul Majoratului.
Pentru că nu este ceva ce se ntmplă n toate liceele, prof. Mihaela Suărăşan a ţinut să facă unele precizări: Desfăşurarea acestui bal e similară unui bal al bobocilor, doar că protagoniştii sunt de data aceasta elevii claselor a XII-a. Tradiţionalul concurs de Miss şi Mister, de data asta Majorat, va fi presărat cu glume, muzică, dans şi provocări neaşteptate, momente artistice realizate de elevii claselor a XI-a şi invitaţii lor.
Balul Majoratului este un eveniment special pentru elevii claselor a XII-a, dar este aşteptat cu nerăbdare de toţi elevii.
La bal vor fi prezenţi reprezentanţi ai comunităţii locale, ai Primăriei şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, dar şi sponsorii balului.


Sursa: Ulpia Jurnal )
Vineri, 17 Oct 2008


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
7 ani de nchisoare pentru o teiuşeancă

O femeie n vrstă de 53 de ani din Teiuş a fost condamnată la 7 ani de nchisoare pentru nşelăciune. Poliţişti din oraşul Teiuş au pus vineri n aplicare mandatul de executare a unei pedepse privative de libertate, ce a fost emis de instanţa de judecată pe numele Eugeniei M. Femeia fost depusă n Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud.

Sursa: Ulpia Jurnal )
Luni, 27 Oct 2008


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Maşină lovită n parcare

Poliţia Oraşului Teiuş a fost sesizată miercuri după-amiaza cu privire la faptul că n parcarea unui restaurant a avut loc un accident, iar unul dintre conducătorii auto implicaţi a părăsit locul accidentului. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au găsit un autoturism ce prezenta avarii. n urma verificărilor efectuate, celălalt autovehicul a fost identificat imediat, pe raza municipiului Aiud. S-a constatat că maşina a fost condusă, la momentul producerii accidentului, de către Vasile G., de 48 ani, din Aiud. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultnd valoarea de 0,73 mg/l alcool pur n aerul expirat. Cercetările continuă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul de către o persoană avnd o mbibaţie alcoolică n snge ce depăşeşte limita legală şi de părăsire a locului accidentului.

Sursa: Ulpia Jurnal )
Vineri, 31 Oct 2008


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Bătuta iubitului...

Poliţia Oraşului Teiuş a fost sesizată duminică de către Cosmina V., din Aiud, cu privire la faptul că n data de 1 noiembrie a fost agresată fizic de către concubinul ei, Loghin S., de 50 ani, din Aiud. Din declaraţia Cosminei V. a rezultat faptul că incidentul s-a petrecut pe raza municipiului Aiud, n locuinţa comună a celor doi. Cercetările continuă pentru stabilirea mprejurărilor exacte ale faptei, iar ncadrarea juridică urmează a se face n funcţie de numărul de zile de ngrijiri medicale necesare pentru vindecare.

Sursa: Ulpia Jurnal )
Miercuri, 5 Noiembrie 2008


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Alcoolul n-are frnă...

Un bărbat n vrstă de 48 de ani din municipiul Alba Iulia s-a urcat la volan băut şi a produs un accident de circulaţie. Evenimentul a avut loc duminică, pe strada Clujului. Ioan R. nu a păstrat o distanţă de siguranţă n mers faţă de autoturismul care circula n faţa sa şi a intrat n coliziune cu acesta. Maşina era condusă de către Constantin I. din Sebeş. n urma accidentului, au rezultat doar pagube materiale. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, stabilindu-se că Ioan R. avea o mbibaţie alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur n aerul expirat, iar Constantin I. de 0,00 mg/l alcool pur n aerul expirat. Ioan R. a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, n vederea recoltării probelor biologice de snge, pentru stabilirea alcoolemiei. I s-a ntocmit dosar penal.

Sursa: Ulpia Jurnal )
Marti, 11 Noiembrie 2008


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Elevii de la Liceul Teoretic Teiuş prezintă umorul romnesc n Europa
Ioana POPA
O echipă de profesori de la Liceul Teoretic Teiuş a iniţiat un proiect multilateral cu şcoli din Turcia, Slovacia, Slovenia, Italia şi Polonia. Proiectul Umorul n viaţa tinerilor, care are ca ţintă elevii cu vrste cuprinse ntre 14 şi 17 ani, a fost aprobat şi a primit finanţare de 24.000 euro. Scopul proiectului este să stabilească legături culturale puternice ntre ţările participante, să creeze deschidere spre diverse forme de umor şi să-i apropie pe tinerii aparţinnd unor medii diverse din punct de vedere cultural, lingvistic şi istoric.
Prin prezentarea diverselor tipuri de umor caracteristice fiecărei ţări, elevii vor nvăţa să nţeleagă cultura, obiceiurile, viaţa de zi cu zi şi modul de distracţie al tinerilor din diverse ţări. Potrivit profesoarelor Corina Radu şi Mihaela Suărăşan, elevii vor lucra mpreună n echipe pentru a prezenta opere umoristice, pentru a surprinde asemănările şi deosebirile felului n care este prezentat umorul n viaţa tinerilor cu referire la sistemul de valori europene.
n cadrul proiectului va fi editată o carte intitulată Calea spre umor, vor fi realizate piese şi scene de teatru care prezintă poveşti amuzante, glume şi vor fi făcute prezentări multimedia despre actori-comici faimoşi.
Prima activitate din cadrul proiectului va avea loc ntre 23-28 noiembrie, n Turcia, ţara coordonatoare. Un grup, format din trei eleve şi trei cadre didactice de la Colegiul Teoretic Teiuş, va prezenta celorlalţi parteneri CD-uri despre Romnia, despre judeţul Alba şi despre Liceul Teoretic şi va participa la stabilirea etapelor care urmează să fie parcurse n cadrul proiectului ce se va desfăşura pe o perioadă de 2 ani.

Sursa: Ulpia Jurnal )
Luni, 24 Noi 2008


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Seful Politiei Teius, schimbat din functie

Potrivit unui comunicat de pres transmis de ctre Inspectoratul de Poliie al Judeului Alba, comisarul sef de politie Ionel-Ioan Sinea, sef de politie la Politia orasului Teius, a fost sanctionat disciplinar cu trecerea ntr-o functie inferioar si numit ntr-o functie de executie la Politia Municipiului Alba
Iulia.
Aceast sanctiune disciplinar a fost luat ca urmare a unor aspecte negative constatate n activitatea si conduita ofiterului de politie, recentele evenimente
care au avut loc pe raza orasului Teius neavnd legtur cu aplicarea acestei sanctiuni.
n cursul lunii noiembrie 2008, abaterile disciplinare ale ofiterului de politie au fost analizate n cadrul consiliului de disciplin al inspectoratului, care a constatat existenta abaterilor disciplinare si vinovtia ofiterului de politie si a propus sanctionarea disciplinar a acestuia cu trecerea ntr-o functie inferioar.
Aceast sanctiune a fost contestat de ofiter la Inspectoratul General al Politiei Romne, care n urma analizei a stabilit c nu exist motive temeinice care s justifice admiterea contestatiei si a decis mentinerea sanctiunii aplicate.
Se pare c ofiterul de politie nu se afl la prima abatere. n perioada anilor 2007-2008, acesta a mai fost cercetat n patru cazuri pentru svrsirea de abateri disciplinare n legtur cu gestionarea defectuoas a situatiei operative existente la nivelul orasului Teius.
La comanda Politiei orasului Teius a fost mputernicit inspector principal de politie Teodor Brastan, care a ndeplinit functia de ofiter specialist n cadrul
Inspectoratului de Politie al Judetului Alba - Serviciului de Investigare a Fraudelor.
(I.P.)

Aparut in: 12.01.2009
Sursa: Ulpia Jurnal

ulpia jurnal seful politiei teius, schimbat din unui comunicat pres transmis ctre poliie

63.8KB


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Trafic monitorizat la Teius si Alba

Serviciul Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Alba a organizat si desfsurat vineri seara o actiune, ntre orele 22.00 - 00.00, pe raza orasului Teius. Scopul actiunii a fost prevenirea si combaterea evenimentelor rutiere comise pe fondul consumului de buturi alcoolice. Au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale n valoare de aproape 2.000 lei si au fost retinute, n vederea suspendrii, dou permise de conducere. Actiunea a continuat si duminic, atunci cnd a fost monitorizat traficul rutier pe raza municipiului Alba Iulia si a localittilor limitrofe. Au fost aplicate 25 de sanctiuni contraventionale, n valoare de peste 4.400 lei. Agentii de politie au retinut, n vederea suspendrii, dou permise de conducere si au constatat o infractiune privind conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de ctre o persoan
avnd o mbibatie alcoolic n snge ce depseste limita legal. (I.P.)

Aparut in 13.01.2009
Sursa: Ulpia Jurnal

ulpia jurnal trafic teius politiei rutiere din cadrul politie judetului alba organizat desfsurat

94.7KB


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Teius
Cnd unul taie plopul, peste altul cade stlpul...

Vineri, pe malul stng al Vii Geoagiului, n orasul Teius, un brbat a suferit o vtmare corporal ca urmare a cderii peste el a unui stlp de sustinere a cablurilor de telefonie si energie electric. Politistii, chemati la fata locului, au stabilit c numitul Mircea R., de 47 ani, din Teius, n timp ce a tiat cu ajutorul unui motofierstru coroana unui plop, aceasta, n cdere, a acrosat cablurile de telefonie si energie electric, ce au determinat cderea stlpului de sustinere peste Nicolae M., de 41 ani, din Teius. Victima a fost transportat la Spitalul Judetean Alba unde a rmas internat, fiindu-i stabilit diagnosticul
de traumatism lombar cu tasare de vertebr.(I.P.)

Aparut in: Luni, 19 ianuarie 2009
Sursa: Ulpia Jurnal

ulpia jurnal teiuscnd unul taie plopul, peste altul cade malul stng vii orasul teius, brbat

38.9KB

Modificat de Teius (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Teiuş
Taximetrist ameninţat cu taxatul...
Ioana POPA
Luni seara, Nicolae Ş., de 54 ani, angajat al unei firme de taximetrie, a reclamat la poliţie că numitul H.I. i-a spart geamul de la portiera autoturismului şi l-a amenintat cu un cuţit. n urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că taximetristul a preluat două persoane de la domiciliul lui H.I., pentru a le transporta n municipiul Sebeş. Cnd acesta a ajuns la intersecţia străzilor Decebal şi Curcani, a fost ajuns din urmă şi oprit de către H.I., care, n urma unor discuţii contradictorii, i-a spart geamul portierei stnga faţă şi l-a ameninţat cu un cuţit. n cauză se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de ameninţare, distrugere şi portul fără drept al cuţitului.

Aparut in: Miercuri, 21 Ian 2009
Sursa: Ulpia Jurnal )


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Ghiocei din partea elevilor pentru femeile din Teiuș

Ca n fiecare an, Consiliul Elevilor de la Liceul Teoretic Teius a marcat ziua de 8 Martie. Duminica, la amiaza, un grup de elevi voluntari au iesit pe strazile orasului si au oferit femeilor pe care le-au ntlnit cte un buchetel de ghiocei.
Elevii au facut acest gest pentru a le aminti ca e ziua lor, ca sunt apreciate si ca a venit primavara.
(I.P.)

Aparut in: Luni, 9 Martie 2009
Sursa: Ulpia Jurnal

ulpia jurnal ghiocei din partea elevilor pentru femeile din fiecare an, consiliul elevilor liceul

33.9KB


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la