Teius
Portalul teiusenilor de pretutindeni
Lista Forumurilor Pe Tematici
Teius | Inregistrare | Login

POZE TEIUS

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
luana_21 la Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Prahova
cauta Barbat
21 - 47 ani
Teius / Evenimente / Alegeri prezidentiale 22.11.2009  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1910
(...)
lProcesul de vot, suspendat în trei secţii de votare. În secţiile nr. 176 din Teiuş şi nr. 42 din Alba Iulia (Bărăbanţ) procesul de vot a fost suspendat pentru două ore, în timpul dimineţii, pentru că a fost aplicată greşit ştampila de control. Cele 600 de buletine ştampilate greşit au fost anulate, iar cele două secţii de votare şi-au reluat activitatea, după ce au primit un nou set de buletine de vot din Biroului Electoral Judeţean Alba, în jurul amiezii. Şi secţia specială numărul 114 din Sebeş a fost închisă timp de aproximativ o oră, în jurul orei 17.30, din aceeaşi cauză, şi anume aplicarea greşită a ştampilei de control. Potrivit preşedintelui BEJ Alba, judecătorul Georgeta Predan Bişu, aici au fost anulate în total 656 de buletine de vot greşite şi nefolosite. Ştampila de control trebuia aplicată pe ultima pagină a buletinului de vot şi nu pe prima, aşa cum greşit au procedat preşedinţii secţiilor de votare amintite. De precizat că BEC a dispus ca voturile deja exprimate să fie considerate valabile.
(...)

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: 23.11.2009


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1910
(...)
Ziua a debutat însă extrem de nefericit pentru judeţul Alba. Dacă la ora 7.00 încă erau secţii în care pregătirile nu au fost finalizate, în jurul orei 10.00 deja la Teiuş se suspenda procesul electoral. Mai exact, la secţia specială 176 din Gara GFR Teiuş, unde călătorii în tranzit s-au înghesuit să îşi exprime opţiunile. La numai câteva zeci de minute distanţă, la Grădiniţa din Bărăbanţ, în speţă la Secţia 42, procesul electoral a fost suspendat tot pentru aproape o oră. Ziarul nostru a atenţionat apoi şi comisia de la secţia din Miceşti cu privire la neregulile existente, pentru ca, spre seară, în jurul orei 17.00, la secţia specială 114 din Sebeş să se petreacă acelaşi lucru: procesul de votare a fost suspendat pentru aproape o oră.

În toate aceste locuri, redacţia noastră a fost prezentă încă de la primele minute (la Miceşti chiar noi am sesizat eroarea), cauza fiind aceeaşi. Biroul Electoral Judeţean a trimis specimenele de buletine de vot la fiecare secţie cu ştampila de control pe prima pagină. Fiind luate ca model, în toate aceste secţii preşedinţii au ştampilat identic toate buletinele de vot: pe prima pagină. Doar că normele prevedeau ca această ştampilă de control să fie aplicată pe ultima pagină. De aici şi întregul haos. În total, aproape 5 ore de alegeri pierdute şi câteva zeci de persoane au refuzat să revină pentru a-şi mai exercita dreptul de vot.
(...)

Sursa: Informatia de Alba )
Aparut in: 23.11.2009


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1910
(...)
Procesul electoral a fost, in cursul diminetii de ieri, serios perturbat in doua sectii de votare din judet, si asta datorita neglijentei celor ce s-au ocupat de organizarea alegerilor pentru alegerea presedintelui Romaniei. Este vorba mai exact despre sectia de votare nr. 176 din Teius si sectia nr. 42 din cartierul albaiulian Barabant, unde procesul de votare a fost suspendat pentru mai multe ore deoarece stampila de control de pe buletinele de vot a fost aplicata gresit, respectiv, pe prima pagina a acestora.
Cu toate ca procesul electoral a fost suspendat pina in jurul orei 12.30, moment in care au ajuns la sectiile respective buletine de vot stampilate corespunzator, voturile exprimate pina la suspendare au fost considerate de catre Biroul Electoral Judetean Alba, drept valabile. Este de mentionat faptul ca, pina la oprirea procesului electoral, la sectia 176 din Teius au fost exprimate un numar de 65 de voturi, iar la cea din cartierul Barabant, nu mai putin de 200 de voturi. Mai merita mentionat faptul ca, reprezentantii Partidului Liberal Alba, care au semnalat la BEJ aceasta neregula, au cerut totodata demiterea prefectului Stefan Bardan pe care l-au acuzat de proasta organizare a alegerilor pentru desemnarea presedintelui Romaniei.
(...)

Sursa: Monitorul de Alba )
Aparut in: 23.11.2009


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1910
Procesul de vot la cele două secţii a fost reluat la orele amiezii. "Procesul de votare a fost reluat la ora 12.16 minute în Bărăbanţ şi la 12.30 laTeiuş", a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Iulia Haţegan. Voturile exprimate până la aflarea incidentului vor fi considerate valabile, în urma deciziei Biroului Electoral Central.

Ştampila de control trebuia aplicată pe ultima pagină a buletinului de vot. Decizia de oprire a procesului de vot a fost luată după ce 30 de cetăţeni îşi exercitaseră deja opţiunea de vot.

Preşedintele biroului secţiei de vot a constatat eroarea după trei ore de la ştampilarea buletinelor, moment în care a sesizat Biroul Electoral judeţean (BEJ). Membrii BEJ Alba decid la această oră rezolvarea situaţiei de la Teiuş.

Sursa: Adevarul )
Aparut in: 22.11.2009


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1910




pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1910




pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1910
Procesul de votare, suspendat la o sectie din Teius
23 Noiembrie 2009

Procesul electoral la o sectie de votare din orasul Teius a fost suspendat, duminica, in jurul orei 10.00, dupa ce s-a constatat ca pe toate buletinele de vot a fost aplicata eronat stampila de control pe prima pagina a acestora, si nu pe ultima, asa cum ar fi trebuit, a declarat loctiitorul Biroului Electoral Judetean (BEJ) Alba, Daniela Gaspar. Votarea la sectia nr. 176, amenajata in Gara CF Teius, in sala Scolii Personalului, a fost suspendata, dupa ce 30 de cetateni isi exercitasera deja acest drept.
Presedintele biroului sectiei de votare a informat telefonic conducerea BEJ Alba despre eroare, la trei ore dupa ce se stampilasera gresit buletinele de vot. Urmeaza ca membrii BEJ Alba sa se intruneasca pentru a lua o decizie cu privire la modul in care se va solutiona aceasta problema. De asemenea, trebuie sa se gaseasca o solutie pentru a se putea inlocui toate buletinele de vot, tinand cont ca la sediul BEJ Alba se afla doar o rezerva de buletine de vot pentru sectii speciale.

Sursa:


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1910
(...)
In primele doua ore ale diminetii, sectiile de votare nr. 176 Teius si nr. 42 Alba Iulia (Barabant) au suspendat procesul de votare intrucat a fost aplicata gresit stampila de control.
BEJ Alba a dispus la solicitarea PNL Alba, renumararea buletinelor de vot pe care a fost aplicata stapila de control in cursul serii de sambata, informeaza liberalii.
Procesul de votare a fost suspendat ca urmare a aplicarii gresite (pe prima pagina) a stampilei de control. La  sectia 176 din Teius au fost exprimate 65 de voturi, iar la sectia 42 Barabant, alte 200 de voturi. BEJ a decis suspendarea procesului de votare si anularea buletinelor de vot pe care s-a aplicat gresit stampila de control.
BEC a dispus ca voturile deja exprimate sa fie valabile.
(...)

Sursa:

alegeri 22.11.2009 (...)in primele doua ore ale diminetii, sectiile votare nr. 176 teius nr. alba

6.2KB


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la