Teius
Portalul teiusenilor de pretutindeni
Lista Forumurilor Pe Tematici
Teius | Inregistrare | Login

POZE TEIUS

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil adee
Femeie
24 ani
Mures
cauta Barbat
24 - 59 ani
Teius / Bun sau rau ... Teius in mass-media / Adevarul  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Alba Iulia: Doi dintre romii bătăuşi din Teiuş au fost arestaţi

    * Autor: Dorin Ţimonea
    * Data: 19 aug 2009


Doi dintre romii bătăuşi din Teiuş au primit, ieri, mandate de arest preventiv pe 29 de zile din partea Judecătoriei Aiud.

Bătăuşii au fost duşi la poliţie cu ajutorul mascaţilor
Constantin Drăgoi şi Viorel Rezmeş au fost consideraţi liderii grupului de romi care a fost reţinut de poliţişti luni seara.

Înarmaţi cu bate şi cuţite, romii se îndreptau spre locuinţele lui Nicolae Anghel şi Paul Anghel cu intenţia de a-i agresa.

Cei doi au fost arestaţi pentru comiterea infracţiunilor de „ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, „port fără drept de arme albe în locurile publice” şi „ameninţare” .

Constantin Drăgoi şi Viorel Rezmeş au fost depuşi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba. Bărbaţii au formulat recurs, care se va judeca la Tribunalul Alba.

Sursa: Adevarul )

adevarul alba iulia: doi dintre romii din teiuş fost   autor: dorin   data: aug

11.2KB


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Alba Iulia: Violenţe între clanurile de romi din Teiuş

    * Autor: Dorin Ţimonea
    * Data: 18 aug 2009

Mai multe persoane de etnie romă din oraşul Teiuş au fost reţinute azi-noapte de poliţişti pentru ameninţări cu acte de violenţă. Oamenii legii au intervenit în forţă pentru a aplana conflicul dintre două clanuri de romi, izbucnit de la o agresiune comisă duminică seara.

Reprezentanţii IPJ Alba au prezentat armele albe confiscate de la agresori / Foto: Dorin Ţimonea
Membrii ai familiilor Drăgoi şi Rezvmeş s-au înarmat cu bâte, furci, cuţite şi au plecat să răzbune bătaia care ar fi fost administrată de reprezentanţi ai familiei Anghel, unui minor în vârstă de 14 ani din tabăra cealaltă.

Mascaţii au intervenit în forţă

Conflictul dintre cele două părţi nu a mai avut loc pentru că poliţiştii au intervenit la timp şi i-au reţinut pe agresori. Constantin Drăgoi (32 ani), Marian Drăgoi (44 ani), Dănuţ Drăgoi (41 ani), Viorel Rezvmeş (31 ani) şi Cristian Rezvmeş (26 ani) au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi au fost prezentaţi Judecătoriei Aiud pentru emiterea unor madate de arest preventiv pe 29 de zile.

Aceştia sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, port fără drept de arme albe în locurile publice şi ameninţare. Persoanele vizate de agresori sunt Paul Anghel şi Nicolae Anghel, care sunt tot de etnie romă. „Scânteia conflictului a pornit de la o agresiune comisă în seara zilei de 16 august 2009 asupra unui minor.

Luându-se în considerare faptul că membrii grupării erau cunoscuţi în oraş din cauza comportamentelor violente pe care le aveau, s-a dispus să se acţioneze Detaşamentul pentru Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Alba.

Membrii grupării nu s-au supus somaţiilor adresate de poliţişti şi au încercat să îi agreseze fizic pe aceştia. Au fost, însă, imobilizaţi şi duşi la sediul poliţiei”, a declarat comisarul şef Tudor Grindean, comandantul IPJ Alba.

Conflict vechi de zeci de ani

Primarul oraşului Teiuş, Dorin Mateica, a spus că între familiile Drăgoi şi Anghel există un conflict vechi de peste 20 de ani. „Nu ştiu exact ce au de împărţit. Au fost bătăi de stradă între ei de mulţi ani, chiar şi înainte de 1989”, a afirmat primarul Mateica.

Reprezentanţii IPJ Alba susţin că au existat informaţii referitoare la producerea scandalului, lucru care a oferit posibilitatea unei intervenţii înainte de producerea violenţelor.

„Între cele două grupări a existat un conflict latent. La diferite intervale de timp acest conflict a escaladat în acte de violenţă. De altfel, mai mulţi membrii au avut şi au dosare penale în care sunt judecaţi pentru agresiuni şi ameninţări”, a spus comisarul şef Ioan Ursaleş, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ. Poliţiştii au prezentat astăzi şi armele albe confiscate de la romii reţinuţi.

Sursa: Adevarul )

adevarul alba iulia: între clanurile romi din   autor: dorin   data: aug 2009mai multe

20.2KB


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Alba Iulia: Două persoane electrocutate la Teiuş

    * Autor: Silvia Surugiu
    * Data: 7 sep 2009

Doi bărbaţi de 32 şi respectiv 41 de ani, unul din Blaj şi celălalt din Aiud, sunt la acest moment internaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba după ce au suferit arsuri de 60 şi 80 la sută pe suprafaţa corpului în urma electrocutării cu un cablu de înaltă tensiune.

Laurenţiu Ignat şi Septimiu Moldovan efectuau reparaţii la Centrul de electrificare al CFR Teiuş când au agăţat cu o scară un fir de înaltă tensiune. Cei doi bărbaţi care s-au electrocutat au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean Alba.

„Cei doi pacienţi au arsuri de gradul II şi III. La acest moment starea lor este stabilă. Ei se află în sala de operaţie pentru curăţarea plăgilor. După ce se va face toaleta plăgilor starea lor va fi evaluată şi se va stabili procedura terapeutică care va fi urmată”, a spus directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Diana Ciobotea.

Sursa: Adevarul )

Alba Iulia: UPDATE Bărbaţii electrocutaţi la Teiuş, transportaţi în Bucureşti

    * Autor: Dorin Ţimonea
    * Data: 7 sep 2009

Cei doi bărbaţi care s-au electrocutat astăzi în timp ce lucrau la repararea unei instalaţii electrice din apropierea Gării CFR din Teiuş au fost transportaţi în cursul serii la Bucureşti.

Transportul a fost efectuat cu un elicopter militar cu echipaj Smurd, cu care cei doi bărbaţi au fost duşi la spitalul de arşi din Bucureşti.

Directorul Spitalului de Urgenţă Alba, Doru Drăgan, a declarat că starea gravă în care se aflau cei doi nu permitea tratarea acestora la unitatea medicală din Alba Iulia.

Laurenţiu Ignat (32 ani) din Blaj şi Septimiu Moldovan (41 ani) din Aiud efectuau, azi-dimineaţă, reparaţii la centrul de electrificare al CFR Teiuş când au agăţat cu o scară un fir de înaltă tensiune şi s-au electrocutat.

Bărbaţii au suferit arsuri pe 60 la sută, respectiv 80 la sută, din suprafaţa corpului. Medicii din Alba Iulia au reuşit să-i stabilizeze din punt de vedere medical. Cei doi se aflau în timpul serviciului, motiv pentru care evenimentul este tratat ca un accident de muncă.

Sursa: Adevarul )

Alba: Muncitori cu arsuri grave, transportaţi de urgenţă la Bucureşti

    * Autor: Valentin Bâlă
    * Data: 7 sep 2009

Doi muncitori care au suferit, luni, arsuri grave după ce s-au electrocutat în timp ce lucrau în zona căii ferate dintre staţiile Teiuş şi Coşlariu, din judeţul Alba, au fost transportaţi, luni seară, cu un elicopter SMURD, la Bucureşti, transmite Mediafax.

Directorul Spitalului Judeţean Alba, Doru Drăgan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că medicii au decis transferarea celor doi răniţi din cauza stării grave în care se aflau, unul având arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, iar celălalt pe 65 la sută.

Drăgan a spus că victimele au fost transferate cu un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde urmează să fie supuse unor intervenţii chirurgicale.Cei doi muncitori, care lucrau, luni, în zona căii ferate dintre staţiile Teiuş şi Coşlariu, din judeţul Alba, au suferit arsuri grave, după ce s-au electrocutat.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Alba, Dorel Fiţ, a declarat că bărbaţii, în vârstă de 32, respectiv 41 de ani, lucrau ca electricieni în cadrul Centrului de Electrificare Teiuş, iar în momentul accidentului încercau să remedieze o defecţiune în zona căii ferate dintre staţiile CF Teiuş şi Coşlariu. La un moment dat, cei doi muncitori au încercat să mute o scară metalică, moment în care au atins un cablu de electricitate şi s-au electrocutat.

Sursa: Adevarul )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Alba Iulia: Bărbat din Teiuş reţinut pentru şantaj şi taxă de protecţie

    * Autor: Dorin Ţimonea
    * Data: 8 sep 2009

Poliţiştii din Teiuş au prins în flagrant un bărbat de 41 de ani care cerea taxă de protecţie de 1.000 de euro.

Poliţia a fost sesizată în cursul zilei de ieri, de un cetăţean din Teiuş, despre faptul că Decebal Ş. i-a solicitat în mod repetat, în perioada 24.08 – 07.09.2009, plata sumei de 1.000 euro, drept taxă de protecţie.

Partea vătămată a mai declarat poliţiştilor că suspectul îi adresa frecvent acte de ameninţare, atât lui cât şi familiei acestuia, spunându-i că, în cazul în care nu achită suma de bani solicitată, va recurge la agresiuni fizice.

“Având în vedere complexitatea infracţiunii, precum şi ameninţările aduse părţii vătămate şi familiei acesteia, poliţiştii au acţionat în vederea prinderii suspectului prin realizarea unui flagrant. Astfel, în prealabil oamenii legii au  marcat cu inscripţia şantaj, trei bancnote a câte 100 euro fiecare, bancnote pe care apoi partea vătămată le-a predat suspectului. Acesta a reţinut bancnotele, fapt pentru care, în sarcina lui Decebal Ş., s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de şantaj”, se afirmă într-un comunicat de presă al IPJ Alba.

Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă iar astăzi a fost prezentat Judecătoriei Aiud cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Judecătorii nu au fost de accord cu propunerea procurorilor, motiv pentru care bărbatul va fi eliberat din arest.

Sursa: Adevarul )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Alba Iulia: Accident rutier mortal la Teiuş

    * Autor: Magda Andron
    * Data: 16 sep 2009

Poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Alba şi Formaţiunii Poliţiei Rutiere Teiuş  au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier ce s-a produs în cursul zilei de astăzi, 16 septembrie a.c., ora 11:31, pe strada Decebal din oraşul Teiuş, accident în urma căruia o persoană a decedat.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că B.S.M., de 31 ani, din comuna Şieuţ,  judeţul Bistriţa Năsăud, în timp ce conducea o autoutilitară, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi, moment în care a surprins şi a accidentat mortal pe S.I., de 85 ani, din comuna Stremţ, judeţul Alba, care era angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi nesemnalizat corespunzător. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Sursa: Adevarul )

adevarul alba iulia: accident rutier mortal   autor: magda   data: sep din cadrul rutiere

21.1KB


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Alba Iulia: Liceul Teoretic Teiuş, partener în proiectul multilateral „Umorul în viaţa tinerilor“

    * Autor: Magda Andron
    * Data: 19 oct 2009

Elevii şi profesorii Liceului Teoretic Teiuş, participanţi în cadrul proiectului multilateral Comenius „Humour in the Youth’s Life“ vor găzdui în perioada 19 – 23 octombrie 2009 o întrunire a delegaţiilor şcolilor partenere din Italia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Turcia şi România.

Proiectul este adresat elevilor cu vârsta între 15 şi 17 ani, iar şcoala coordonatoare este din Turcia. Scopul proiectului este de a-i uni pe tineri prin intermediul umorului. Prin împărtăşirea informaţiilor cu ceilalţi elevi, tinerii îşi dezvoltă abilităţile TIC, de comunicare în alte limbi (în special engleză), socializează şi  crează prietenii de lungă durată cu oameni din ţări ale Europei, fără a ţine seama de graniţe.

„Pentru săptămâna pe care o vor petrece în ţara noastră am pregătit o serie de activităţi care să îi ajute pe oaspeţii noştri să cunoască mai bine România, românii şi felul nostru de a fi. Dintre acestea enumerăm: întâlnirea delegaţiilor cu cadrele didactice şi elevii Liceului Teoretic Teiuş, întâlnire la care sunt invitaţi şi consilierii locali şi primarul oraşului Teiuş – luni, 19 octombrie 2009 între orele 9:00 şi 12:00, vizitarea Traseului celor 3 fortificaţii – marţi , 20 octombrie 2009, între orele 11:30 şi 12:30 şi spectacolul  pregătit de elevii liceului – marţi, 20 octombrie 2009, începând cu ora 16:00. Ne-ar face plăcere ca dumneavoastră – presa – să ne onoraţi cu prezenţa“,  a declarat profesoara coordonatoare, Corina Radu.

Sursa: Adevarul )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Alba Iulia: "Teiuşul este un oraş mic unde vorbele circulă repede"

    * Autor: Magda Andron
    * Data: 23 oct 2009

În fiecare dimineaţă, pe alba-iulia.adevarul.ro va fi postat un „top“ al celor mai frumoase şi mai urâte lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de persoana al cărei portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi în „Adevărul de Seară“, ediţia de Alba Iulia.

Cosmin Roşca este un tânăr care în urmă cu 11 ani şi-a descoperit pasiunea pentru desen. De atunci toate ideile lui prin contur pe coala albă. Şi-a transpus talentul şi în desenul pe piele, tatuaje. De-a lungul timpului Cosmin a făcut sute de tatuaje pentru persoane din România şi din străinătate.

Teiuşul frumos: „Îmi place oraşul că e frumos. E oraşul copilăriei mele. Este o localitate liniştită. Este oraşul unde eu mă simt cel mai bine, unde am cele mai multe amintiri. Viaţa mea este legată de oraşul ăsta, le fel ca şi sufletul meu. Aici există oameni minunaţi, dar sunt puţini“.

Teiuşul urât: „Dezavantajul că este un oraş mic este acela că vorbele circulă repede şi din nefericire adevărul este deformat. Oamenii cred că ar trebui să înveţe să fie mai toleranţi şi mai puţin bârfitori. Ar trebui să înveţe să fie mai buni cu aproapele lor pentru că din nefericire nu se întâmplă aşa“.

adevarul alba iulia: este oraş mic unde vorbele   autor: magda   data: oct 2009În

14.9KB


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
#  Autor:  Magda Andron
# Data: 4 nov 2009

Un bărbat din Teiuş s-a aruncat sub tren în staţia CFR Bărăbanţ.

Horea C., din oraşul Teiuş a fost transportat,ieri, de urgenţă cu o ambulanţă, la Spitalul Judeţean Alba după ce s-a aruncat sub roţile unui tren personal în gara Bărăbanţ. Bărbatul a fost salvat de medicii albaiulieni, însă a rămas fără gamba piciorului drept. Motivele pentru care Horea C., a recurs la acest gest sunt încă necunoscute. 

Sursa: Adevarul )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Un tânăr în vârstă de 19 ani din oraşul Teiuş a fost reţinut, ieri, de poliţişti după ce a furat un autoturism.

Vasile Liviu Muntean a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere şi depus în centrul de reţinere şi arestare preventivă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba.
Astăzi, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud cu propunere de arestare preventivă.  Judecătorii şi-au însuşit propunerea procurorilor şi au decis emiterea unui mandat de arest preventiv pe o perioadă de 29 de zile.
Tânărul este acuzat că a sustras, marţi 17 noirmebrie, un autoturism din curtea unui imobil din Teiuş. Autoturismul aparţine Auriţei D., de 58 de ani, cea care a şi sesizat poliţia în legătură cu dispariţia maşinii.

Autor: Dorin Timonea
Data: 18 nov 2009
Sursa: Adevarul )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Doi fraţi din oraşul Teiuş au murit azi-noapte într-un accident de circulaţie produs pe drumul naţional 14B, în afara localităţii Cistei, comuna Mihalţ. Accidentul s-a produs din vina unuia dintre cei doi fraţi care se afla la volan şi care a intrat pe constrasens.
Tragedia a avut loc la ora aproximativă 00.40. Alexandru M. (23 ani) nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul autoturismului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autotractor condus de Vasile I. (29 ani) din localitatea Lupu, judeţul Alba. Autotractorul circula regulamentar din sens opus.
taguri
Ca urmare a accidentului, conducătorul autoturismului şi fratele acestuia, Gheorghe M., de 24 ani, pasager în acelaşi autoturism au decedat pe loc. Un alt pasager, Daniel O., de 23 ani, tot din oraşul Teiuş, a suferit leziuni corporale grave, respectiv „traumatism cranio-cerebral sever“ şi a fost transportat la spitalul din Alba Iulia în comă.

Sursa: Adevarul )
Aparut in: 25.11.2009


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
400 de locuri de muncă pentru căpşunari în Spania şi Danemarca

Albaiulienii au şansa să plece în străinătate pentru a lucra în agricultură. La ora actuală ofertele vin doar din Spania şi Danemarca. Căpşunarii muncesc între 30 şi 37 ore pe săptămână şi câştigă între 800 şi 1000 euro.

După ce în 2009 peste 22.000 de persoane din Alba au rămas fără un loc de muncă, iar 2010, în primele trei luni se mai aşteaptă un val de disponibilizări de peste 1000 de persoane, piaţa de muncă din Europa vine cu oferte.

Pentru Alba ofertele nu sunt deloc variate, în prezent şomerii pot opta doar pentru domeniul agricol. „Avem 200 de locuri de muncă, în agricultură pentru cules de căpşuni, în Spania şi alte 200 de locuri în Danemarca pentru cules dovleci, mazăre, zmeură şi căpşuni. Cele din Spania sunt pentru femei care au vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani“, a declarat directorul AJOFM Alba, Corneliu Engi.


Banii câştigaţi le asigură traiul pentru câteva luni


Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba sunt optimişti în ceea ce priveşte posibila prezenţă a oamenilor la Bursa Locurilor de Muncă pentru străinătate care va avea loc în perioada 15-16 februarie la Casa de Cultură din Teiuş. „Albaiulienii aflaţi în situaţii materiale dificile sunt interesaţi de locuri de muncă bine plătite. Un contract de câteva luni le poate aduce câteva mii de euro şi îi mai scapă de griji măcar pentru un timp“, a afirmat Corneliu Engi. Remuneraţia căpşunarilor va fi între 800 şi 1000 de euro.


Pentru Danemarca se caută şi culegători de mazăre, însă condiţiile de cazare în această ţară îi face pe oameni mai puţin receptivi la oferă. „În Danemarca cazarea se face în corturi şi mi se pare desul de greu, iar banii sunt aceeaşi, ca în Spania. Nu vreau să mă îmbolnăvesc pentru că am doi copii de crescut“, a spus Dorina Neamţu, 37 ani, şomeră.


Plata pentru munca prestată în ţările Europei se face în funcţie de cantitatea culeasă. Pe săptămână se va muncii între 30 şi 37 ore. „Am mai fost la cules de castraveţi. A fost foarte greu şi am zis că nu voi mai merge, nici banii nu sunt aşa de mulţi dar nu am de ales. Am rate şi nu am serviciu aşa că vreau să plec din nou în Spania“, a Ionela Mailat, 45 ani, din Alba Iulia.


Cei care au petrecut deja o perioadă bună în străinătate se reîntorc în ţară de unde la scurt timp pleacă din nou dezamăgiţi. „Avem în plată şomeri care au lucrat în străinătate. S-au întors în ţară, iar acum vor să plece înapoi pentru că nu şi-au găsit de muncă aici. Este şi cazul unui bărbat din Cunţa, care este şomer venit din Germania. Omul spune că are familie de întreţinut, iar în România nu are din ce să trăiască“, a explicat Corneliu Engi.     

Aparut in: Joi 21 ian 2010
Sursa: Adevaul )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Alba: Un tânăr de 22 ani din Teiuş a murit strivit de un stâlp de electricitate

Un tânăr de 22 ani a murit în cursul nopţii trecute într-un accident rutier care a avut loc pe strada Clujului din oraşul Teiuş. Ioan Dobrotă, tânărul decedat, era din Teiuş, iar la momentul accidentului se afla în maşină alături de un prieten.

Se pare că cei doi se îndreptau spre casă când şoferul de 25 ani, Marius Crişan, care conducea autoturismul BMW a pierdut controlul acestuia şi s-a izbit de un stâlp de electricitate. „Şoferul nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la stânga, a intrat în derapaj, a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate“, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Iulia Haţegan.

În urma accidentului conducătorul autoturismului, Marius Crişan domiciliat şi el în Teiuş a fost rănit uşor, iar Ioan Dobrotă, de 22 de ani a decedat pe loc. La faţa locului au sosit echipajele de ambulanţă, descarcerare şi poliţie.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii rutieri pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier. „A fost o neşansă imensă ca tânărul să se afle pe locul din spate, exact acolo unde a căzut stâlpul“, a spus Dorin Mateica. Ioan Dobrotă era angajat la o firmă austriacă din Teiuş şi locuia împreună cu mama şi sora sa.

Aparut in: 11.08.2010
Sursa: Adevarul )

Modificat de Teius (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la