Teius
Portalul teiusenilor de pretutindeni
Lista Forumurilor Pe Tematici
Teius | Inregistrare | Login

POZE TEIUS

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
barbyy la Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
Teius / Bun sau rau ... Teius in mass-media / Informatia de Alba  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
În traficul de persoane: Proxeneţi pedepsiţi

În data de 20 februarie, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, cu sprijinul DPIR, din cadrul IPJ Alba, a organizat o amplă acţiune pe linia combaterii traficului de persoane.
Astfel, poliţiştii au reuşit să identifice doi racolatori. Este vorba despre Nicolae-Ciprian A., din oraşul Teiuş, care, împreună cu fratele său Constantin A., în perioada 2003-2007, au recrutat şi transportat în Spania mai multe tinere, dintre care unele minore, în scopul exploatării sexuale. Tinerelor le era promisă „marea cu sarea”, adică un loc de muncă bine plătit, dar odată ajunse în Spania, erau obligate, prin ameninţări şi violenţe, să practice prostituţia în diferite cluburi.
În sfârşit, după 4 ani de trafic uman, Nicolae-Ciprian A. a fost reţinut de către DIICOT – BT Alba Iulia, urmând a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventivă, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.
Constantin A. este cercetat în lipsă pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.
Să sperăm că faptele celor doi nu vor fi muşamalizate, şi vor plăti pentru
faptele comise. (A.B.)

Aparut in Ediţia online : 23 Februarie 2007
Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 17 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Poliţiştii aiudeni în acţiune

Zilele acestea, Poliţia municipiului Aiud a acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor. Oamenii legii s-au axat în special pe violenţele produse în diverse ipostaze de către unii cetăţeni, pe infracţiunile de natură economico – financiară, precum şi pe furturile din buzunare. De asemenea s-a acţionat şi pentru fluidizarea traficului rutier şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică în localitate.
Astfel, la data de 3 mai, au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2575 lei. Dintre acestea, 20 de sancţiuni au fost aplicate pentru abateri de la regimul circulaţiei rutiere şi 7 conform prevederilor Legii 12/1990.
De asemenea, în cadrul acestei acţiuni, au fost identificate trei persoane, cu vârste între 17 şi 36 ani, din oraşul Teiuş, care ofereau spre vânzare ceasuri de mână şi aparate de ras, fără a deţine documente legale de provenienţă. Persoanele respective au fost sancţionate contravenţional, conform Legii 12/1990, iar bunurile, în valoare de 300 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. (A.B.)

Aparut in Ediţia online : 5 Mai 2007
Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 17 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Şoferul… neşofer

Sâmbătă seara, agenţi de siguranţă publică de la Poliţia oraşului Teiuş l-au depistat în trafic pe Vasile T., de 44 ani, din satul Beldiu, care conducea un autoturism marca Dacia 1300 după ce, în prealabil, consumase băuturi alcoolice.
În urma verificărilor, s-a constatat că acesta nu avea nici măcar permis de conducere. Poliţia oraşului Teiuş continuă cercetările sub aspectul săvârşirii de către Vasile T. a infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică în sânge ce depăşeşte limita legală. (A.B.)

Aparut in Ediţia online : 15 Mai 2007
Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 17 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Grilaj furat de pe un podeţ

Agenţi de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Teiuş l-au identificat pe Marius C., de 35 ani, din Teiuş, care transporta cu o căruţă un grilaj metalic cu o greutate de aproximativ 15 kg. n urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoana n cauză a sustras grilajul de pe podeţul unui imobil aparţinnd lui Iacob M., de 75 ani, din Teiuş. Prejudiciul, n valoare de 150 lei, a fost recuperat şi restituit părţii vătămate, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii de către Marius C. a infracţiunii de furt calificat. (L.S.)

Aparut in Ediţia online : 25 Iunie 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
O nouă promoţie de absolvenţi la Liceul Teoretic Teiuş

Cei 53 de elevi ai claselor a XII-a de la Colegiul Teoretic din Teiuş şi vor lua La revedere mine de la dascăli şi de la colegii mai mici. Sunt două clase care ncheie studiile acum: clasa a XII-a Uman, care are 26 de elevi diriginte profesoara Corina Radu, şi clasa a XII-a Real, 27 de elevi diriginte fiind profesoara Nicoleta Cmpean. Sunt trei şefi de promoţie, care au reuşit o performanţă foarte serioasă: n cei 4 ani de studiu au obţinut numai note de 10 la toate disciplinele. Cei trei sunt Cristina Cmpean şi Bogdan Bulgaria de la Real, şi Andra Lazea clasa a XII-a Uman.
Vor avea loc cteva momente speciale: cei mari vor intra pe un culoar plin de flori, vor primi coroniţe şi apoi vor intra la ultima oră de dirigenţie. Urmează ntlnirea festivă n careu: se va face predarea cheii către cei din clasele a XI-a, care au pregătit şi un scurt program artistic, devenit tradiţie. Olimpicii şi elevii cu alte rezultate bune la nvăţămnt vor fi premiaţi n acest cadru special. Este prilej pentru ultimul salut din partea directorului liceului profesorul Octavian Rusu care le va ura celor 53 de elevi succes la Bac, succes n următoarele examene ale vieţii şi, binenţeles, La revedere n 2017!. (I.B.)

Ediţia online : 13 Iunie 2007
Sursa:


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Domnilor profesori, cu dragoste! Oscar-uri pentru dascălii de la Liceul Teoretic Teiuş

Elevii din ziua de astăzi pot fi catalogaţi de către adulţi n multe feluri, nu neapărat măgulitoare. Dar se ntmplă să vină şi cu idei noi, cu spirit liber, cu o anumită inocenţă, dezinvoltură şi bunădispoziţie sinceră. Elevii Liceului Teoretic Teiuş au primit un pont şi au acţionat, ajutaţi fiind de cţiva dascăli: au pus la punct Gala Premiilor pentru Profesori un fel de Oscaruri pentru profesori, idee inspirată de un prieten care a predat peste ocean, n America.
Gala Premiilor pentru profesori a avut loc la sfrşitul săptămnii trecute, ca o continuare a manifestărilor dedicate unei sărbători moderne, Valentines Day. Gala a purtat un nume, Domnilor profesori, cu dragoste!, inspirat de un film american cu Sidney Poitier, un film n care un profesor de culoare reuşeşte să impună nţelegere şi respect unei clase n care erau majoritari elevi albi, indisciplinaţi şi gălăgioşi.
A fost şi un spectacol deschis de un moment poetic n care şase elevi au recitat cteva frumoase poezii romneşti. Un grup de fete din clasa a VI-a a prezentat un dans modern, după care a urmat o paradă a modei. Cristina Cmpean clasa a XII-a) a interpretat un cntec, iar cinci băieţi au susţinut un moment de
break-dance. A fost şi un invitat surpriză: Alex Lasc solistul trupei  Propaganda din Alba Iulia, care a urcat pe scenă cu chitara şi a cntat
piesa Aripi (preferata publicului). Gazda show-ului a fost Roxana Cmpean,
elevă n clasa a IX-a. Totul s-a ncheiat cu un bal la care toată lumea a participat, dascăli şi elevi.
Dar care au fost categoriile din Gală şi cştigătorii lor? Un singur trofeu a fost pentru elevi: Cea mai cool clasă de Valentines Day (clasa XI-a Uman). Restul distincţiilor au fost pentru profesori: Cel mai reuşit blond(Călin Cotoară, Cel mai calm profesor (Ioan Zoica), Cel mai de gaşcă profesor
(Mihaela Surăşan), Cel mai exigent profesor (Ioana Muntean), Cel mai bun
fotbalist (Călin Borşia), Cel mai extravagant vocabular (Maria Lup), Cei mai
moderni ochelari (Adriana Ciortea), Cel mai punctual profesor (Lucian
Antoniade), Cel mai bun organizator de spectacole (Gloria Grosu), Cel mai
strateg profesor (Nicoleta Cmpean), Cel mai vesel profesor (Corina Radu), Cea mai puternică voce (Ana Breaz).
Dar au fost şi cteva categorii hollywoodiene: Cel mai fotogenic profesor (Emil Radu), Cea mai cool freză (Ştefan Hazi), Cel mai motorizat profesor (Monica Stan), Cea mai cool vestimentaţie (Anemona Szilaghi), Cel mai
inocent profesor (Cecilia Corbean) sau Cei mai mulaţi jeanşi (Marius Juncan).
Un premiu special a fost acordat profesorului Ioan Ardelean: Diplomă de
excelenţă pentru ntreaga activitate didactică n cadrul Liceului Teoretic Teiuş,
pentru un dascăl care 46 ani din viaţă şi-a dedicat educării tinerilor. O manifestare frumosă, inedită la noi, care cu siguranţă va prinde foarte curnd
şi n alte şcoli. (I.B.)

Ediţia online : 21 Februarie 2007
Sursa:

informatia alba domnilor profesori, dragoste! oscar-uri pentru liceul teoretic din ziua pot

7.6KB


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Cu remorca expirată

n noaptea de 15 spre 16 mai, n jurul orei 04.10, agenţi de siguranţă publică de la Poliţia oraşului Teiuş l-au depistat n trafic pe Aurel G., de 32 ani, din comuna Meteş, n timp ce conducea un tractor care avea ataşată o remorcă
ce nu avea montate plăcuţe de nmatriculare. Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că remorca fusese radiată din circulaţie n cursul lunii martie 2006.
Poliţia oraşului Teiuş continuă cercetările sub aspectul săvrşirii de către Aurel G. a infracţiunii de tractare a unei remorci nenmatriculate sau nenregistrate pe drumurile publice. (A.B.)

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Trei copii au fugit dintr-un centru de plasament

Alţi copii au fugit dintr-un centru de plasament. De data aceasta, de la
Centrul de Plasament Sncrai. Poliţiştii din Aiud au fost anunţaţi duminică pe la ora 18.40, de către un referent al centrului, despre faptul că trei minori, P.M., de 15 ani, R.C., de 14 ani şi D.R.C., de 14 ani, au plecat din centru fără să anunţe supraveghetorii şi nu s-au mai ntors.
n nici o oră de la anunţarea oamenilor legii, aceştia au fost găsiţi pe raza oraşului Teiuş, fiind ncredinţaţi din nou angajaţilor centrului de la Sncrai. (A.B.)

Sursa: Informatia de Alba
Ediţia online : 28 August 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Poliţiştii teiuşeni n acţiune

Smbătă, poliţiştii din Teiuş au organizat şi desfăşurat o acţiune ce a avut drept scop prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea evenimentelor rutiere.Cu acest prilej au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 conform Legii 61/1991 şi 6 conform OUG 195/2002. De asemenea, au fost identificaţi doi minori, A.R., de 15 ani şi T.D., de 16 ani, din Teiuş, care n data de 6 august au dat atacul la locuinţa lui Dumitru Z. Adolescenţii sunt cercetaţi n stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt. (A.B.)

Sursa: Informatia de Alba
Ediţia online : 28 August 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Prins beat la volan şi fără permis

     Vineri, n jurul orei 21.55, lucrători din cadrul Poliţiei oraşului Teiuş au oprit n trafic pentru control, pe raza satului Beldiu, autoturismul Dacia 1310 condus de Vasile T., de 44 de ani, din Beldiu.
     Din verificări s-a stabilit că acesta nu poseda permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost condus la Spitalul judeţean Alba unde i-au fost recoltate probe biologice n vederea stabilirii alcoolemiei. n continuare Vasile T. este cercetat sub aspectul săvrşirii infracţiunilor de conducere a unui autoturism fără permis şi n stare de ebrietate. (L.S.)

Sursa: Informatia de Alba
Ediţia online : 11 Septembrie 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Magazine prădate

     Poliţiştii din oraşul Teiuş au reuşit să identifice făptaşii a trei infracţiuni de furt de pe raza localităţii. Astfel, din primele cercetări a rezultat faptul că patru minori, trei din municipiul Blaj şi unul din judeţul Mureş, cu vrste cuprinse ntre 13 şi 17 ani, n lunile august şi septembrie au pătruns noaptea n trei magazine aparţinnd unei societăţi comerciale din Teiuş şi au sustras bani, ţigări şi cartele telefonice. Acum, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi pentru documentarea ntregii activităţi infracţionale. (A.B.)

Sursa: Informatia de Alba
Ediţia online : 24 Septembrie 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Teiuş - Maşină acroşată de un tren

     Luni, n jurul orei 19.30, Poliţia oraşului Teiuş a fost sesizată n legătură cu faptul că pe strada Horea, din oraşul Teiuş, la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată acustic şi luminos, o autoutilitară de culoare albă a fost acroşată de trenul Intercity care circula pe relaţia Bucureşti - Cluj-Napoca.
     Conducătorul autoutilitarei nu a oprit la locul accidentului, nsă a fost identificat cu operativitate de poliţişti n persoana lui Pavel B., n vrstă de 39 de ani, din oraşul Teiuş. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur n aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de snge n vederea stabilirii alcoolemiei.
     n urma accidentului a rezultat avarierea uşoară a autoutilitarei, iar trenul Intercity a avut o ntrziere de aproximativ 10 minute. (G.S.)

Sursa: Informatia de Alba
Ediţia online : 26 Martie 2008


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
O zi plină de sancţiuni
     Poliţia oraşului Teiuş a organizat o acţiune cu ocazia pieţei săptămnale de mărfuri şi animale. Astfel, miercuri, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială, au fost aplicate 26 sancţiuni contravenţionale, dintre care una la Legea nr.61/1991, 24 la OUG nr.195/2002 şi una la Legea nr.12/1990, n valoare totală de 2.900 lei. De asemenea, a fost reţinut n vederea suspendării un permis de conducere. (G.S.)

Sursa: Informatia de Alba
Ediţia online : 4 Aprilie 2008


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
La volan, fără permis
Smbătă, poliţiştii formaţiunii Poliţiei Rutiere Teiuş l-au depistat pe Mihai Ovidiu G., din aceeaşi localitate, n timp ce conducea pe o stradă din oraş un autoturism marca Oltcit, maşina fiind a lui Augustin G. Oamenii legii au constatat, pe lngă faptul că maşina nu era a sa, că Mihai Ovidiu G. nici măcar nu avea permis de conducere.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii de către Mihai Ovidiu G. a infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis. (A.B.)


Sursa: Informatia de Alba
Editia online: 18 Iunie 2008


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
n data de 22 iulie, n jurul orei 21.00, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Teiuş au depistat ntr-un cartier din oraş, doi minori, n vrstă de 13 ani şi respectiv 16 ani, ambii internaţi n Şcoala Specială Sncrai, care, fiind nvoiţi ntre orele 14.00- 18.00 pentru a se deplasa n oraşul Aiud, nu s-au mai ntors n şcoală. Cei doi minori au fost ncredinţaţi angajaţilor Şcolii Speciale Sncrai. (A.B.)

Sursa: Informatia de Alba
Editia online: 18 Iunie 2008


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
El şi Ea, ndrăgostiţii Liceului din Teiuş

De cţiva ani, liceenii din Teiuş sărbătoresc Dragostea pe 14 februarie, n Ziua Sfntului Valentin, o tradiţie occidentală adoptată pe scară largă de tinerii din Romnia.
n acest weekend, elevii au mpodobit sălile de clasă cu multe inimioare, flori şi baloane colorate, iar ntr-un loc accesibil a fost expus mult aşteptatul Panou al dragostei, pe care s-au lăsat zeci de mesaje, scrise pe inimioare, mesaje care conţin gnduri bune şi dedicaţii, de la elevi pentru elevi, sau de la elevi pentru profesori.
Amatorii de suveniruri s-au fotografiat cu o inimă uriaşă sau au intrat n corpurile unui EL (un Romeo) şi a unei EA (o Julietă) realizate de talentatul Raul Rusu, elev n clasa a XI-a profil Uman.
Ziua nchinată dragostei s-a terminat la Casa de Cultură, unde s-a desfăşurat Balul ndrăgostiţilor. Concursul cel mai frumos cuplu a fost cştigat de Alexandra Pelin şi Daniel Cioboată. Gazdele spectacolului au fost Roxana Cmpean, elevă n clasa a XI-a Uman şi Cupidon, ntruchipat de Răzvan Borbely, elev n clasa a IX-a Real. (I.B.)

Sursa: Informatia de Alba )
Editia online: 16 Februarie 2009


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Ion Creangă - sărbătorit la Teiuş

Vineri, la Liceul Teoretic Teiuş au avut loc manifestări dedicate mplinirii a 172 de ani de la naşterea cunoscutului povestitor Ion Creangă. La nivelul claselor a VIII-a a avut loc concursul cu tema E ziua lui Ion Creangă, organizat de profesorii Gabriela Lascu şi Daniel Tiutiu, n colaborare cu bibliotecarul Virgil Grosu, de la Biblioteca Orăşenească Teiuş. Concursul a fost urmat de o dezbatere pe tema vieţii şi operei lui Ion Creangă cel ce ne-a ncntat tuturor copilăria   şi o expoziţie de carte. Activitatea a fost finalizată prin vizionarea filmului Amintiri din copilărie. (S.P.)

Sursa: Informatia de Alba )
Editia online: 2 Martie 2009


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
La Teiuş, odată cu Mărţişorul vine şi primăvara

Ca n fiecare an, elevii Liceului Teoretic din Teiuş, de la mic la mare, sunt bucuroşi şi hotărţi să marcheze venirea (calendaristică) a primăverii.
Cei mici - (elevii ciclului primar) precum şi cei foarte mici (copiii de la Grădiniţa nr. 1 Teiuş), au confecţionat mărţişoare şi felicitări pe care le-au putut admira şi cumpăra la o expoziţie cu vnzare n faţa grădiniţei, respectiv pe holul clădirii ciclului primar, după cum ne-a anunţat prof. Mihaela Suărăşan.
Elevii mari (din clasele IX XII) de la Liceul Teoretic Teiuş au mpărţit, cum fac de cţiva ani, mărţişoare trecătorilor tineri sau vrstnici, femei sau bărbaţi, cunoscuţi sau necunoscuţi. Acţiunea organizată de Consiliul Elevilor s-a desfăşurat duminică, aşadar chiar n ziua de 1 martie, pe străzile oraşului. (I.B.)

Sursa: Informatia de Alba )
Editia online: 4 Martie 2009


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Bunuri de 3.000 de lei, furate din locuinţă
April 7, 2009

Poliţiştii din oraşul Teiuş au identificat-o pe F.M.E., de 16 ani, din Aiud, ca fiind principala suspectă n cazul unui furt comis n localitatea Năvodari, din locuinţa lui Teodor Z. Tnăra a sustras din locuinţa bărbatului mai multe bunuri, respectiv o cameră foto-video şi bijuterii, n valoare de aproximativ  3.000 de lei.
Prejudiciul a fost recuperat parţial, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi pentru stabilirea ntregii activităţi infracţionale. (C.T.)

Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Şef de poliţie nou la Teiuş
May 4, 2009

La Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba s-a desfăşurat n data de 28 aprilie, concursul pentru ocuparea funcţiei de Şef al Poliţiei oraşului Teiuş. La concurs a participat inspectorul de poliţie Teodor Alin Brstan, care a fost declarat Admis cu nota 7,82. Ofiţerul de poliţie este absolvent al facultăţii de drept din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti, promoţia 2000 şi a cursului postuniversitar n specializarea Drept Penal la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj- Napoca. Pnă la data consursului, ofiţerul a ndeplinit funcţia de ofiţer specialist la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, iar de la data de 1 ianuarie a.c. a fost mputernicit n funcţia de şef al Poliţiei oraşului Teiuş. (C.T.)

Aparut in: Luni, 4 mai 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Hoţi de buzunare n spital

Trei persoane au intrat n Spitalul din Aiud şi au sustras suma de 62 de bani. n urma verificărilor efectuate de către lucrătorii Poliţiei municipiului Aiud s-a constat că C. L., de 18 ani, din comuna Girbau, judeţul Cluj, Z. E., de 28 ani şi N. M., de 31 ani, ambii din Teiuş, au sustras  din halatul lui R. M. suma de 62 lei. Prejudiciul a fost recuperat n ntregime şi cercetările continuă sub aspectul săvrşirii infracţiunii de furt calificat. (C.T.)

Aparut in: Mai 20, 2009
Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Bătaie electorală PD-L - PC la Teiuş

Chiar dacă n exterior campania electorală pentru Parlamentul European pare  a fi extrem de liniştită, animozităţile dintre simpatizanţii partidelor aflate n lupta pentru voturi sunt destul de mari.
Iar joi noapte, n jurul orei 23.30, vulcanul a explodat n oraşul Teiuş, cartierul Dăneaţă. Mai exact, cnd Moldovan Tiberiu Răducu a ncercat să lipească un afiş al Alianţei PSD+PC pe unul din stlpii de electricitate din faţa porţii lui R. I., un pedelist convins. Din ce afirmă victima, agresorul nu ar fi vrut să-şi dezamăgească primarul PD-L că tocmai n faţa lui există un alt afiş dect cel de la PD-L şi a sărit la bătaie, ameninţndu-l şi lovindu-l cu un bolovan n spate pe conservatorul Moldovan Tiberiu. De menţionat că stlpul de electricitate nu aparţine nici locatarului, dar nici conservatorilor, chiar dacă postul suprem de conducere la nivel de judeţ al instituţiei a fost arondat Partidului Conservator.

Ce spun partidele?
Din ceea ce spun reprezentanţii partidelor aflate n concurs, cei mai barbari susţinători sunt cei ai PD-L, aceştia fiind singurii care n teritoriu vandalizează afişele celorlalte partide, sau chiar lipesc peste afişele celorlalţi, lucru nu numai ilegal, dar mai ales necivilizat. Iar astfel de evenimente se ntmplă mai ales n comunele unde primarii au reuşit să şi impună propria lege, mai presus dect cea a Romniei. Iar din acest tablou, comuna preistorică nu avea cum să lipsească. Este vorba de Ighiu, unde din cauza comportamentului coleric al primarului PD-L, competitorii spun că se simt ca n preistorie, unde cel cu bta mai mare, mai tare şi mai groasă se impune n faţa celor mai mici, dar poate mult mai capabili şi mai deştepţi dect posesorul de pulan.

n ceea ce priveşte nsă comuna Teiuş şi evenimentul de joi noapte, trebuie spus că din punct de vedere legal nimeni nu ar avea voie să lipească afişe pe stlpi de electricitate. Pnă n acest moment nici un partid din Alba nu are ncheiat vreun contract sau vreo autorizaţie de a lipi afişe electorale pe stlpii Renel, ne-a declarat preşedintele PC Alba, Gheorghe Feneşer.
Ca atare, nici PNL, nici PSD, nici UDMR, nsă nici PD-L nu au voie să lipească afişe. Practic, toate partidele săvrşesc ilegalităţi pe bandă rulantă, fără să-i pese cuiva.

Primarul intră cu buldozerul vorbelor
Primarul Teiuşului nsă este ferm hotărt să intre ca n brnză n partidele care şi-au permis să ncalce legea. Adică inclusiv domnia sa şi al său partid. Pentru că o sursă din PD-L Teiuş ne-a declarat că a primit ordin chiar de la primar, pardon, preşedintele PD-L Teiuş Mateica Dorin, să lipească afişe peste tot, să arate tuturor care este cel mai puternic partid, că doar sunt la guvernare.

O să le comand la toate partidele n scris darea jos de pe stlpi a tuturor afişelor. Sunt cele 6 panouri de afişaj, să şi le pună acolo. Voi da o dispoziţie ntruct afişajul a ntrecut orice măsură, pe toate gardurile şi pe toţi stlpii din localitate. O să se restrngă afişajul doar pe panourile de afişaj şi ne vom face treaba conform legii. O să comunic partidelor obligativitatea de a lua afişele de pe stlpi şi garduri private şi să se rezume numai la panourile de afişaj, a declarat ieri primarul Teiuşului, Mateica Dorin, cel care este şi preşedintele PD-L Teiuş, care conduce campania electorală a partidului său n zonă.

Doar că edilul şi arogă o serie de drepturi care nu sunt ale lui, depăşindu-şi, astfel, atribuţiile. Practic, va ngrădi libertatea de exprimare a simpatizanţilor care vor dori să şi lipească afişe pe propria poartă. De altfel, ulterior primarul şi-a mai domolit pornirea.  Nici stlpii nu sunt ai comunităţii, ci ai unei societăţi private. Societate care nu avea nregistrată la Poliţia Teiuş nici o plngere.
n plus, organele de control şi de stabilire a ordinii publice sunt singurele care ar putea interveni, nsă numai cnd prind n flagrant lipitorii de afişe. n nici un caz primarul sau angajaţi ai Primăriei Teiuş.

n plus, ar fi extrem de interesant de văzut cum se va autoamenda primarul Teiuşului pentru afişele pe care le-a pus n Teiuş. Mai ales că, din cte ştim, ncă nu s-a prins n flagrant. Sau, mai ştii?

Florin Soare

Aparut in: 23.05.2009
Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Accidentată pentru că a traversat strada prin loc nepermis

Pe strada Clujului din Teiuş, M. C., de 35 ani, din Căpud, s-a angajat n traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, prin spatele unui autovehicul, fiind surprinsă şi accidentată de microbuzul condus de C. I., de 38 ani, din Muşeteşti, jud.Gorj. n urma accidentului, M. C. a fost rănită grav (comă grad II, fractură bază de craniu), rămnnd internată la Spitalul Judeţean Alba.Cercetarea la faţa locului a fost efectuată de către lucrători din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere. (C.T.)

Aparut in: 4.06.2009
Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Urmărit internaţional depistat de poliţişti

Vineri, n urma unei acţiuni organizate pe raza oraşului Teiuş, cadre ale Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat şi reţinut pe Stelian C., de 34 de ani, din Teiuş, mpotriva căruia autorităţile judiciare belgiene au emis un mandat internaţional de arestare pentru comiterea infracţiunii de tlhărie.
Bărbatul  a fost prezentat la Parchetul de pe lngă Curtea de Apel Alba Iulia, care a emis Ordonanţă de reţinere pe 24 ore, iar ulterior a fost prezentat Curţii de Apel Alba Iulia, care a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 5 zile, urmnd a se ntocmi documentaţia necesară n vederea extrădării către autorităţile belgiene.  Stelian C. a fost depus n arestul IPJ Alba. (C.T.)

Aparut in: 15.06.2009
Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Oamenii legii au dejucat planurile unui grup infracţional din Teiuş

August 19, 2009

Principala preocupare a poliţiştilor judeţului nostru rămne asigurarea unui climat de siguranţă civică, siguranţă ce implică combaterea faptelor antisociale comise cu vinovăţie de persoane care, prin comportamentul lor, săvrşesc astfel de ilegalităţi. Siguranţa cetăţeanului, dar şi menţinerea ordinii ntr-o comunitate sunt atribute ce depind de intervenţia promptă şi fermă a poliţiştilor n acel loc. Lipsurile pe care le avem nu ne mpiedică să respectăm legea şi să facem ceea ce este nevoie pentru cetăţeni, a declarat şeful IPJ Alba, Tudor Grindean. n cursul zilei de luni, au fost surprinşi de poliţişti şase bărbaţi cu vrste ntre 24 şi 44 de ani, fără ocupaţie, domiciliaţi n oraşul Teiuş, n timp ce se deplasau, n mod gălăgios şi violent, către locuinţele lui Paul A. Şi Nicolae A.

Din datele obţinute de oamenii legii, cei şase se pregăteau să i agreseze fizic pe Paul A. şi Nicolae A., cu diverse corpuri contondente (furcă şi bte), după ce le-a adresat telefonic ameninţări cu acte de violenţă. Conflictul a apărut de la o agresiune comisă n seara zilei de 16 august, asupra unui minor de 14 ani, din cadrul grupului celor şase. Familia celui agresat mpreună cu alţi membri ai aceluiaşi grup, n semn de răzbunare, au pornit spre locuinţele lui Paul A. şi Nicolae A., lund asupra lor diverse arme albe. Avnd n vedere faptul că membrii grupării erau cunoscuţi n oraşul Teiuş din cauza comportamentelor violente pe care aceştia le aveau, s-a dispus să acţioneze Detaşamentul pentru Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Alba.

Poliţiştii au acţionat cu rapiditate asupra locului unde urma să aibă loc altercaţia, intervenţia acestora nefiind nsă una fără pericole, ntruct membrii grupării nu s-au supus somaţiilor adresate de poliţişti, ncercnd să-i agreseze fizic şi pe aceştia. Aceştia s-au opus fără rezultate, experienţa şi fermitatea poliţiştilor şi-au spus cuvntul n faţa forţei fizice a agresorilor. Agresorii au fost imediat imobilizaţi şi duşi la poliţie, a declarat şeful Serviciului Investigaţii Criminale Alba, Ioan Ursaleş.

n continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvrşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice , port fără drept de arme albe n locuri publice şi ameninţare. Cei şase au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lngă Judecătoria Aiud cu propunere de arestare preventivă. Ne bucurăm că am intervenit la nceputul evenimentului, astfel, mpiedicnd producerea unui conflict grav astăzi putnd vorbi de o acţiune pozitivă, a mai subliniat Tudor Grindean.

Crinela Toader

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Cartea Teiuşul de odinioară - o istorie a ultimilor 150 de ani din viaţa unei localităţi de răscruce

August 25, 2009

n plină criză economică, la Teiuş, un mpătimit al culturii şi al localităţii n care trăieşte a reuşit să editeze o lucrare monografică. Condiţiile n care apare cartea sunt cu att mai impresionante cu ct autorul, Cristian Florin Bota, a lucrat aproape de unul singur la realizarea lucrării culesul informaţiilor, redactare, editare şi publicare. Sprijinul financiar oferit de Primăria Teiuş vine doar să evidenţieze importanţa acestei lucrări pentru comunitatea locală.

Lucrarea este mpărţită pe două secţiuni, un scurt istoric al localităţii şi imagini reprezentative pentru trecut şi prezent. Ea va fi prezentată public smbătă, 29 august, la Casa de Cultură, n cadrul zilelor oraşului Teiuş.

Prefaţa este semnată de un reputat istoric albaiulian, Horia Ciugudean, care a avut şi rolul de consultant ştiinţific al lucrării. Teiuşul de odinioară nu este o monografie n sensul clasic al cuvntului, chiar dacă cele cteva zeci de pagini de text de la nceput oferă reperele geografice, economice şi istorice necesare pentru creionarea portretului acestei localităţi din inima Transilvaniei. Lucrarea este mai curnd o autentică cronică n imagini, care ilustrează evoluţia edilitară a urbei dar şi momente din viaţa locuitorilor ei, pe parcursul a mai bine de un secol. De la cărţi poştale vechi, anterioare Primului Război Mondial, de certă valoare documentară şi pnă la fotografii de familie, surprinznd aspecte de viaţă cotidiană aparent comune, dar cu interesante elemente de epocă (port, ndeletniciri, ceremonii de nuntă ori nmormntare), albumul d-lui Bota reuneşte n paginile sale o colecţie extrem de variată de imagini, interesante nu doar pentru locuitorii Teiuşului, dar şi pentru oricine doreşte să facă o incursiune vizuală n istoria unui trg transilvan, plecnd de la finele sec. XIX şi ajungnd pnă n zilele noastre. Desigur că selecţia imaginilor nu a fost poate ntotdeauna cea mai inspirată, desigur că sunt anumite faţete ale trecutului care lipsesc din paginile lucrării, majoritatea dintre ele independent de voinţa autorului, care s-a străduit cu tenacitate să culeagă noi mărturii pnă n momentul tipăririi, dar asemenea aspecte rămn minore n raport cu rezultatul final. Traducerea textului şi explicaţiilor n mai multe limbi străine contribuie la lărgirea ariei de circulaţie, Teiuşul devenind o carte deschisă pentru orice cetăţean al Europei interesat de această multiseculară localitate.
Nu pot dect să-l felicit pe autor pentru neobosita sa strădanie de colecţionar, care sunt convins că nu se va opri aici, precum şi pe cei care i-au nţeles şi sprijinit acest demers, afirmă prof. Horia Ciugudean n prefaţa lucrării.
Albumul doreşte să păstreze vie n amintirea noastră att imagini ale unui trecut ndepărtat, ct şi imagini dintr-o perioadă mai apropiată. De aceea, am inclus imagini ncepnd din 1860 pnă n prezent, spune autorul lucrării.

Primarul localităţii Teiuş, Dorin Mateica, un susţinător al acestei lucrări declară la rndul său: Cartea are calitatea de ambasador cultural al Teiuşului deoarece prezintă pagini de istorie şi imagini care ne oglindesc existenţa.

Iulian Brok

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Bancnote false de 50 euro la Teiuş

August 26, 2009

n urmă cu cteva zile, la sucursala din Teiuş a unei bănci naţionale s-a prezentat o persoană care a dorit să schimbe o sumă de euro n lei. Cteva bancnote de 50 de euro nu aveau toate elementele specifice de identificare, motiv pentru care respectivele bancnote au fost reţinute. Datorită refuzului reprezentanţilor băncii respective de a oferi amănunte, singurele informaţii au fost primite din partea IPJ Alba. n urma verificărilor care se fac n acest moment n ceea ce priveşte autenticitatea banilor, se va stabili dacă este vorba de bancnote false plasate de către falsificatorii de bani intenţionat pe piaţa judeţului Alba sau au ajuns aici din ntmplare.
Nu a fost precizat numărul bancnotelor false sau valoarea n euro a acestora. (I.B.)

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Casele ncep să crape sub povara trepidaţiilor monştrilor de 20 de tone

September 29, 2009

*n urmă cu cţiva ani, teiuşenii se bucurau de cea mai importantă investiţie: Baumit *Bucuria de atunci s-a transformat acum ntr-un coşmar: casele de la şoseaua principală nu mai rezistă la trepidaţiile maşinilor de mare tonaj *TIR-urile Baumit şi cele care tranzitează Teiuşul afectează din ce n ce mai mult locuinţele oamenilor *Oamenii spun că n avizele Primăriei se vorbea de o şosea directă Baumit - DN1, nerealizată nsă pnă la această oră

Orice afacere demarată n orice localitate a judeţului este o nouă gură de oxigen pentru comunitatea respectivă. Aşa au gndit şi edilii din oraşul Teiuş n urmă cu cţiva ani, cnd unul dintre cei mai importanţi investitori le băteau la poartă. Este vorba de compania austriacă Baumit, care prin SC Baumit Romnia Com SRL a deschis la Teiuş una dintre cele două capacităţi de producţie importante din Romnia.

Dacă la acea vreme localnicii din Teiuş se bucurau de venirea investitorilor, acum cei care locuiesc la stradă, adică n apropierea DN 14B nu mai resimt aceeaşi bucurie cnd maşinile grele, de 14 sau 20 de tone trec prin faţa caselor n care au investit o viaţă ntreagă: Stau aici de peste 35 de ani. Nici nu mai ştiu de cnd. De la an la an, tot mai multe maşini au trecut. n ultimii ani, de cnd firma asta a demarat activitatea, numărul maşinilor grele care trec pe aici normal că s-a mărit. Doar că interesul nostru nu este apărat de nimeni. Acum trei-patru ani au venit şi ne-au promis că nu ne va afecta n nici un fel, că maşinile lor nu vor trece pe aici şi tot aşa. Acum uitaţi şi dumneavoastră cum se simte cnd trece cte un tir (n. red. trecea o maşină de mare tonaj, transportnd calcar, probabil de la cariera de la Geomal). Tot terenul trepidează. Aici n zonă casele erau cele mai scumpe din Teiuş, acum preţul a scăzut pentru că toţi să plng că ncep să apară crăpături n pereţi. Le-am spus şi la ăştia de la primărie, dar cică nimeni nu are ce să facă, ne-a declarat unul dintre localnicii care au avut neşansa să trăiască chiar la drum.
Pe de altă parte, aşa cum ne-a declarat ieri oarecum iritat Hanga Marius, şeful staţiei Baumit Teiuş, pe Drumul Naţional 14B nu circulă numai maşinile de mare tonaj aparţinnd firmei sus amintite, ci toate tirurile care tranzitează oraşul Teiuş nspre Blaj. Iar tranzitul n Teiuş este fără doar şi poate unul infernal.

Doar că oamenii mai spun că la vremea cnd Baumit cumpăra terenurile pentru a demara investiţia la Teiuş, primeau toate asigurările că viaţa lor nu se va schimba dect n bine. De altfel, probabil că ar fi foarte interesant de văzut şi cum s-au cumpărat terenurile n zonă, n ediţiile viitoare.
Cert este că la ora actuală, investitorul care efectuează transporturi regulate n zonă este firma Baumit, unul dintre cei mai importanţi investitori din Teiuş, un oraş dezvoltat cam haotic din punct de vedere urbanistic. Totodată, orice tir afectează sănătatea caselor teiuşenilor, astfel nct degetul arătat doar nspre investitorul strategic al oraşului este un mod nesănătos de a privi al localnicilor.

Mai trist este nici o soluţie nu se ntrevede. Drumul cu pricina nu are nicio limitare de tonaj, fiind un drum naţional. DN 14B pleacă de la intersecţia din Teiuş cu DN1 pnă la limită de judeţ cu Sibiu, localitatea Lunca. Ca atare, pe acest drum poate circula orice tip de autovehicule şi autocamioane, indiferent de tonaj. Singura modalitate prin care cineva ar mai putea să i ajute pe oamenii disperaţi că n cţiva ani vor trebuie să şi reconsolideze locuinţele sunt att reprezentanţi Primăriei Teiuş, ct şi ARR sau Consiliul Judeţean Alba. Mai exact, organizarea unor filtre şi a unor controale constante a maşinilor de mare tonaj, prin care să fie verificate licenţele de gabarit şi tonaj ale maşinilor.

Florin Soare

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
La Liceul Teoretic Teiuş se desfăşoară proiectul Umorul n viaţa tinerilor

October 20, 2009

n aceste zile, elevii şi profesorii Liceului Teoretic Teiuş iau parte la proiectul multilateral Comenius Humour in the Youths Life. n perioada 19 23 octombrie, delegaţiile celor 5 şcoli partenere vor fi prezente n Romnia, la Teiuş.
Proiectul este coordonat n partea romnească de către profesoara Corina Radu şi se adresează elevilor cu vrsta ntre 15 şi 17 ani. Şcoala care a iniţiat proiectul este din Turcia, iar şcolile partenere sunt din Italia, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Romnia, scopul declarat al proiectului fiind acela de a-i uni pe tineri prin intermediul umorului. Organizatorii cunosc faptul că prin mpărtăşirea informaţiilor cu ceilalţi elevi, tinerii şi dezvoltă abilităţile n domeniul tehnologiei informatice şi comunicare, de dialog n alte limbi (n special engleză), socializează şi creează prietenii de lungă durată cu oameni din ţări ale Europei, fără a ţine seama de graniţe.
Pentru săptămna pe care o vor petrece n Romnia, gazdele de la Liceul Teoretic Teiuş au pregătit o serie de activităţi care să i ajute pe oaspeţi să cunoască mai bine Romnia şi romnii. ntre activităţile programate se numără: o ntlnire a delegaţiilor cu cadrele didactice şi elevii Liceului Teoretic Teiuş (ntlnirea a avut loc ieri, n prima zi a prezenţei oaspeţilor n judeţ), apoi vizitarea unor obiective turistice din Alba Iulia marţi, 20 octombrie, prezentarea unui spectacol pregătit de elevii liceului marţi, 20 octombrie, ncepnd cu ora 16.00.

Iulian Brok

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Campania Cozonacul de Crăciun la Teiuş
December 14, 2009

n zilele premergătoare ncheierii şcolii n acest an, Liceul Teoretic din Teiuş au derulat o campanie pentru a veni n sprijinul elevilor nevoiaşi. Sprijiniţi de cadrele didactice, membrii Consiliului Elevilor au derulat campania Cozonacul de Crăciun: un prim pas a fost identificarea beneficiarilor, şi anume copii defavorizaţi de soartă, din clasele I-IV; apoi s-a trecut la strngerea de donaţii şi sponsorizări de la societăţi comerciale, instituţii, firme, persoane fizice şi nu n ultimul rnd de la elevi şi cadre didactice.
Lista beneficiarilor campaniei conţine 66 de elevi identificaţi cu ajutorul nvăţătorilor.
Pachetele cu cadouri au conţinut dulciuri, fructe, sucuri, jucării şi tradiţionalul cozonac, cam tot ce trebuie să primească un copil n preajma Crăciunului sau chiar de Crăciun!
Tuturor celor care au luat parte la acţiune le dorim Un Crăciun fericit!

Iulian Brok

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Vasile Bologa, cărturarul de pe Valea Stremţului -150 de la naştere
December 17, 2009

Dintre organizaţiile comunale ale despărţămntul VIII Alba Iulia al Astrei n a doua jumătate a secolului XIX şi prima parte a secolului XX au făcut parte şi localităţile Geoagiu de Sus, Stremţ, Teiuş, ale căror activităţi culturale au fost legate de numele fruntaşilor ei: preoţii Vasile Bologa, Ioan Neagoe şi Vasile Brluţiu precum şi de numele altor oameni de seamă care au făcut parte din asociaţiune.

Vasile Bologa s-a născut n 24 decembrie 1859, din o familie de ţărani fruntaşi n Geoagiu de Sus, jud. Alba.
După o practică de doi ani ca nvăţător la Vinerea şi Orăştie, a studiat la Universitatea de Filozofie la Budapesta şi Viena şi a devenit Doctor n filozofie la Universitatea din Budapesta (1888).

Vasile Bologa a devenit un militant neobosit n lupta pentru emancipare a romnilor din Ardeal, un exponent al intelectualilor romni de aici.
Activitatea lui s-a dezvoltat pe mai multe planuri: secretar al Asociaţiunii Culturale Astra din Sibiu(1894-1897), membru activ n secţia şcolară, colaborator la ziarul teologic Telegraful Romn, corespondent la revista culturală Convorbiri literare a Transilvaniei, culegător de folclor, profesor la Seminarul Teologic Andreian din Sibiu.

n urma acestei bogate activităţi a rămas o operă bogată: Monografia mănăstirii din Geoagiul de Sus, Limba noastră, Sibiu; Elemente de poetică romnă 1892, Studii pedagogice şi discursuri, 1905, Istoria literaturii maghiare, 1908, Istoria Ungariei 1913, Carte de cetire; Manual de nvăţămnt pentru cl. I şi II de la şcoale civile de fete 1914, Monografia Şcolii de fete, 1904-1919, nceputul Revoluţiei din 1848 n Judeţul Alba, Mănăstirea de la Rmeţ 1943 etc.
A fost colaborator la revistele: Convorbiri literare, Telegraful romn, Transilvania şi Tribuna. A publicat şi Anuarele şcolilor pe care le-a condus.
Ca folclorist a cules toate genurile de literatură populară. A tipărit colecţia Poezii poporale din Ardeal 1936, Cntecul cununii, Cntecul viorilor. Al doilea volum de folclor este Colinde poporale din Ardeal (1933).

După o viaţă plină de mpliniri, la vrsta de 85 de ani, n data de 13 iulie 1944, profesorul dr. Vasile Bologa s-a stins din viaţă, fiind nmormntat la Sibiu.
La iniţiativa Consiliului Local al comunei Stremţ, n data de 20 decembrie 2009, locuitorii satului Geoagiu de Sus comemorează 150 de ani de la naşterea marelui om de cultură, preot şi folclorist dr. Vasile Bologa, printr-o serie de manifestări culturale, artistice şi religioase.

Cristian Florin Bota

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Sute de locuri de muncă n străinătate scoase pe tarabă n maxim 2 luni
January 9, 2010

*La Teiuş vor veni angajatori din străinătate ntr-o caravană organizată de ANOFM prin grija conjudeţeanului nostru, Silviu Bian *n cursul lunii decembrie, n judeţul Alba au fost nregistraţi 2.800 de şomeri *Un număr de nouă şomeri din rndul absolvenţilor au fost ncadraţi n muncă pe o perioadă mai mare de 12 luni

n cursul lunii decembrie 2009 au intrat n evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba un număr de 2.800 de şomeri. Dintre aceştia, 2.027 vor primi indemnizaţie de şomaj, iar 773 sunt şomeri neindemnizaţi. La sfrşitul lunii decembrie 2009, figurau n evidenţele A.J.O.F.M. Alba un număr total de 22.767 şomeri, dintre care: 16.617 indemnizaţi şi 6.150 neindemnizaţi.

Pe de altă parte, ncadrările n muncă din rndul şomerilor nregistraţi la agenţie n acea lună au fost de 441, din care 261 pe perioadă nedeterminată şi 180 pe perioadă determinată. Măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă acordate şomerilor n decembrie 2009, att sub formă de servicii ct şi sub formă de stimulente financiare au fost următoarele: 662 şomeri nou nregistraţi au fost cuprinşi la servicii de consiliere profesională; 50 şomeri beneficiază de completarea veniturilor salariale n cuantum de 30% din indemnizaţia de şomaj primită n luna anterioară ncadrării, pentru că s-au ncadrat n muncă, naintea expirării perioadei pentru care erau ndreptăţiţi să primească indemnizaţia de şomaj; 10 şomeri s-au angajat ntr-o altă localitate şi ca urmare a acestui fapt şi-au schimbat domiciliul, au beneficiat de o primă de instalare egală cu nivelul a şapte indicatori sociali de referinţă ai bugetului asigurărilor pentru şomaj. Indicatorul social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj se stabileşte prin Hotărre a Guvernului, iar n prezent este de 500 lei. Un număr de nouă şomeri proveniţi din rndul absolvenţilor au beneficiat de o primă de ncadrare, egală cu un indicator social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj, deoarece au fost angajaţi cu program normal de lucru pentru o perioadă mai mare de 12 luni. Stimulentele financiare acordate angajatorilor, care au ncadrat n muncă şomeri, n cursul lunii decembrie, au constat n: ncheierea a trei convenţii de finanţare, cu două primării din judeţ prin care 15 şomeri au fost angajaţi n vederea derulării programului de ocupare temporară a forţei de muncă pentru dezvoltarea comunităţilor locale. n decembrie s-au ncheiat la nivelul agenţiei 191 contracte de asigurare pentru persoane fizice care obţin venituri din activităţi desfăşurate potrivit legii. Majoritatea acestor persoane sunt din mediul rural şi obţin venituri din activităţi agricole, potrivit datelor primite de la directorul coordonator Corneliu Engi de la AJOFM Alba.

Veşti bune pentru şomerii din Alba

Chiar dacă judeţul Alba rămne şi pe mai departe n statistici pe locul III la nivel naţional ca rată a şomajului (cu 12, 6%), lucrurile ncep ncet să se mai limpezească şi, de ce nu, să ne dea o urmă de optimism. Prezent ieri la Alba Iulia, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian a dat o undă de speranţă albaiulienilor care au rămas fără un loc de muncă şi care şi doresc cu adevărat să şi găsească un nou loc de muncă. Asta pentru că sunt destul de mulţi şomeri care deja lucrează, nsă la negru, pentru a beneficia şi pe mai departe de indemnizaţie, şi de un salariu mai mare sau mai mic.

Astfel, Silviu Bian este convins că rata şomajului va urma să scadă n perioada următoare, ncă din luna februarie urmnd ca profeţia să se mplinească. Cnd am ajuns eu pentru prima dată la ANOFM, numărul de şomeri era mult mai mare dect acum, şi nu era nici o criză economică globală. La fel, n anul de graţie 2007, cnd economia duduia ntruna, rata şomajului era n jurul a 5%. Acum este de 7,8%. Cu mult mai puţin dect foarte multe dintre ţările nu numai din Uniunea Europeană, ci şi din lume, a declarat Silviu Bian. De altfel, de la lună la lună rata de creştere a fost de aproape 0,3% la nivel naţional, n timp ce alte ţări au avut o rată de creştere mult mai susţinută.

Cteva sute de locuri de muncă n străinătate

Silviu Bian a declarat ieri că va ncerca să aibă din nou o grijă aparte pentru conjudeţenii săi. Astfel, n perioada imediat următoare, ANOFM va organiza la Teiuş o caravană a locurilor de muncă, unde vor veni angajatori din mai multe ţări: Prin reţeaua EURES (EURES este o reţea de cooperare ntre Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale SEE ţările UE plus Norvegia, Islanda şi Liechtenstein şi alte organizaţii partenere implicate pe piaţa muncii precum sindicatele, patronatele. Elveţia participă, de asemenea, la reţeaua EURES) o să organizăm probabil la Teiuş o bursă a locurilor de muncă mpreună cu partenerii din Danemarca sau din Suedia. Vor veni mai mulţi angajatori din mai multe segmente economice: agricultură, industria mobilei, silvic şi alte sectoare de activitate. Noi am ncheiat acorduri bilaterale n mai multe state, prin care ne sprijinim reciproc, iar acestea sunt deja primele rezultate. n perioada următoare vom aduce la cunoştinţa opiniei publice toate aceste aspecte legate de cererile de locuri de muncă ale angajatorilor, astfel nct cei care şi caută un loc de muncă să fie pregătiţi.

Florin Soare, Crinela Toader

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Locuitorii din judeţ ncep să plătească pentru primarii leneşi, prost pregătiţi, ignoranţi sau incompetenţi
January 11, 2010

*Străzi ca după bombardament, cratere uriaşe care trimit maşinile direct n service şi o ignoranţă greu de nţeles a primarilor *La Teiuş, edilul i-a ameţit pe consilierii locali că nu se poate, dect să se pună pe treabă *Unii primari adoptă dictonul dect să munceşti degeaba, mai bine leneveşti degeaba *Pentru că n administraţia locală nu există criterii de performanţă, primarii preferă să taie frunză la cini, pentru că salariile babane oricum şi le primesc

Romnia va rămne şi pe mai departe cea mai napoiată ţară, pentru că orice tractorist a ajuns primar. Poate că nu este cazul primarului din Teiuş, care sperăm că are o altă pregătire profesională, care rămne nsă secretă deocamdată (pe site-ul oficial al instituţiei, n dreptul primarului MATEICA IACOB DORIN CORNEL nu figurează nici un CV, fie pentru că nu are ce arăta, fie pentru că a omis să şi publice pentru că Legea nu l obligă.

nsă, după cum arată oraşul Teiuş la capitolul infrastructurii rutiere, lucrurile sunt clare: PD-L-istul Mateica Dorin conduce Primăria Teiuş ca pe un tractor. Dintr-un motiv simplu: orice tractor merge şi pe terenuri accidentate. Iar faptul că localitatea sa este străbătută de un drum naţional, i-a mai scos din prleală. Pentru că dacă ar fi fost ca DN 1 pe raza localităţii Teiuş să fie n administrarea primăriei conduse de edilul Mateica Dorin, atunci absolut toţi şoferii i-ar fi umplut frigiderul cu multe vorbe de dulce

Incompetenţă, neştiinţă sau indolenţă?

Cu toată incompetenţa de care l-am putea bănui pe unul ca Mateica Dorin, un edil care nu este la primul mandat, pentru a avea oarecare circumstanţe atenuante, primarul PD-L a afirmat chiar răspicat că Teiuşul nu se califică pe axa 2 pentru că este un oraş cu mai puţin de 10.000 de locuitori. Şi, acesta a persistat n prostie, ignoranţă sau fiecare să o denumească aşa cum crede de cuviinţă: Am făcut proiecte, dar nu ni le-au primit pentru că nu eram eligibili.
Minciună de la un cap la altul! O minciună grosolană pe care nsă o resimt locuitorii oraşului Teiuş, pentru că aproape toate drumurile urbane din localitate arată ca după război: pline de gropi şi noroi. Explicaţia, pe lngă această inepţie editată de primarul Mateica Dorin, este şi faptul că nu se poate asfalta un drum fără ca nainte să se facă canalizarea.

Şi, pentru că primarul Teiuşului probabil că habar nu are ce nseamnă axele prioritare sau fondurile structurale, oraşul mai sus amintit este unul dintre puţinele localităţi din judeţ care nu a făcut nimic sau aproape nimic n procesul de absorbţie al fondurilor europene. Mai are rost să amintim prostelile cu care a venit n campania electorală din 2008? Credem că nu mai are nici un efect şi ar demonstra o dată n plus minciuna sau ipocrizia edilului din Teiuş.

ADR Centru nu are nici un proiect depus de Primăria Teiuş!

Realitatea pare a fi nsă cu totul alta. Primăria Teiuş, condusă cu mnă de fier de primarul Mateica Dorin, a fost incapabilă să depună măcar un singur proiect pentru modernizarea unui singur drum din localitate. Iar această realitate a fost confirmată de directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu, care a declarat: Prin Programul Operaţional Regional, pe Axa Prioritară 2 erau eligibile proiectele de reabilitare/modernizare a drumurilor judeţene, a centurilor de oraşe şi municipii şi de asemenea erau eligibile proiectele de modernizare a străzilor urbane. Este vorba despre reabilitarea şi modernizarea reţelei de străzi din mediul urban (categoria 1, 2 si 3). n ceea ce priveşte Primăria Teiuş, acesta nu are depus nici un proiect pe Programul Operaţional Regional, axa prioritară 2, a precizat Simion Creţu.

Dintr-o gravă neştiinţă incompatibilă cu funcţia de primar, probabil că edilul Mateica Dorin a confundat Axa 2 din POR cu Axa Prioritară 1, subdomeniul centre urbane, reprezentate de oraşe/municipii cu peste 10.000 de locuitori, altele dect polii de creştere şi polii de dezvoltare urbană. Mai pe romneşte, pe Axa 2 putea şi avea obligaţia morală să depună ct mai multe proiecte pentru modernizarea drumurilor urbane.
Ct vor plăti teiuşenii această gafă impardonabilă a edililor din cadrul Primăriei Teiuş? Foarte scump. Dintr-un motiv foarte simplu: Primăria Teiuş a pierdut acest tren al modernizării. Şi asta pentru că depunerea de proiecte s-a nchis la data de 6 iunie 2009. Ca atare, Axa prioritară 2 nu mai este activă. Prin urmare, fie Consiliul Judeţean Alba va trebui să aloce fonduri pentru a acoperi gropile incompetenţei, fie teiuşenii vor da şi pe mai departe n gropi, deşi nu ei sunt cei nevinovaţi conform zicalei deja populare referitoare la prostia umană: proşti de dau n gropi .
Vom continua cu astfel de exemple care ne demonstrează, o dată n plus, de ce nu merg lucrurile aşa cum ar trebui n această ţară!

Florin Soare

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Apa, o utilitate puţin mai scumpă, dar indispensabilă
January 13, 2010

Ieri, la ora 11.00, n cadrul unei şedinţe extraordinare, consilierii judeţeni au aprobat aproape n unanimitate modificarea preţului la apă potabilă şi canalizare ncepnd cu data de 1 ianuarie 2010, scumpire care se va regăsi, practic, n factura pe care o vom plăti luna viitoare. Chiar dacă majorările nu sunt mari, reflectă pe de o parte şi faptul că n cele mai multe localităţi n care s-a introdus apa potabilă şi canalizarea, numărul de consumatori rămne n continuare destul de mic.
Cea mai interesantă situaţie a fost cazul oraşului Teiuş, unde preţul de canalizare este cel mai mare din judeţ, deşi de canalizare beneficiază aproape un sfert dintre locuitorii oraşului.

n judeţ, per ansamblu scumpirea este de pnă la 10%. La această scumpire a contribuit şi inflaţia din 2009, care a fost de aproximativ 4,5%. De la aprobarea majorării preţului la apă şi canal s-au abţinut consilierii judeţeni PSD şi consilierul PNL Vasile Petru Cristea.

Florin Soare

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Locuri de muncă pentru femei, la cules de căpşuni
January 22, 2010

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă prin Agenţia Judeţeană Alba organizează n municipiul Teiuş n perioada 15 16 februarie, la Casa de Cultură, str. Decebal, nr.29,  bursa locurilor de muncă n domeniul agricol, numai pentru femei, organizată pentru firma SUREXPORT, SCA din SPANIA. Salariul brut este  37 euro/zi iar contractul este pe durată determinată de trei luni. Domeniul de activitate se referă la culesul căpşunilor. Doritoarele şi pot depune CV model EUROPASS la sediul AJOFM Alba din Alba Iulia, str. Nicolae Titulescu, nr. 10B,  pnă n data de  27 ianuarie, ora 16.00. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon nr. 0258.811470, 0258.819440, 0258.831137, int. 108. (C.T.)

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Elevii din Teiuş oferă astăzi mărţişoare

March 1, 2010

După atta frig şi ceaţă, iar se-arată soarele, spune un proiect al elevilor de la Liceul Teoretic din Teiuş. n săptămna din urmă, elevii teiuşeni au confecţionat mărţişoare pe care le dăruiesc astăzi, 1 martie, după ncheierea cursurilor, tuturor trecătorilor ntlniţi. Elevii din Teiuş au avut acţiuni similare n anii precedenţi. Mesajul lor este deja cunoscut: A venit primăvara! (I.B.)

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Premii pentru cei mai buni elevi de la Şcoala din Cmpeni

June 15, 2010

Finalul de an a adus la Şcoala cu clasele I-VIII din Cmpeni şi Festivitatea de Premiere pentru elevii cu cele mai bune rezultate la nvăţătură n anul şcolar 2009-2010. Găzduită la Casa de Cultură din localitate, festivitatea a fost una plină de emoţii, att pentru elevi ct şi pentru cadrele didactice (mpreună cu directorul Gherghe Bădău şi directorul adjunct Ileana Lazăr).
Strădania de peste an a elevilor a fost răsplătită cu cărţi şi diplome, iar ei au oferit un program artistic special.
Alături de reprezentanţii autorităţilor locale (primarul Călin Andreş, viceprimarul Dorel Corcheş), printre invitaţi s-au numărat şi reprezentanţi ai Casei de Ajutor Reciproc Teiuş: este vorba de preşedintele Mircea Olariu, directorul executiv Cristian Florin Bota, respectiv Silvia Gomboş directorul sucursalei Cmpeni.
A fost ncă o ocazie pentru Casa de Ajutor Reciproc Credit Teiuş să fie alături de membrii săi şi familile acestora, oferind premii speciale n valoare de 4.000 de lei copiilor care s-au evidenţiat pe parcursul anului şcolar cu rezultate foarte bune la nvăţătură.

Iulian Brok

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 13 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Concursuri profesionale la ISU Alba

June 14, 2010

Astăzi, 14 iunie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Unirea al judeţului Alba, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sebeş, va organiza pe Stadionul Municipal Arini din Sebeş faza judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din Alba.
Concurenţii vor avea de susţinut trei probe practice: pista de ndemnare şi viteză; ştafeta 4 X 100 m şi dispozitivul de intervenţie. Aceste concursuri au ca obiective: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare ndeplinirii acţiunilor de intervenţie n situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, popularizarea, n rndul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, dezvoltarea şi mbunătăţirea relaţiilor de colaborare ntre serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.
La concurs vor participa 12 echipaje, 10 dintre acestea ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile: Sebeş, Abrud, Ocna Mureş, Teiuş, Baia de Arieş, Cugir, Şpring, Doştat, Ciugud şi Bucium, iar alte două echipaje ale serviciilor private pentru situaţii de urgenţă din cadrul operatorilor economici: Kronospan Sebeş S.A. şi S.C. Pehart Tec S.A. Petreşti.
Eforturile depuse de concurenţi vor fi răsplătite de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Unirea al judeţului Alba cu premii ce constau n diplome şi cupe.

Crinela Toader

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 13 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Accident mortal pe DN1
August 12, 2010

n noaptea de marţi spre miercuri, pe DN 1, strada Clujului din oraşul Teiuş, a avut loc un tragic accident de circulaţie. Un tnăr de 22 de ani a murit şi un altul a fost rănit uşor. Şoferul M. C., de 25 de ani, care se afla la volanul unui autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare ntr-o curbă, a pătruns pe contrasens şi a intrat n coliziune cu un stlp de electricitate. n urma accidentului şoferul M.C. a fost rănit uşor, n timp ce Ioan Dobrotă, de 22 de ani, pasager pe locul din spate al autoturismului, a decedat pe loc.
Traficul a fost blocat pe ambele sensuri timp de mai bine de o oră. La faţa locului au sosit echipajele de ambulanţă, descarcerare şi poliţie. Cercetările continuă de către poliţişti cu privire la stabilirea tuturor mprejurărilor producerii accidentului. (C.T.)

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 13 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
(...)
Tot ieri a nceput şcoala şi pentru copiii din satul Căpud, uitat de lume şi mai ales de autorităţi. Aparţinător oraşului Teiuş, de care l desparte doar vreo 5 km, Căpudul este un exemplu elocvent de lipsă de viziune şi prost management din partea Primăriei Teiuş şi a Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba.
La nici 20 de km, n satul Beldiu aparţinător oraşului Teiuş tronează o şcoală frumoasă, modernă, cu termopane şi podele noi. Aici s-au făcut investiţii puternice şi s-au tocat cteva miliarde. Cam la fel şi n satul Peţelca, unde s-au mai făcut ceva investiţii, e drept nu de aceeaşi valoare exorbitantă ca n Beldiu. Ambele şcoli acum zac nchise, fără copii.
n schimb, n satul Căpud, unde mai sunt elevi şi copii de grădiniţă şi unde ieri a nceput anul şcolar, clădirea este un pericol n sine şi, evident nu are autorizaţie sanitară de funcţionare. Nimeni nu poate garanta siguranţa elevilor şi a copiilor de grădiniţă. Şi asta deşi zilnic i trec pragul 11 grădinari şi 16 elevi de clasele I-IV. Poarta şcolii este primul pericol pe care copiii trebuie să l traverseze. i ntmpină apoi o curte plină de buruieni, o ruină total insalubră folosită pe post de toaletă şi clădirea şcolii care nu a mai văzut de acum doi ani vopseaua sau varul.
Ieri, n prima zi de şcoală, frigul pătrunzător din cele două clase funcţionale, vopseaua scorojită de pe pereţi, găurile din acoperiş, ligheanul care ţinea de loc chiuvetă şi trei femei temerare (Lazăr Ana Maria educatoare; Mărcuş Alexandrina nvăţătoare; Năstăsie Daniela doamna de serviciu) au fost singurii care le-au urat copiilor Bun venit! şi au ncercat să i convingă pe părinţi că odraslele lor sunt n siguranţă şi că statul le garantează, nu-i aşa, un nvăţămnt de calitate. n timp ce una dintre aceste doamne trebuie să supravieţuiască Romniei de azi cu un salariu de 200 de lei/lună?!
Satul Căpud este nsă alimentat cu apă şi copiii ar fi putut avea măcar apă. Primăria Teiuş le-a băgat doar un robinet n curtea şcolii, au acoperit căminul cu o tablă pe care copiii nu au voie să calce şi şi-a făcut treaba. Nici vorbă de condiţii, nici vorbă de viziune, nici vorbă de ajutor. La iarnă elevii şi grădinarii din Căpud se vor ncălzi n clase de la două aşa-zise sobe: n realitate două (cte una n fiecare clasă) vechituri de tablă, fără nici un randament. Lemnele de foc zac nsă netăiate de cteva săptămni la poarta şcolii, aşteptnd probabil ca educatoarea sau nvăţătoarea (două tinere domnişoare sau doamne) să ia drujba n spate şi să facă treaba administraţiei locale.
Şi aici, la capătul lumii, n Căpud, la numai 4 km de civilizaţie, ieri a nceput anul şcolar

Sursa: Informatia de Alba )
Aparut in: 14.09.2010


pus acum 13 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Balul Majoratului 2010 la Teiuş
October 19, 2010

La sfrşitul săptămnii trecute, şase perechi frumoase s-au nscris la concursul de Miss şi Mister organizat cu ocazia Balului Majoratului: Mădălina Stana şi Petru Pădurean, Alexandra Oniţă şi Gabriel Ignat, Alexandra Florea şi Paul Nistor, Eugenia Bogdan şi Ionuţ Coman, Andreea Udrea şi Marius Pop şi Cristina Pădurean şi Paul Lazăr. Concurenţii au trecut cu bine de 8 probe, care au inclus cultura generală, dansul, prezentare proprie, ndemnarea şi spontaneitatea şi karaoke.
Titlul de Miss Majorat a fost cştigat de Alexandra Oniţă care pe lngă faptul că e frumoasă, are o voce superbă cu care a vrăjit att juriul, ct şi publicul; Mister Majorat Ionuţ Coman, Miss Popularitate Mădălina Stana şi Mister Popularitate Petru Pădurean, care a primit şi o diplomă pentru cel mai bun dansator.
Momentele de respiro au fost animate artistic de elevii claselor a XI-a, de interpretul de muzică populară Iulian Bic, acompaniat de instrumentiştii Radu Petric şi Ionel Rad foşti elevi ai liceului teiuşan.
Prezentatorii spectacolului au fost Daniela Marian şi Răzvan Muntean, din clasa a XI-a.

Iulian Brok

Sursa: Informatia de Alba )


pus acum 13 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Consilierul local din Teiuş, Dorel Srb se opune altor investiţii n oraş

Deşi ne aflăm ncă ntr-o perioadă economică dificilă, n care orice investitor este binevenit, se pare că acest lucru nu este valabil şi la Teiuş. n cursul acestei săptămni, un investitor care deţine un restaurant n centrul Teiuşului ne-a relatat că doreşte să deschidă o terasă n Teiuş, care ar aduce noi locuri de muncă şi profit primăriei, dar i se pun beţe n roate de către unii dintre consilieri locali.
Respectivul investitor a depus cererea şi schiţa la primărie, unde a fost primit cu deschidere de către primarul oraşului Teiuş, Dorin Mateica şi personalul primăriei. Pnă aici totul bine şi frumos. Deşi se părea că totul va merge ca pe roate, consilierul local Dorel Srb, care are o influenţă foarte mare asupra unui grup de consilieri şi care deţine o serie de afaceri n Teiuş, printre care un supermarket, o firmă de taxi (avnd grijă să fie singura din oraş şi un hotel, a reuşit deocamdată să oprească această investiţie.
n şedinţa de consiliu local din 29 martie, cnd s-a discutat cererea respectivă, consilierul Dorel Srb, neavnd drept de vot n acest proiect, fiind n conflict de interese, a reuşit să-i facă pe o parte din consilierii USL, n afară de unul de la PC, să voteze mpotriva deschiderii terasei.
Motivul, conform investitorului, a fost faptul (dacă vă vine să credeţi!) că terasa respectivă i deranjează afacerea lui Dorel şi nu mai sunt locuri de parcare pentru taxiuri. Contactat telefonic, primarul Dorin Mateica ne-a precizat că le-a spus celor care se opun deschiderii terasei că există loc att pentru taxiuri ct şi pentru noua investiţie.
Atunci ne punem ntrebarea: de ce respectivul consilier se opune deschiderii acestei terase?
Din păcate, n momentul votului, exceptnd consilierii PDL şi unul PC, restul au făcut scut comun n jurul lui Dorel Srb.
Din unele surse am aflat şi faptul că nu este prima oară cnd acest consilier local se opune unor investiţii. Sursele respective ne-au informat că n momentul n care o firmă petrolieră a vrut să-şi deschidă o staţie peco, tot acest consilier a ncercat să-i pună beţe n roate, dar fără succes. Un alt lucru ieşit din comun este faptul că supermarketul deţinut de Dorel Srb nu are locuri de parcare, iar clienţii folosesc o parcare ce se află peste drum. Ne ntrebăm oare dacă se plăteşte taxă pentru această parcare?
Privind acest caz, am putea avea şi un răspuns privind faptul că de ceva timp nu se reuşeşte deschiderea magazinului Penny la Teiuş. Oare nu aceiaşi consilieri pun piedici?
Este trist, putem spune şi ruşinos, faptul că n această perioadă, cnd este nevoie ca de aer de investiţii, sunt oameni care se opun acestora. Respectivii consilieri ar trebui să se gndească bine deoarece la anul, n cazul n care vor mai candida, să nu fie sancţionaţi de electorat deoarece sunt mpotriva investiţiilor.
n ediţiile următoare vom reveni cu amănunte despre acest caz, după ce vom face demersurile necesare la Primăria Teiuş pentru a afla la ce preţ sunt concesionate locuri de staţionare a taxiurilor şi la ce preţ se nchiriază metrul pătrat pentru o terasă.

Sorin Poparadu

Data: aprilie 6, 2011
Sursa. Informatia de Alba )


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la