Teius
Portalul teiusenilor de pretutindeni
Lista Forumurilor Pe Tematici
Teius | Inregistrare | Login

POZE TEIUS

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil elenn
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 55 ani
Teius / Bun sau rau ... Teius in mass-media / Ziua  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Investitie austriaca la Teius
 
Firma austriaca "Baumit" intentioneaza sa investeasca suma de 7,5 milioane de euro in construirea unei fabrici in orasul Teius, a anuntat, saptamana trecuta, prefectul judetului Alba, Liviu Mugurel Sarbu. Potrivit Rompres, investitia urmeaza a fi demarata in luna iunie a acestui an si va consta intr-o fabrica de mortare uscate, cu o capacitate de 180.000 de tone/an. Pentru a vedea modul in care se deruleaza procesul de productie, precum si conditiile de lucru, cei din conducerea societatii Baumit au invitat mai multi membri ai administratiei locale si judetene la o fabrica similara din Austria. Investitia austriaca de la Teius ar fi cea mai mare din ultimii ani din orasul de pe Mures. Concernul austriac Baumit Wopfinger, care are o traditie de peste un secol in producerea de materiale de constructii, este prezent in Romania din anul 1995.

Aparut in Nr. 3003 de sambata, 1 mai 2004
Sursa: Ziua )


pus acum 17 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Mascatii din Alba cercetati pentru abuz

O femeie din Teius cu doi copii minori s-a trezit luni dimineata cu mascatii peste ea, acestia cautand mai multi infractori, care insa nu au locuit niciodata la adresa respectiva. Femeia ii acuza pe ofiterii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba (BCCOA) de abuz, dupa ce - sustine ea - acestia i-au perchezitionat casa fara a avea autorizatie in acest sens.
Aurelia Serban spune ca oamenii legii au procedat defectuos, singurul rezultat al perchezitiei fiind distrugerea usii locuintei si traumatizarea psihica a celor doi copii. Ea a depus deja plangere impotriva ofiterilor si vrea ca acestia sa plateasca atat distrugerile, cat si daune morale. Totul a inceput luni dimineata, in jurul orei 6, cand Aurelia Serban a fost trezita din somn de bubuituri puternice in usa. "Locuiesc singura cu cei doi copii de 1, respectiv 7 ani si m-am speriat ingrozitor. Am auzit batai puternice in usa si am auzit cand spuneau ca sunt de la politie, dar am crezut ca e vorba de niste derbedei care vor sa intre in casa, asa ca am iesit la geam si le-am spus ca sun la politia locala. Am sunat la 112 si in cateva minute a venit un echipaj de la Politia Teius care mi-a confirmat ca intr-adevar persoanele respective sunt anchetatori si atunci am coborat sa deschid usa. Era insa blocata, pentru ca mascatii o fortasera. Ulterior, tatal meu a reusit sa o deschida folosind o ranga, dar e distrusa", povesteste Aurelia Serban.Ore de cosmarSeful Politiei Teius - inspectorul principal Alin Teodor Brastan confirma faptul ca Aurelia Serban a sunat la politie, sustinand ca cineva incearca sa ii intre in casa: "La fata locului a ajuns un echipaj care a constatat ca, intr-adevar, este vorba despre o actiune a colegilor de la DIICOT, moment in care s-au retras. Doamna a depus ulterior o plangere la noi".
Femeia sustine ca, in timpul celor doua ore de perchezitie, politistii nu i-au aratat nici un act care sa le justifice prezenta in casa, dar nici nu au gasit nimic incriminator, fapt dovedit si de procesul verbal intocmit in urma actiunii. "Aveau un mandat, dar nu mi l-au aratat. L-a vazut un vecin, a carui locuinta a fost de asemenea perchezitionata, si care sustine ca respectivul act autoriza verificarea imobilului 45 de pe strada Parcul Mihai Viteazu si <<a inca doua imobile>>. Eu locuiesc la numarul 48, dar acest numar nu era trecut in document. Cu toate acestea, copiii mei au trait doua ore de cosmar, iar traumele psihice suferite se manifesta si acum. Se trezesc din somn brusc si se apuca de plans", mai spune Aurelia Serban. Potrivit acesteia, singura sa "vina" e gradul de rudenie pe care il are cu persoanele pe care politistii le cautau, persoane care insa "daca anchetatorii faceau o minima documentare, ar fi aflat ca locuiesc in alt cartier din localitate", situat la mai multe strazi distanta de zona in care oamenii legii au intrat, luni dimi­neata, in forta. De altfel, dupa ce au ravasit degeaba la numarul 45 si in "alte doua case", anchetatorii l-au gasit pe unul din cei cautati la domiciliul acestuia, in alt cartier.Toata lumea se spala pe mainiContactati de reporterii ZIUA, anchetatorii au incercat sa iasa basma curata. Primele semne de intrebare le-a ridicat presupusa autorizatie de perchezitie, emisa la cererea procurorului Costel Daniel Chirila de la DIICOT Alba, care insa nu a fost de gasit timp de doua zile pentru a ne lamuri. Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, Eugen Fulop, s-a spalat repede pe maini, pe motiv ca acest caz "excede competentele sale". Cert e ca ancheta a demarat deja si, potrivit comisarului sef Ioan Popa - adjunctul sefului IPJ Alba, s-a luat legatura cu procurorii din Aiud care vor cerceta acuzatiile aduse oamenilor legii. Seful mascatilor din cadrul BCCO Alba, comisarul Traian Berbeceanu (foto), are o varianta total diferita de cea a femeii: "Colegii au spus cine sunt, femeia a refuzat sa deschida, asa ca au intrat fortand usa de acces. Aveau autorizatie in care erau trecute toate cele trei imobile perchezitionate, care apartineau familiei Serban si exista inregistrari audio-video care dovedesc ca verificarile s-au desfasurat conform procedurilor legale".Alte ispravi cu cagulaNu este pentru prima oara cand ofiterii condusi de comisarul Traian Berbeceanu sunt acuzati de abuz in urma unor perchezitii. Unul dintre cele mai mediatizate cazuri in acest sens a fost dosarul Hydra, referitor la mafia fierului vechi din Hunedoara, care s-a lasat in vara anului 2006 cu arestarea a peste 40 de persoane. Atunci, rudele inculpatilor au sustinut ca anchetatorii se folosesc de bunurile confiscate in urma perchezitiei, respectiv ca circula cu masinile inculpatilor si poarta bijuteriile acestora. (I.S.C.)

Irina S. CHIROIU 

Aparut in: Nr. 4454 de joi, 5 februarie 2009 
Sursa: Ziua )


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la