Teius
Portalul teiusenilor de pretutindeni
Lista Forumurilor Pe Tematici
Teius | Inregistrare | Login

POZE TEIUS

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Anne98 Profile
Femeie
25 ani
Buzau
cauta Barbat
25 - 50 ani
Teius / Bun sau rau ... Teius in mass-media / Ziarul Unirea  
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Amenzi preventive 

ÃŽnceputul anului şcolar i-a determinat pe lucrătorii poliţişti să includă în agenda lor de lucru o serie de acţiuni pe linia prevenirii accidentelor de circulaţie în zona şcolilor. Astfel, poliţia din oraşele Teiuş şi Blaj a organizat în cursul acestei săptămâni controale specifice urmărind cu predilecţie traversarea corectă a drumurilor publice, viteza de deplasare a autovehiculelor ori acordarea de prioritate la trecerile de pietoni. ÃŽn oraşul Teiuş abaterile au fost ceva mai multe, aplicându-se şoferilor imprudenţi 48 de sancţiuni contravenţionale care s-au cifrat la 4850 lei, în timp ce la Blaj regulile circulaţiei le-au încălcat pietonii (5) şi bicicliştii (13) care au de plătit în totalitate: 1050 de lei. Poliţia rutieră avertizează că aceste acţiuni de control vor cuprinde arii largi din judeţ în mod repetat.
 
(M.I.) 

Ziarul Unirea )
aparut in data de : 2006-10-06


pus acum 17 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Arma de căpătâi 

Descoperirea făcută, cu ocazia efectuării unor lucrări de demolare la imobilul proprietate personală, de către U.M. din Teiuş, a constituit o adevărată surpriză aducătoare de alte surprize. ÃŽn tavanul clădirii stătea ascunsă o armă militară. Echipa operativă a poliţiei a ridicat "obiectul" în vederea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

(M.I.) 

Ziarul Unirea )
aparut in data de : 2006-10-25


pus acum 17 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Primăria din Teiuş se mută în casă nouă 

Din luna noiembrie a acestui an Primăria oraşului Teiuş se va muta într-un sediu nou. Hotărârea a fost luată avându-se în vedere starea nu tocmai bună în care se află clădirea, veche de altfel, în care fiinţează la ora actuală instituţia publică. Viitorul sediu este situat pe strada Clujului din localitate, la parterul unui bloc nou de locuinţe. Pentru preluarea locaţiei şi efectuarea tututor lucrărilor de amenajare a birourilor în care îşi vor desfăşura activitatea angajaţii primăriei au fost investite peste 3 miliarde de lei vechi, aşa cum ne-a declarat primarul localităţii, Iacob Dorin Mateica. 

(L.I.) 

Ziarul Unirea )
aparut in data de : 2006-10-26

ziarul unirea din teiuş mută în casă din luna noiembrie acestui teiuş muta

9.5KB


pus acum 17 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
80 la sută din teiuşeni beneficiază de ajutor pentru încălzire 

ÃŽn oraşul Teiuş, data limită de depunere a cererilor privind ajutoarele sociale pentru încălzire este de 30 octombrie. Aşa cum ne-a precizat primarul localităţii, Iacob Dorin Mateica, din cei 7.600 de locuitori ai oraşului Teiuş şi ai satelor aparţinătoare aproximativ 80 la sută beneficiază de acest drept, adică media veniturilor acestora pe membru de familie este de până la 500 de lei. Pentru cazurile sociale de orice speţă bugetul primăriei Teiuş este de 4 miliarde de lei, sumă care, având în vedere "bogăţia" localnicilor, nu poate acoperi în totalitate nevoile. Până la ora actuală la sediul instituţiei au fost depuse peste 900 de cereri pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzire. 

(L.I.) 

Ziarul Unirea )
aparut in data de : 2006-10-26


pus acum 17 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Investiţii de miliarde de lei la Teiuş 

Pe lista de investiţii a primarul oraşului Teiuş, Iacob Dorin Mateica, se află o serie de obiective. Astfel edilul are în plan extinderea reţelei de canalizare a localităţii şi achiziţionarea unei staţii de epurare a apei. Pentru procurarea staţiei, aşa cum ne-a precizat primarul, sunt necesare aproximativ 65 de miliarde de lei vechi, consiliul local, prin resurse bugetare proprii şi obligaţiuni municipale putând acoperi doar 40 la sută din aceste costuri. Pentru restul sumei a fost înaintată, pe data de 15 august, la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor documentaţia tehnică în vederea obţinerii de fonduri structurale. Ca Teiuşul să aibă sistemul de canalizare pus la punct trebuie efectuate investiţii de sute de miliarde de lei, bani care nu au putut fi procuraţi prin accesarea de fonduri SAPARD din cauza numărului redus al populaţiei. Primarul Iacob Dorin Mateica are în vedere şi modernizarea şi repararea străzilor Clujului, Horea, Barbu Lăutaru, Ardealului, Primăverii, Tudor Vladimirescu, lucru ce se doreşte a fi finalizat până la sfârşitul acestui an. De asemenea, lista de investiţii pentru oraşul Teiuş cuprinde şi pavarea pieţei agroalimentare şi definitivarea în această locaţie a grupurilor sociale şi a halei de lactate, precum şi amenajarea târgului de animale în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare.

(L.I.) 

Ziarul Unirea )
aparut in data de : 2006-11-31


pus acum 17 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Reparaţii şi dotări la Liceul Teoretic Teiuş 

Banii alocaţi Liceului Teoretic Teiuş de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării în 2006 au fost şi urmează să fie folosiţi până la finele anului atât pentru realizarea lucrărilor de reparaţii cât şi pentru achiziţionarea celor necesare bunei desfăşurări a activităţii didactice. Aşa cum ne-a precizat directorul adjunct al liceului, prof. Adriana Ciortea, 300 de milioane de lei vechi au fost investiţi în: dotarea laboratoarelor de fizică, chimie şi biologie cu aparatură, literatură de specialitate, substanţe pentru experimente, mulaje; utilarea cabinetului de asistenţă pedagogică cu calculatoare, imprimantă şi teste de specialitate; precum şi pentru achiziţionarea de volume de carte şcolară şi materiale sportive. Alte 300 milioane de lei ce urmează să fie primite în zilele următoare vor fi utilizate pentru continuarea acestor achiziţii. ÃŽn ceea ce priveşte reparaţiile capitale Liceul Teoretic Teiuş are la dispoziţie suma de 1,5 miliarde de lei vechi, bani care sunt folosiţi pentru înlocuirea ferestrelor şi uşilor cu geamuri termopan şi refacerea învelitoarei de ţiglă şi a şarpantelor. Doamna Adriana Ciortea a precizat că în viitor urmează să se deruleze şi un program de reparaţii a Grădiniţei nr. I, arondată Liceului Teoretic Teiuş, grădiniţă la care nu s-au mai făcut investiţii substanţiale de aproximativ 10 ani de zile. Astfel, printr-o ordonanţă a ministrului Mihail Hărdău, suma de 30 de mii de euro va fi folosită în reabilitarea totală a unităţii: refacerea şarpantei, a plafoanelor şi pardoselilor, termoizolarea şi revizuirea sistemului de încălzire. Conducerea liceului teiuşan are de asemenea promisiuni din partea ministrului Educaţiei şi Cercetării că până la sfârşitul anului instituţia va mai primi încă 700 de milioane de lei vechi. Singurele lipsuri ale unităţii de învăţământ sunt cabinetul medical şi cel stomatologic, problemă întâlnită de altfel în majoritatea şcolilor şi liceelor din judeţ şi ţară. 

(L.I.) 

Ziarul Unirea )
aparut in data de : 2006-11-02

ziarul unirea şi liceul teoretic banii liceului teoretic teiuş către ministerul

6.4KB


pus acum 17 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
L-a lovit Acceleratul 

ÃŽn 1 noiembrie, ora 13.45, în staţia C.F.R. Teiuş, un cetăţean a fost lovit de trenul accelerat nr. 1745 care circula pe relaţia Bucureşti - Satu Mare, pe linia nr. 3. Victima, Marius M., de 24 ani, din Blaj, a intrat în gabaritul liniei, neobservând trenul, deoarece purta o convorbire la telefonul mobil. A fost transportat la Spitalul Judeţean Alba, în stare conştientă. Din primele investigaţii medicale rezultă că acesta prezintă leziuni uşoare la nivelul capului şi mâinii stângi. 

(M.I.) 

Ziarul Unirea )
aparut in data de : 2006-11-03


pus acum 17 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Acroşată pe trecerea de pietoni 

Artera principală de circulaţie (str. Clujului) din oraşul Teiuş a înregistrat, joi, un nedorit accident rutier, cauzat de neacordarea priorităţii de trecere. Arghir M., de 55 ani, din comuna Unirea, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia 1310, pe direcţia de mers Teiuş-Aiud, nu a acordat prioritate de trecere minorei M.S., de 14 ani, angajată în traversarea străzii prin loc semnalizat cu indicator şi marcaj corespunzător, acroşÃ¢nd-o cu partea dreaptă a maşinii. Minora a fost transportată la Spitalul Judeţean Alba pentru investigaţii medicale.

(M.I.) 

Ziarul Unirea )
aparut in data de : 2007-01-13


pus acum 17 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Pivnicer de ocazie 

ÃŽn oraşul Teiuş, a fost identificat autorul unui furt comis în cursul lunii martie, din locuinţa Aureliei S. din satul Căpud. Acesta este Cosmin S., de 24 ani, care, pe timp de noapte, a pătruns în pivniţa locuinţei consătenei sale, a cărei uşă de acces nu era asigurată şi a sustras aproximativ 200 litri de vin ce vor fi contabilizaţi la furt calificat.

(M.I.) 

Ziarul Unirea )
aparut in data de : 2007-05-03


pus acum 17 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Din cauza procedurilor birocratice
Consiliile locale pierd bani grei

     Potrivit legislatiei actuale, procedura de plata de catre contribuabil a impozitului pe venit prevede ca aceste sume sa se achite in localitatea unde agentul economic are sediul fiscal. Din acest motiv, spre exemplu, orasul Teius pierde anual circa 2 miliarde de lei, numai de pe urma statiei CFR. Avand in vedere aceste proceduri birocratice, presedintele CJ Alba, Augustin Presecan, a propus Ministerului de Finante ca plata impozitului pe venit sa se faca la locul unde agentul economic desfasoara activitatile respective. Domnia sa si-a motivat aceasta decizie prin respectarea principiului echilibrului financiar, care in final, are efecte benefice pentru comunitatile locale. (F.R.)

Aparut in 2 aprilie 2001
Sursa: Unirea Pres )


pus acum 17 ani
   
Q-bic
Membru

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 31
Pentru dezvoltarea europeană a comunităţilor s-a constituit 
AIDA - prima microregiune de dezvoltare din judeţul Alba 

Ieri, la sediul Primăriei Alba Iulia, a avut loc prima întâlnire a autorităţilor judeţene şi locale cu primarii localităţilor care se vor constitui în Asociaţia de Dezvoltare a Judeţului Alba. Aceasta urmează să gestioneze prima microregiune de dezvoltare din Alba în cuprinsul căreia vor fi reunite oraşele Alba Iulia, Sebeş şi Teiuş, precum şi comunele limitrofe acestora: Vinţu de Jos, Ciugud, Ighiu, Sântimbru, Galda de Jos şi Cricău. Primarul municipiului Alba Iulia a precizat ieri, la încheierea întâlnirii, că a fost stabilit şi numele Asociaţiei. Aceasta se va intitula AIDA, adică "Alba Iulia Development Association". Potrivit lui Mircea Hava, au fost demarate deja procedurile pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi a planului de urbanism, urmând ca în luna mai să aibă loc licitaţia pentru adjudecarea acestora. Următoarea întâlnire a membrilor AIDA a fost stabilită să aibă loc pe 15 mai, ocazie cu care vor fi aprobate statutul şi bugetul. Microregiunea cuprinde circa 100.000 de locuitori şi este zona cu cea mai dinamică dezvoltare economică din judeţ. "Nu cred că mai trebuie să spun că această asociere e obligatorie pentru a putea accesa fonduri europene. Dezvoltarea poate fi făcută numai împreună", a precizat Mircea Hava. AIDA va avea sediul la Alba Iulia şi cel mai probabil din iunie va deveni funcţională. De la întâlnirea de ieri au lipsit nemotivat primarii din Sebeş şi Ighiu. "Sper ca data viitoare să-i avem alături de noi. Cine nu înţelege oportunitatea acestei asocieri nu merită să conducă o comunitate", a completat primarul municipiului Alba Iulia. 

(I.P.) 

Aparut in 28 april 2007
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Aninat pentru vecie 

De cele mai multe ori, motivele care îi împing pe unii spre gesturi extreme rămân neclare, la discreţia comentatorilor. Aşa se întâmplă şi în cazul septuagenarului Todor B. din satul Căpud (Teiuş ), care şi-a pus capăt zilelor spânzurându-se de un copac în viile satului. După zile şi nopţi de căutare, în 29 septembrie fiind dat dispărut de către familie, în 1 octombrie trupul neînsufleţit al suicidarului a fost găsit. Investigaţiile de rigoare au condus la concluzia că nu există suspiciuni în cauza decesului. Rămân doar întrebările fără răspunsuri ale membrilor familiei. 

(M.I.)

Aparut in 10 martie 2006
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Spectacol de "Ziua cărţii" la Teiuş 

Astăzi, 31 mai, de la ora 10.00, copiii Grădiniţei nr. 1 din Teiuş, condusă de ed. Maria Laureta Lazea, în parteneriat cu elevii claselor a II-a B şi a IV-a D de la Liceul Teoretic din localitate, susţin un spectacol la Casa de Cultură cu ocazia "Zilei cărţii", ne-a informat prof. Rodica Băruţă, purtătorul de cuvânt al IŞJ Alba. Spectacolul finalizează activitatea a două programe educaţionale: "Să citim pentru mileniul III" şi "Eco-grădiniţa", derulate prin implicarea cadrelor didactice, proiecte coordonate de ed. Eugenia Ignat, inspector pentru învăţământ preşcolar în cadrul IŞJ Alba. 

(R.G.) 

Aparut in: 31 mai 2007
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Surdo-mut neidentificat la Teiuş 

Poliţia Teiuş a fost sesizată luni, 28 mai, de către două persoane din oraş, despre faptul că pe strada Clujului din localitate au găsit un bărbat. Poliţiştii au stabilit că tânărul respectiv este surdo-mut, identitatea acestuia neputând fi stabilită. Persoana în cauză a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul de Neuropsihiatrie Alba, unde a rămas internată. Semnalmentele persoanei: ten măsliniu, înălţime 1,73 m, păr castaniu, ochi căprui, astenic, fără semne particulare. Tânărul era îmbrăcat cu o cămaşă maro cu nasturi, tricou alb, blugi marca Loft şi adidas maro. Poliţiştii efectuează cercetări în vederea stabilirii identităţii persoanei în cauză. Persoanele care pot da detalii cu privire la identitatea persoanei respective sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112. 

(N.I.T.) 

Aparut in: 31 mai 2007
Sursa: Ziarul Unirea )

ziarul unirea surdo-mut teiuş fost luni, mai, către două persoane din oraş,

5.6KB


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Liceul Teoretic Teiuş 
Clasa a XII-a Uman 

Diriginte: prof. Corina Radu
Motto: "Toţi pentru unul şi unul pentru toţi".
Cel mai bun elev la învăţătură: Andra Lazea
Cel mai popular elev (băiat): Raul Hălălaie, Ştefan Truţa
Cea mai populară fată: Raluca Găiseanu
Cea mai cochetă fată: Andreea Ciortea
Comicul clasei: Paul Hariton
Febleţea profesorilor: Andra Lazea, Alina Oarga
Cel mai bun sportiv: Raul Hălălaie
Sufletul petrecerilor: Ştefan Truţa
Mâncăciosul clasei: Nicolae Pop
Scoate peri albi profesorilor: Emil Fer
Poetul clasei: Ştefan Truţa
Cântă cel mai bine: Aura Zasztulka
Dansează cel mai bine: Alexandra Vingărzan
ÃŽntârzie veşnic la ore: Andreea Ciortea

aparut in data de : 2007-06-14
Sursa: Ziarul Unirea )

ziarul unirea liceul teoretic clasa xii-a uman  diriginte: prof. corina radumotto: pentru unul

7.9KB


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Liceul Teoretic Teiuş 
Clasa a XII-a Real 

Diriginte: prof. Nicoleta Câmpean
Motto: "Dacă va fi să doreşti să fii fericit,
doreşte-ţi în fiecare zi..."
Cel mai bun elev la învăţătură: Bogdan Bulgaria, Cristina Câmpean, Ioana Şandru, Cătălin Dobrea
Cel mai popular elev (băiat): Iulian Miclea
Cea mai populară fată: Cristina Câmpean
Cea mai cochetă fată: Mihaela Lazăr
Comicul clasei: Alexandru Cristea, Marius Muntean  /> Febleţea profesorilor: Bogdan Bulgaria
Cel mai bun sportiv: Ovidiu Fălădău, Bogdan Bulgaria
Sufletul petrecerilor: Iulian Miclea
Mâncăciosul clasei: Vasile Muntean
Scot peri albi profesorilor: Alexandru Cristea, George Rad, Iulian Miclea
Poetul clasei: Ciprian Medrea
Cântă cel mai bine: Cristina Câmpean
Dansează cel mai bine: Alin Roşa, Ovidiu Fălădău
ÃŽntârzie veşnic la ore: Răzvan Preja

aparut in data de : 2007-06-14
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Teiuşenii ajutaţi să treacă peste căldură 

Canicula de afară a pus pe jar autorităţile locale. Pentru a-i ajuta pe teiuşeni să treacă mai uşor peste temperaturile mult prea ridicate edilii oraşului au luat măsuri. Astfel, aşa cum ne-a precizat viceprimarul Teiuşului, Liviu Crişan, în incinta primăriei, respectiv a Casei de Cultură, au fost amenajate două puncte de prim ajutor şi de distribuire a apei potabile. Fiecare cetăţean care are nevoie de asistenţă medicală, de un sfat privind modul de protejare pe timp de caniculă sau de un pahar de apă rece le găseşte în cele două locaţii. Din păcate punctul sanitar funcţionează doar până în jurul orei 16.00, de aici încolo populaţia rămând pe cont propriu.

(L.I.) 

aparut in data de: Vineri 20 Iulie 2007
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Morţi la marginea drumului 

Poliţia oraşului Teiuş a fost sesizată miercuri, 25 iulie, în legătură cu faptul că pe strada Horea din Teiuş, în faţa unui imobil, se află cadavrul unei persoane. Din primele cercetări s-a stabilit că bărbatul decedat este Mihail P., de 51 de ani, din Teiuş. Cadavrul nu prezenta urme vizibile de violenţă. După efectuarea necropsiei va fi stabilită cauza morţii. În cauză, poliţia Teiuş continuă cercetările.
A fost efectuată şi necropsia cadavrului descoperit la marginea DJ 75, în Vadu Moţilor. S-a constatat că Trandafir G., de 48 de ani, din Cugir, a murit în urma unui şoc cardiogen.

(N.I.T.) 

aparut in data de : 2007-07-27
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Un exemplu demonstrat 
DACĂ AI AMBIŢIE ŞI CURAJ, POŢI! 

O familie ambiţioasă şi harnică din localitatea Teiuş - judeţul Alba, a demonstrat că şi din agricultură, mai precis din legumicultură, se poate trăi.
Să câştigi bani din cultivarea legumelor nu este un lucru uşor, şi nu sunt prea mulţi cei care îşi asumă un asemenea risc (riscul este unul), mai ales atunci când capitalul de pornire nu constă în lichidităţi sau tractoare şi maşini agricole, ci numai în curaj susţinut de o bună pregătire în domeniul pe care îl îndrăgeşti. Cu această ocazie, vreau să spun că încurajarea experimentelor şi a încercărilor realizate de fermieri curajoşi care îşi asumă riscuri, este unul din rolurile consultantului.
Tinerii despre care doresc să relatez pe scurt sunt absolvenţi ai cursului organizat de O.J.C.A. Alba - C.L.C.A AIUD, în domeniul legumiculturii. Pe lângă aceasta, fermierii au dobândit experienţă muncind în sere din Italia.
Scriu aceste rânduri, la gândul că în general piaţa românească la ora actuală este invadată de ani buni cu legume de tot felul, aduse din afară şi care sunt de o calitate îndoielnică şi la preţuri ridicate.
Fermierul despre care vreau să vă relatez se numeşte Ciulea Viorel şi a început activitatea cu un solar construit pe o suprafaţă de 0,20 ha. În prezent lucrează peste 0,80 ha culturi legumicole în spaţiu protejat, cu posibilităţi de extindere iar pe o suprafată de 300 mp produce răsaduri de legume. Structura de culturi: salată, castraveţi, vinete, varză timpurie etc. Acesta a realizat din surse proprii un sistem de irigare prin picurare cu cheltuieli minime, utilizând materiale refolosibile.
În urma unei analize, din punctul de vedere al consultantului agricol, problema principală a acestor fermieri, atât în activitatea prezentă dar mai ales pentru viitor constă în lipsa mijloacelor mecanice de producţie, factor care limitează dezvoltarea acestor mici ferme. De asemenea, constatăm că şi datorită unor cauze de ordin financiar - credite foarte "scumpe&Â8221;, condiţionate, fermierul este nevoit să dea timpul în urmă şi să lucreze tot manual. Iată de ce considerăm ca prioritate modernizarea fermei prin dotarea cu mijloace de producţie moderne, performante, care să eficientizeze activitatea.
Cu toate că dimensiunile acestei ferme sunt relativ reduse şi mai sunt încă multe de făcut, exemplul de mai sus este edificator şi demonstrează că prin voinţă, curaj şi dăruire visele pot deveni realitate.


CLCA Teiuş - ing. Ilie OpruŢa 

aparut in data de : 2007-07-26
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Fermierii noŞtri învaţă modelul german de cultivare Şi însilozare a porumbului 

La Clubul Fermierilor din Teiuş, condus de Nicolae Stănilă, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine, a avut loc acţiunea intitulată "Ziua Câmpului", susţinută de Bernd Henn, reprezentantul Triesdorf Consult din Germania. Întâlnirea face parte dintr-un proiect finanţat de Banca de Dezvoltare a Germaniei (DEG) şi firma Semtest Târgu Mureş, distribuitoare de material seminal, reprezentată de directorul Mircea Roman. Coordonator la nivel naţional al proiectului este
Andreea Oltean, master în creşterea animalelor al Universităţii Triesdorf. Componentele proiectului vizează organizarea unor centre experimentale şi demonstrative, acordarea de consultanţă individuală şi de grup, precum şi realizarea unor întâlniri gen "Ziua Câmpului", acţiunile urmând să se deruleze în 14 judeţe ale ţării, pe parcursul anilor următori. Beneficiarii proiectului sunt fermele de vaci cu lapte care colaborează cu Semtest, fermele în dezvoltare şi fermele interesate de noile tehnologii şi de managementul eficient. La eveniment au luat parte prefectul Cosmin Covaciu, primarul Teiuşului, Dorin Mateica, directorul DADR Alba, Dorel Călian, directorul ADR Centru, Simion Creţu şi preşedintele Uniunii Judeţene a Producătorilor Agricoli Alba, Ioan Stanciu. De asemenea, au participat peste 50 de crescători de animale din judeţul Alba, dar şi câţiva fermieri hunedoreni, însoţiţi de directorul DADR Hunedoara, Alexandru Indrea. În prima parte, specialistul german a prezentat, din experienţa personală, proiectul privind cultivarea şi însilozarea porumbului, porumbul siloz fiind cel mai important furaj pentru vacile de lapte.
Pentru realizarea unui siloz de calitate şi obţinerea unor producţii bune de lapte este necesară pregătirea adecvată a solului înainte de semănat. Patul germinativ ideal trebuie realizat în primii 10 cm de sol, care trebuie să fie fărâmicios şi bine compactat, iar după această adâncime este necesar ca apa să ajungă la plantă. Tocmai din acest motiv, nu sunt recomandate arăturile de primăvară. Pentru semănat va fi folosit un utilaj performant, care compactează solul, efectuează simultan cu însămânţarea erbicidarea şi aplicarea îngrăşămintelor şi se montează rapid. Folosirea unei maşini de calitate reduce pierderile cu 10-15 la sută. Temperatura optimă de semănat este 22-25 de grade Celsius - ziua, respectiv 18 grade - noaptea. La începutul fazei de vegetaţie, porumbul are nevoie de o cantitate mai mare de apă, seceta şi arşiţa în timpul înfloririi putând crea probleme la formarea bobului. Porumbul poate fi semănat 5 - 10 ani la rând pe acelaşi teren, indiferent de planta premergătoare. Fertilizarea se face pe rânduri, pentru a obţine recolte superioare, folosindu-se îngrăşăminte chimice, gunoi de grajd sau purin. La un hectar de teren sunt necesare 130 - 140 kg de azot, 95 kg de fosfor şi 230 kg de potasiu. În varianta optimizată, chiar dacă se cheltuie mai mult cu 46 de euro la hectar pentru un plus de îngrăşăminte, acest lucru se compensează prin producţiile mai mari de lapte obţinute, în urma unei furajări corespunzătoare, rezultând un câştig de 950 de euro. Perioada optimă de recoltare este atunci când bobul este în faza de ceară, având o concentraţie de substanţă uscată (SU) de 50 la sută în bob sau 28 - 33 la sută în plantă. Determinarea SU se poate face în câmp, în funcţie de seva rezultată în urma răsucirii plantei sau dacă nu mai curge lapte din bob: scurgere intensă - SU = 18 %, spumegare puternică - SU = 21 %, spumegare uşoară - SU = 24 %, lipsa sevei - SU = 27 la sută. Tocarea se face la 6 - 8 mm, cu strivirea bobului, fiind necesară folosirea unui utilaj performant care poate fi închiriat sau cumpărat de mai mulţi fermieri asociaţi. Şi în cazul recoltării trebuie utilizate maşini de calitate. La o suprafaţă de 30 de hectare şi o pierdere de numai 20 % se economisesc 3.700 de euro. Foarte important este şi modul în care se acoperă silozul, motiv pentru care această operaţiune trebuie realizată exclusiv de şeful fermei, având în vedere că furajul însilozat va constitui hrana animalelor. Silozul se acoperă cu o folie subţire (40 micro), iar apoi cu o folie groasă (160 micro), indiferent de culoare. Tasarea se face cu saci de nisip sau pietriş, cauciucuri aşezate unul lângă altul sau cu un strat de 3 - 5 cm de pământ. Deşi tasarea cu pământ este cea mai ieftină şi mai la îndemână metodă, există riscul ca la dezvelirea silozului pământul să intre în furaje, zădărnicind munca depusă. La o suprafaţă de siloz de 30 mp cheltuielile cu ambele folii se ridică la 27 de euro, în varianta de tasare cu pământ, dar economia rezultată prin producţiile de lapte se cifrează la aproape 350 de euro. Pentru că nu a fost descoperit încă un inoculant universal, doar utilizarea acizilor propionici nu implică greşeli majore, deşi inoculanţii au efectul scontat doar în cazul silozurilor de calitate. Pentru obţinerea unor producţii mari de lapte este necesară respectarea raţiei furajere, vacile având nevoie de proteine, conţinută de lucernă şi iarbă, dar şi de energie, obţinută din porumb boabe, porumb siloz sau cereale. Raţia de bază trebuie să includă însă siloz de porumb şi siloz de lucernă (numai fânul de lucernă nu este suficient), care poate fi realizat tot cu o maşină de calitate, dar este mai economic ca fermierii să-şi producă singuri silozurile.
În a doua parte, fermierii s-au deplasat la un lot demonstrativ cultivat pe o suprafaţă de aproape un hectar cu 36 de hibrizi de porumb din soiurile Turda 200, Pioneer, KWS sau Lima Grain, având grupe de maturitate cuprinse între FAO 200 şi FAO 600. Porumbul a fost însămânţat în 21 aprilie, fiind aplicate gunoi de grajd la data semănatului şi apoi un complex de îngrăşăminte chimice şi administrate erbicide în două serii. Astfel, porumbul a crescut la o înălţime mai mare decât un stat de om. Specialistul german le-a explicat fermierilor avantajele şi dezavantajele soiurilor din lotul experimental, în funcţie de masa verde şi structura ştiuleţilor. La final, fermierii au asistat la un exerciţiu demonstrativ de realizare a furajului pentru hrana animalelor cu un utilaj german de 8 metri cubi, în valoare de 17.000 de euro.


Robert GHERGU 

aparut in data de : 2007-08-21
Sursa: Ziarul Unirea )

ziarul unirea fermierii modelul german cultivare Şi însilozare clubul din condus nicolae

9.4KB


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Teiuşenii, fericiţi pentru trei zile 

În zilele de 31 august, 1 şi 2 septembrie a avut loc la Teiuş prima ediţie a Zilelor Oraşului, manifestare organizată pentru teiuşeni, şi nu numai, de Primăria şi Consiliul Local Teiuş. Organizat într-un timp foarte scurt, la cererea multor teiuşeni care lucrează în străinătate şi care au venit în concediu în oraşul natal şi din acest motiv, evenimentul s-a dovedit a fi unul reuşit, mai ales pentru un "oraş cu ciurdă", după cum mi-a mărturist un hâtru că ar fi Teiuşul. În cele trei zile s-au desfăşurat competiţii sportive, concursuri şi alte surprize pregătite de organizatori pentru participanţii care au venit în număr destul de mare. Dacă la deschiderea oficială de vineri nu au participat foarte multe persoane, sâmbătă seara şi duminică, la concertele organizate în Parcul Central din localitate au participat mai bine de 2.000 de persoane, tineri şi bătrâni, care au venit să se bucure de muzica pentru toate gusturile. Sâmbătă seara au urcat pe scena flancată din toate părţile de comercianţi care îmbiau muşteriii cu mici, bere şi altele, Ana, Raul, Autentic, Mirabela Dauer, Alb şi Negru, Prometeu. La 22.30 cerul Teiuşului a fost luminat de un superb foc de artificii care a încântat pe toată lumea, mai ales copiii veniţi în Parcul Central. Duminică a venit rândul formaţiilor şi interpreţilor de muzică populară, care din nou au adunat o mulţime de spectatori în faţa scenei amenajate de organizatori. Şi-au dat concursul formaţiile de dans din Peţelca şi din Stremţ, ansamblul "Ardealul" din Luduş, ansamblul "Doruleţul" al Colegiului Tehnic Aiud, cântăreţi locali şi taraful "Doina Moţilor" din Câmpeni. Pe scenă au urcat şi nume cunoscute ale muzicii populare româneşti: Flavius Nicolae Cristea, Roxana Reche, Cristian Fodor, Nicolae Tuhuţ, Mircea Târziu, Adrian Ţiboc, Mirela Mănescu, Marilena Baba, Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş, acompaniaţi de orchestra condusă de Ghiţă Albu. Au fost trei zile reuşite pe plaiuri teiuşene, "fiii rătăcitori" revenind cu drag la casa care i-a aşteptat în straie de sărbătoare. Să le urăm organizatorilor: "o recidivă cel puţin la fel de reuşită pentru la anul!". 

(A.R.C.) 

Luni 03 Septembrie 2007
Sursa: Ziarul Unirea )

ziarul unirea pentru trei zile  zilele august, şi septembrie avut loc teiuş prima

10KB


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Tinereţe fără... permis 

În oraşul Teiuş plimbarea unui tânăr din Aiud a ajuns la punctul terminus. Agenţi de siguranţă de la Poliţia Teiuş, în timp ce patrulau pe raza de competenţă, l-au depistat în trafic pe Ilie C., de 19 ani, care conducea un autoturism marca Nissan, fără să posede permis de conducere. Acestuia i s-a întocmit un dosar penal pe care îl va ţine minte o viaţă întreagă. 

(M.I.) 

Luni 10 Septembrie 2007
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Fără permis de conducere şi... băut la volan! 

În ziua de 7 septembrie a.c., în jurul orei 21.55, lucrătorii Postului de poliţie Teiuş au oprit în trafic, pentru control, pe raza satului Beldiu, autoturismul Dacia 1310 condus de Vasile T., 44 de ani, din Beldiu. Din verificările efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. A fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Vasile T. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis şi în stare de ebrietate.


(A.D.T.) 

Luni 10 Septembrie 2007
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Dispărut de la domiciliu 

Poliţia oraşului Teiuş a fost sesizată, în cursul zilei de marţi, 18 septembrie, ora 13.30, de către Marius D., de 25 ani, că tatăl său, Nicolae D., de 52 de ani a dispărut de acasă. Din verificările efectuate a rezultat că bărbatul a plecat de la domiciliu în seara zilei de 17 septembrie şi nu a mai revenit. Semnalmentele persoanei dispărute: înălţime 1,65 - 1,70 m, greutate 50 - 55 kg, păr negru, grizonat, faţa alungită, constituţie astenică, urechi mari, nas lung uşor arcuit, ochi căprui, sprâncene arcuite, tuns scurt, nebărbierit, dicţie incoerentă. Are mâna dreaptă şi piciorul drept afectate de pareză, fapt ce-i îngreunează deplasarea. La data dispariţiei, bărbatul era îmbrăcat cu pantaloni de culoare muştar, tricou negru la baza gâtului, ciorapi negri, pulover negru cu mâneci de culoare vişiniu spre roşu, geacă maro. În picioare purta pantofi de culoare vişiniu, fără şireturi. În continuare se efectuează cercetări pentru depistarea persoanei dispărute.

(I.T.) 

Joi 20 Septembrie 2007
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Birocraţia a ajuns şi la ceferiştii din Coşlariu 

Subsemnatul Ioan Popa, domiciliat în oraşul Teiuş, str. Axente Sever nr. 32, judeţul Alba, prin prezenta fac apel la onorata redacţie de a-mi face publice următoarele probleme: am fost angajat al unităţii Revizia de vagoane CFR Coşlariu de la data de 15 noiembrie 1951 şi până la data de 31 martie 1990. Pentru a-mi completa punctul de pensie am solicitat unităţii respective un act din care să-mi rezulte următoarele date: salariul realizat pe perioada 15 noiembrie 1951 şi până la data de 28 februarie 1954, am mai solicitat să mi se comunice şi sporul de vechime pe toată perioada lucrată la unitatea respectivă, am mai solicitat să mi se comunice şi timpul prestat pe timp de noapte, respectiv valoarea acestei prestaţii. Lucru curios este că, unitatea pe care am deservit-o exemplar timp de aproape 40 de ani, în loc să-mi comunice cele solicitate îmi recomandă să mă deplasez personal la Regionala de Căi Ferate CFR Cluj, pentru soluţionarea problemelor arătate mai sus. Subsemnatul la data de 18 iunie 2007 am împlinit vârsta de 79 de ani. În această situaţie îmi pun următoarea întrebare: această problemă nu se putea soluţiona prin corespondenţă fără să-mi recomande deplasarea subsemnatului la regionala CFR Cluj. Mi se mai arată într-un răspuns dat de Revizia de vagoane CFR Coşlariu că Revizia de vagoane CFR Coşlariu nu mai este pe aceeaşi Regională. În această situaţie noi cunoaştem: corespondenţa între unităţile CFR din întreaga ţară se face în mod gratuit, deci urmează numai intenţia de a soluţiona problemele arătate. La petiţia mea din data de 26 februarie 2007 am anexat şi cartea de muncă în original, aceasta pentru a nu se face confuzii în datele pe care le-am solicitat. Rog onorata redacţie de a face un rezumat din datele arătate mai sus şi de a se prezenta prin presă situaţia mea, poate în felul acesta cei desemnaţi de lege să respecte doleanţele noastre le vor auzi.
N. red. Pentru liniştea dvs. vă precizăm că pentru perioada 1.01.1951 - 1.01.1963 vi se calculează punctajul de pensie corespunzător perioadei lucrate după salariul mediu brut pe economie din acea vreme. Aceasta în conformitate cu OUG nr. 19/20007. Suntem de acord cu dvs., dacă aţi fi primit un răspuns elegant, aţi fi fost scutit de un consum nervos suplimentar, mai ales la vârsta dvs. (M.I.)

Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
A furat linia ferată 

Marius C., de 35 ani, din Teiuş, este cercetat de poliţiştii feroviari din Alba pentru furt şi pătrundere fără drept în perimetrul căii ferate. Din cercetări, a rezultat că în noaptea de 19 spre 20 septembrie 2007 persoana în cauză a demontat de pe linia de cale ferată dintre staţiile Teiuş - Coşlariu cutia bobinei de fontă şi, în aceeaşi noapte, a distrus şi a sustras componente ale unui pichet de distribuţie racordat la instalaţie, în triajul Coşlariu, bunuri pe care le-a valorificat la un centru de colectare a fierului vechi. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. (I.T.)

Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Liceenii teiuşeni se iniţiază astăzi în împletirea coşurilor de nuiele 

Astăzi, 2 octombrie, de la ora 16.00, într-o sală special amenajată, elevii Liceului Teoretic Teiuş vor participa la acţiunea de iniţiere în meşteşugul împletirii nuielelor, în cadrul proiectului "Educaţie culturală prin tradiţii&Â8221;, ne-a informat prof. Rodica Băruţă, purtătorul de cuvânt al IŞJ Alba. Prof. Mihaela Suărăşan, dascăl în cadrul unităţii şcolare teiuşene, a spus că liceenii vor învăţa să confecţioneze coşuri de diferite dimensiuni şi învelitori pentru damigene, meşterul dispus să îi înveţe pe copii fiind Nicolae Mesaroş, din Stremţ, laureat a numeroase premii şi distincţii la concursuri de meşteşuguri populare. "Cuvintele domnului Mesaroş au fost: &Â171;Îi învăţ, cum să nu-i învăţ, să rămână ceva după mine!&Â187; Astfel, 24 de elevi de gimnaziu şi liceu vor învăţa din tainele împletitului cu nuiele, un mesteşug ce trebuie păstrat&Â8221;, a spus prof. Mihaela Suărăşan.(R.G.)

Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Apel la bună convieţuire 

Subsemnatul Ovidiu NOTAR, Preşedintele Partidului Romilor " Pro Europa" subfiliala Teiuş, cu domiciliul în Teiuş, str. Curcani, nr. 25, doresc să aduc la cunoştiinţa opiniei publice conflictul apărut între mine şi fostul preşedinte al Partidului Romilor subfiliala Teiuş, Ioan Hegeduş, actualmente Ioan Ispir, care în repetate rânduri mi-a adresat injurii şi m-a ameninţat cu acte de violenţă. Întotdeauna am încercat să tolerez acest comportament de mahala al acestui individ scandalagiu, dar acesta văd că nu încetează şi continuă să mă provoace, cât şi pe familia mea. Acum, o să întrebaţi de ce familia mea? E firesc că din moment ce acesta va reuşi să treacă la fapte, împreună cu rudele acestuia aşa cum procedează ei, şi au mai procedat şi cu alte persoane, normal că conflictul generează şi familia mea nu va sta cu mâinile în sân. Pe această cale, ţin să-i transmit lui Ispir Ioan ( fost Hegeduş Ioan), să-şi vadă de treburile lui, să nu mai ameninţe cu acte de violenţă, pentru a nu lua amploare conflictul între familiile noastre.
Îi amintesc că de această dată nu cred că va putea scăpa de mâna justiţiei dacă îşi va pune în aplicare ameninţările, aşa cum a procedat, în alte cauze în care a fost inculpat în dosare penale aflate pe rol la instanţele de judecată ticluind probe mincinoase în apărarea lui intimidând părţile vătămate, de a-şi retrage plângerile prin împăcare. Prin această metodă mă provoacă, ca apoi să fabrice probe prin martori mincinoşi, desigur dintre rudele lui, etalând ca şi cum eu sunt acela care aş fi făcut scandal discreditându-mă în faţa Consiliului Director al Partidului Romilor cât şi a membrilor Partidului Romilor "Pro Europa", subfiliala Teiuş. Ce uită acest individ este că romii din localitatea Teiuş îl cunosc foarte bine, ce hram poartă prin conflictele avute cu ei.
Încă o dată menţionez că nu doresc să produc un scandal imens, doresc să nu mai fiu ameninţat de nimeni, pentru a-mi putea desfăşura activitatea în linişte şi de a încerca rezolvarea problemelor social-economice al romilor din Teiuş pentru că ele există şi doar printr-un comportament paşnic vom putea convieţui cu populaţia majoritară.

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: Vineri 19 Octombrie 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Apă purificată la Liceul Teoretic Teiuş 

Conducerea Liceului Teiuş a achiziţionat o cişmea de interior produsă de o firmă americană, prevăzută cu o instalaţie performantă pentru purificarea apei. Aparatura este dotată şi cu o cişmea pentru persoanele cu handicap. Conducerea unităţii liceale susţine că acum apa provenită din reţeaua oraşului este mai bună chiar decât cea de izvor, motiv pentru care intenţionează să cumpere încă o cişmea pentru şcoala generală din subordine. Noua instalaţie a fost montată în holul principal al clădirii liceului, astfel încât să aibă acces atât colectivul de elevi şi profesori, cât şi vizitatorii.(R.G.)

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: Sambata 20 Octombrie 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Soferi prea tineri şi grăbiţi

(...)
Din aceleaşi cauze s-a produs şi accidentul de circulaţie din seara zilei de 20 octombrie a.c., ora 22.18, pe Drumul Naţional 1, între localităţile Aiud şi Teiuş, unde Emil F., de 19 ani, din Teiuş, conducând un autoturism marca Daewoo, pe direcţia de mers Teiuş &Â8211; Aiud, a pierdut controlul direcţiei autoturismului, a derapat şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma accidentului, conducătorul auto şi Andrei M., de 22 ani, din Alba Iulia, pasager în autoturism, au suferit leziuni corporale uşoare, rămânând sub supraveghere medicală la Spitalul Municipal Aiud. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. (I.T.)

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: Marti 23 Octombrie 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Femeie accidentată la Teiuş 

În data de 27 octombrie a.c., ora 18.50, pe strada Avram Iancu din Teiuş. Ovidiu M., de 23 ani, din comuna Stremţ, în timp ce conducea un autoturism marca Cielo, pe direcţia de mers Stremţ - Teiuş, a lovit-o cu oglinda din partea dreaptă faţă a maşinii pe Mariana M., de 41 ani, din Stremţ, care se deplasa pe partea carosabilă, pe aceeaşi direcţie de mers. În urma accidentului, femeia a suferit un traumatism cranio-cerebral acut, rămânând sub supraveghere medicală. Atât conducătorului auto, cât şi victimei, le-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetările continuă. (I.T.) 

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: Marti 30 Octombrie 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
"Să exmatriculăm violenţa" 

La sfârşitul săptămânii trecute, elevii şi cadrele didactice ale Şcolii Generale din Teiuş au avut o întâlnire cu poliţişti ai formaţiunilor de Ordine Publică şi Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei oraşului. În cadrul întâlnirii au fost dezbătute teme privind prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli, în conformitate cu Programul Naţional "Să exmatriculăm violenţa!". De asemenea a fost analizată împreună cu cadrele didactice, situaţia a 10 elevi problemă, care au lipsit de la orele de curs şi care au un comportament deviant, în vederea găsirii de soluţii pentru îndreptarea lor. (I.T.)

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: Luni 12 Noiembrie 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Prefectul la Livezile şi Teiuş 

Prefectul Cosmin Covaciu a efectuat o vizită de lucru în comuna Livezile, unde s-a întâlnit cu sătenii, el fiind însoţit de şeful Oficiului Prefectural Ocna Mureş, Ciprian Mihăiescu. Una din temele de discuţie a fost proiectul privind construirea unui nou lăcaş de cult, pentru care a fost deja alocată din fonduri guvernamentale suma de 40.000 de lei. "Ridicarea unei biserici nu poate fi decât o investiţie de preţ într-un loc unde se vor a fi păstrate tradiţiile de veacuri&Â8221;, a declarat prefectul Cosmin Covaciu. El a apreciat bunele condiţii în care învaţă elevii, după ce s-au făcut investiţii la şcoală, fiind introdusă încălzirea centrală. De asemenea, s-a amenajat un nou grup social de care vor putea beneficia şi preşcolarii grădiniţei. Inaugurarea lucrărilor executate la aceste obiective este programată pentru această săptămână. Vizita de lucru s-a încheiat la Liceul Teoretic Teiuş, unde a avut loc o întâlnire cu directorul şcolii şi câţiva elevi, iar prefectul a făcut parte din juriul concursului de la "Balul majoratului".(R.G.)

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: Miercuri 14 Noiembrie 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
"Strângătorii" lasă CFR-ul fără şine 

Lucrătorii Postului de Poliţie TF Coşlariu i-au depistat luni, 19 noiembrie, pe Marius C., de 36 ani şi Stelian N., de 40 ani, ambii din Teiuş, în timp ce transportau cu o căruţă, o bucată de şină tip CFR, sustrasă din staţia CF Coşlariu, unde se efectuau lucrări de întreţinere a liniei. Prejudiciul, în valoare de 300 lei, a fost recuperat în totalitate, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiuni de furt calificat şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. (I.T.)

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: Miercuri 21 Noiembrie 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Final de sezon la şah 

Sezonul şahist se apropie de final, în acest week-end fiind programate ultimele două turnee naţionale cu participarea unor şahişti din judeţ. Mihnea Costachi (7 ani) va lua startul la Timişoara în finala categoriei sub 8 ani a circuitului naţional Grand Prix Junior. Şahistul clubului municipal albaiulian va concura alături de alţi 7 juniori calificaţi în urma punctajelor acumulate în cele 25 de turnee ale circuitului. Ceilalţi şahişti albaiulieni se vor deplasa la Geoagiu Băi unde vineri şi sâmbătă va avea loc un open naţional de şah rapid, iar duminică un turneu de blitz. Ultima competiţie a anului 2007, "Cupa oraşului Teiuş", este programată pentru joi, 27 decembrie. (H.D.M.)

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: Joi 13 Decembrie 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Trei furturi rezolvate 

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de poliţiştii din oraşul Teiuş, au fost identificaţi A.R., de 15 ani, din Teiuş, Robin O., de 26 ani, din judeţul Mureş şi Marius C., de 24 ani, din Ocna Mureş, ca fiind principalii suspecţi de comiterea a trei infracţiuni de furt pe raza oraşului Teiuş. Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că, în ziua de 26 octombrie a.c., A.R. a pătruns prin efracţie în locuinţa unui cetăţean din oraş şi a sustras un telefon mobil, în valoare de 300 lei, prejudiciul fiind recuperat şi restituit părţii vătămate. În data de 26 octombrie a.c., Robin N., a pătruns în locuinţa Carolinei B., de unde a sustras mai multe bijuterii din aur, în valoare totală de 2000 lei. În data de 16 noiembrie, profitând de neatenţia Mariei C., care se afla în incinta unei societăţi comerciale din localitate, Marius C. a sustras din geanta acesteia suma de 800 lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor trei suspecţi. (I.T.)


Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: Sambata 15 Decembrie 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Un şofer beat s-a sprijinit de un gard

Consumul de băuturi alcoolice şi neadaptarea vitezei la condiţiile unui drum acoperit cu zăpadă au fost cauzele accidentului de circulaţie ce s-a produs în 15 decembrie, ora 13.30, pe strada Axente Sever din oraşul Teiuş, accident ce s-a soldat, din fericire, doar cu pagube materiale. Ioan H., din Teiuş, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul direcţiei    autovehiculului şi a intrat în gardul unui imobil de pe strada susmenţionată. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,80 mg./l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Formaţiunea Poliţiei Rutiere Teiuş continuă cercetările. (I.T.)

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: Marti 18 Decembrie 2007


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
"Cozonac de Crăciun" pentru elevii teiuşeni sărmani 

Campania "Cozonacul de Crăciun" a devenit deja o tradiţie pentru elevii Liceului Teoretic Teiuş, iar membrii Consiliului Elevilor au identificat săptămâna trecută, cu ajutorul învăţătorilor, 43 de şcolari din ciclul primar ca viitori beneficiari. Tot atunci a început strângerea de fonduri pornind de la colegi, profesori, firme, instituţii şi până la trecătorii care au dorit să contribuie la gestul liceenilor. Cu mare bucurie au constatat că, de sărbători, teiuşenii au devenit mai receptivi, mai generoşi, mai binevoitori. Când au calculat contravaloarea donaţiilor strânse au hotărât că pot extinde campania, iar gândul liceenilor voluntari a fost la copiii din satele Căpud şi Beldiu, localităţi aparţinătoare Teiuşului, numărul total al beneficiarilor dublându-se. Pachetele cu cadouri conţin dulciuri, fructe, suc şi, bineînţeles, tradiţionalul cozonac, darurile urmând să fie oferite beneficiarilor până la Crăciun. "Cei implicaţi nu vor decât să aducă o cât de mică bucurie în sufletele copiilor mai puţin favorizaţi de soartă", ne-a declarat prof. Mihaela Suărăşan. (R.G.)

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: 2007-12-21


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Constelaţia Luceafărului 

La Liceul Teoretic Teiuş s-au derulat manifestările dedicate împlinirii a 158 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, Luceafărul poeziei româneşti, a anunţat prof. Mihaela Suărăşan, purtătorul de cuvânt al liceului. Astfel, luni, 14 ianuarie, a avut loc concursul de creaţie organizat de profesorii Ana Breaz, Daniel Tiutiu, Romina Pop şi Ionela Staicu, lucrările premiate urmând să fie trimise la Asociaţia ASTRA Blaj, unde în 26 ianuarie se va desfăşura etapa naţională a concursului de creaţie "Ocrotiţi de Eminescu". Ieri, 15 ianuarie, la Casa de Cultură Teiuş a avut loc un spectacol literar-muzical intitulat "Constelaţia Luceafărului", susţinut de elevii liceului, sub îndrumarea profesoarelor Monica Stan şi Ana Breaz.(R.G.)

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: Miercuri 16 Ianuarie 2008


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Începând de ieri 
Obligaţiunile municipale emise de primăria Teiuş se tranzacţionează la BVB 

Potrivit unui comunicat de presă al Bursei de Valori Bucureşti, obligaţiunile municipale emise de primăria oraşului Teiuş se tranzacţionează de ieri la BVB. Primăria Teiuş a emis, în data de 18 august a anului trecut, 15.000 obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 lei/obligaţiune, valoarea totală a emisiunii fiind de 1,5 milioane lei. Obligaţiunile au o maturitate de 14 ani, data scadenţei fiind 25 noiembrie 2020, iar rambursarea principalului se va face în 24 de tranşe semestriale. (L.I.)

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: 2008-02-13


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Cupidon la "Balul îndrĂgostiŢilor" de la Liceul Teoretic TeiuŞ 

Preluată din tradiţia altor ţări, data de 14 februarie a devenit şi la noi, la români, sărbătoarea dragostei şi, cum nimic nu e mai importantă decât iubirea, Consiliul Elevilor al Liceului Teoretic Teiuş a planificat o serie de manifestări cu această ocazie, ne-a anunţat prof. Rodica Băruţă, purtătorul de cuvânt al IŞJ Alba. Astfel, joi, 14 februarie 2008, la prima oră, elevii vor împodobi sălile de clasă cu multe inimioare, flori şi baloane colorate pentru a intra în atmosfera sărbătorii. Într-un loc accesibil va fi expus "Panoul dragostei" pe care vor putea fi lăsate mesaje pe "inimioare" gânduri bune şi dedicaţii de la elevi pentru elevi, dar şi de la elevi pentru profesori. Prin intermediul "mesagerilor dragostei", doi reprezentanţi ai Consiliului Elevilor, vor putea fi transmise gânduri, mesaje şi poezii unei persoane dragi din liceu, păstrând anonimatul autorului dacă aşa doreşte acesta. În aceeaşi zi va fi votată cea mai frumoasă pereche din liceu din cele 11 propuneri, iar amatorii de suveniruri se vor putea fotografia cu o inimă "uriaşă". Vineri, 15 februarie, de la ora 18.00, va avea loc "Balul îndrăgostiţilor", când va avea loc un concurs pentru desemnarea "celui mai drăguţ cuplu". "Concursul va fi presărat cu momente artistice pregătite de elevii liceului, acordarea premiilor pentru cea mai frumoasă clasă şi pentru cea mai frumoasă pereche, susţinerea propunerilor pentru mascota liceului, muzică şi glume, iar seara se va încheia cu o discotecă. Gazda spectacolului va fi Roxana Cîmpean, ajutată de... Cupidon!", ne-a declarat prof. Mihaela Suărăşan, dascăl la liceu.
Robert GHERGU

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: 2008-02-13


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Duel oprit de poliţişti 

Poliţia Oraşului Teiuş a intervenit în data de 21 martie, pentru aplanarea unui conflict spontan izbucnit între două persoane, pe strada Decebal din oraşul Teiuş. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că altercaţia s-a produs între Dumitru C., de 44 ani şi Daniel C., de 29 ani, ambii din Teiuş, care aveau asupra lor un cuţit şi un obiect contondent din lemn, acestea fiind ridicate în vederea confiscării. Cercetările continuă. 

(I.T.) 

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: Luni 24 Martie 2008


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Conflict cu... trenul Intercity 

La data de 24 martie 2008, în jurul orei 19.30, Poliţia oraşului Teiuş a fost sesizată în legătură cu faptul că pe strada Horea din localitate, la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată acustic şi luminos, o autoutilitară de culoare albă a fost acroşată de trenul Intercity, care circula pe relaţia Bucureşti &Â8211; Cluj Napoca. Conducătorul autoutilitarei nu a oprit la locul accidentului, însă a fost identificat cu operativitate de poliţişti, în persoana lui Pavel B., de 39 ani, din Teiuş. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,63 mg./l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma accidentului, a rezultat avarierea autoutilitarei, iar trenul Intercity a avut o întârziere de circa 10 minute. (I.T.)

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in: Miercuri 26 Martie 2008


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Scandalul Fabricii de Zahăr Teiuş 
Proprietar cu... suspendare pentru agenda DNA 

lPatrimoniul Fabricii de Zahăr Teiuş a fost cumpărat de firma Cristian Prodimpex SRL Alba Iulia a omului de afaceri Dorel Tamaş cu suma de 25 miliarde lei + TVA. Pentru că nu a achitat decât parţial suma respectivă şi nu a plătit nici un leu la bugetul de stat, Administraţia Finanţelor Publice Alba a pornit executarea silită a firmei şi a scos Fabrica de Zahăr Teiuş la licitaţie. La al doilea termen de licitaţie, Fabrica de Zahăr Teiuş a fost adjudecată de S.C. Mercur Leasing IFN SA Alba Iulia, care a achitat integral preţul solicitat şi s-a întăbulat ca proprietar în Cartea Funciară iar Virgil Călin ca utilizator căruia i s-a predat imobilul în regim de leasing judiciar imobiliar. Noul proprietar nu poate intra însă în posesia Fabricii de Zahăr Teiuş, mai corect spus a terenului (16 ha) şi ce-a mai rămas din fabrică, o hală de circa 3000 mp, pentru că firma Cristian Prodimpex, a contestat de 16 ori executarea silită şi în tot atâtea cazuri a obţinut suspendarea executării silite!!! Adică domnul Dorel Tamaş nu a plătit nici integral preţul pentru fabrică, nici impozitele şi taxele la stat, nu mai este nici proprietar cu acte legale asupra fabricii, dar Justiţia se face că nu vede toate acestea fiind oarbă pe de-a binelea. Poate totuşi se sesizează DNA-ul pentru că statul, firma de leasing şi noul proprietar sunt pur şi simplu batjocoriţi!

SC Miami SRL cu sediul în Alba Iulia, str. Petru Rareş, bl. CV4, ap. 26, jud. Alba, reprezentată prin administrator Călin Virgil, formulează o plângere penală împotriva persoanelor vinovate de situaţia extrem de gravă în care am ajuns, probabil din cauza unor acte de corupţie exercitate asupra unor judecători de la Tribunalul Alba, Judecătoria Aiud şi Judecătoria Alba Iulia.
În anul 2002 prin contractul de vânzare - cumpărare autentificat sub nr. 941/13.06.2002, SC Cristian Prodimpex SRL Alba a cumpărat patrimoniul Fabricii de zahăr Teiuş cu suma totală de 25 miliarde lei vechi + TVA. Plata urma să se facă eşalonat, respectiv un avans de 5 miliarde lei vechi, plus 24 rate lunare a câte 1.031.250.000 lei vechi; pentru garantarea plăţii preţului s-a încheiat contract de ipotecă; din totalul preţului de 29.750.000.000 lei vechi SC Cristian Prodimpex SRL a achitat 14 rate, respectiv un total de 14.655.031.000 lei vechi, neonorând plata avansului de 5 miliarde lei vechi şi încă 10 rate lunare. SC Cristian Prodimpex a încetat plata ratelor la 30.06.2004, iar pentru întârziere s-au calculat penalităţi de peste 2 miliarde lei vechi. Întrucât contractul de ipotecă este titlu executoriu, pentru neplata avansului de 5 miliarde de lei vechi TVA şi penalităţi de întârziere s-a început executarea silită încă din anul 2002 pentru patrimoniul Fabricii de zahăr Teiuş, cât şi pentru alte bunuri proprietatea SC Cristian Prodimpex. Pentru a bloca executarea silită a titlului executoriu SC Cristian Prodimpex a formulat un nr. de 16 contestaţii la executare (9 la Alba Iulia şi 7 la Aiud) şi în toate a obţinut suspendarea executării silite. Toate contestaţiile s-au respins doar prin simpla înregistrare a contestaţiei, în aceeaşi zi se obţinea şi suspendarea executării. Prin exercitarea abuzivă a unui drept procesual timp de 6 ani justiţia a blocat executarea silită, pentru că împotriva încheierii de suspendare a executării silite nu există cale de atac. La data vânzării la licitaţie publică a imobilului Fabrica de zahăr Teiuş, datoria SC Cristian Prodimpex către Fabrica de Zahăr era de 28.182.166.000,00 lei vechi. Întrucât SC CRISTIAN PRODIMPEX SA ALBA IULIA nu a achitat nici un leu din obligaţia datorată bugetului de stat, Administraţia Finanţelor Publice Alba Iulia a pornit executarea silită şi la al doilea termen de licitaţie publică, SC MERCUR LEASING IFN SA Alba Iulia (la cererea mea) a achiziţionat imobilul în numele meu, a fost declarată adjudecatară, a achitat integral preţul de la licitaţia publică de 17 miliarde de lei vechi şi s-a întăbulat în CF ca proprietar, iar eu ca utilizator. Cumpărătorul SC MERCUR LEASING IFN SA Alba Iulia mi-a predat în regim de leasing financiar imobiliar imobilul în cauză iar subscrisa achit lunar rata de leasing. Până în prezent am achitat 188 mii euro plus dobânzi şi TVA şi nu pot beneficia de folosinţa imobilului, situaţie care mă conduce practic la faliment.
Sarabanda proceselor. SC Cristian Prodimpex SA a promovat contestaţie la executarea silită, pe calea dreptului comun şi pe cale de ordonanţă preşedenţială. Primul proces care s-a judecat a fost cererea de ordonanţă preşedenţială prin care a solicitat suspendarea executării silite (dosar 5613/176/2007 al Judecătoriei Alba Iulia) şi care s-a respins de către prima instanţă întrucât era inadmisibilă. Ordonanţa preşedenţială în general este reglementată de art. 581 C. Proc. Civilă.
În materie de executare silită există o reglementare specială a ordonanţei preşedenţiale şi anume art. 403 C. Proc. Civilă care stabileşte clar condiţiile suspendării executării silite. Conform art. 172 alin. 2 din C. Proc. Fiscală "dispoziţiile privind suspendarea provizorie a executării silite prin ordonanţa preşedenţială prev. art. 403 alin. 4 din C. Proc. Civilă nu sunt aplicabile". Deci, corect instanţa de fond, respectiv Judecătoria Alba Iulia, a respins cererea de ordonanţă preşedenţială ca inadmisibilă.
În recurs, Tribunalul Alba a admis recursul şi s-a dispus suspendarea executării silite în dosarele execuţionale 695/2005 şi 52/2006 ale Administraţiei Finanţelor Publice Alba Iulia. Această hotărâre ruşinoasă încalcă grosolan dispoziţiile legale aplicabile în domeniu pentru că: în primul rând în materia executării silite nu se aplică art. 581 ci art 403 C. Proc Civilă; în al doilea rând art. 172, alin. 2 din Cod. Proc. Fiscală interzice în mod expres suspendarea executării silite; în al treilea rând, la data pronunţării acestei ruşinoase hotărâri judecătoreşti (14.XII.2007) executarea silită era de mult încheiată întrucât la data de 16.XI.2007 s-a încheiat ultimul act de executare silită, respectiv procesul verbal de predare-primire între Administraţia Finanţelor Publice Alba Iulia şi SC Mercur Leasing IFN SA. Anterior acestei date s-a achitat integral preţul de licitaţie şi s-a făcut întăbularea SC Mercur Leasing IFN SA în Cartea Funciară Aiud. Ce executare silită a mai suspendat ruşinoasa hotărâre judecătorească? Contestaţia SC Cristian Prodimpex SA pe calea dreptului comun prin care s-a solicitat anularea tuturor actelor de executare silită, contestaţie formulată la Judecătoria Alba Iulia, a fost declinată la Judecătoria Aiud ca instanţă competentă, în circumscripţia căreia se află imobilul. Recursul împotriva hotărârii judecătoreşti de declinare a competenţei a fost respins prin hotărâre irevocabilă. Între timp, SC Mercur Leasing a promovat la Judecătoria Aiud acţiune de evacuare pe calea dreptului comun şi pe cale de ordonanţă preşedenţială. Cererea pe cale de ordonanţă preşedenţială - dosar 3420/175/2007, a fost admisă de către Judecătoria Aiud şi s-a dispus evacuarea SC Cristian Prodimpex SA din imobil. Întrucât hotărârea era executorie a intervenit rapid Tribunalul Alba (la interval de 1 zi), care prin încheierea din 27.XII.2007, dată de preşedintele Tribunalului Alba, a dispus suspendarea executării silite, blocând astfel evacuarea. Recursul SC Cristian Prodimpex SA împotriva hotărârii de evacuare a fost respins prin Decizia Civilă nr. 62/28.1.2008 a Tribunalului Alba şi astfel hotărârea de evacuare a devenit din nou executorie. SC Cristian Prodimpex SA a promovat o nouă contestaţie la executare la Judecătoria Aiud (dosar 285/175/2008) şi prin încheierea din 31.1. 2008, preşedintele Judecătoriei Aiud a dispus din nou suspendarea evacuării din imobil. SC Cristian Prodimpex SA a promovat o contestaţie în anulare împotriva hotărârii Tribunalului Alba prin care i s-a respins recursul la evacuare şi din nou Preşedintele Tribunalului Alba a dispus prin încheierea nr. 15/30.1. 2008 suspendarea executării silite.
Deci, la ora actuală, instanţele din judeţul Alba au început "întrecerea socialistă" în a dispune suspendarea evacuării SC Cristian Prodimpex SA din imobilul asupra căruia nu mai este proprietar. SC Cristian Prodimpex SA nu a achitat nici 1/4 din preţul de cumpărare al imobilului dar nu poate fi executat silit, întrucât Tribunalul Alba îi acordă o protecţie la limita faptelor penale. SC MIAMI SRL Alba Iulia, prin SC MERCUR LEASING IFN SA, am achitat un preţ substanţial, am cumpărat bunul la licitaţie publică şi, de peste 5 luni, nu pot intra în stăpânirea imobilului asupra căruia sunt proprietar de Cf pentru că ne împiedică sistematic instanţele de judecată. Este inadmisibil ca o persoană juridică cu datorii în legătură cu acest imobil de peste 50 miliarde de lei vechi să profite de protecţie (obedientă din partea Justiţiei, iar societatea comercială care a achitat preţul de licitaţie să fie frustrată de dreptul legal cuvenit.
Virgil CĂLIN, administrator
SC MIAMI SRL Alba Iulia

Sursa: Ziarul Unirea )
Aparut in Marti 15 Aprilie 2008


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Staţia finală - arestul 


Lucrătorii Postului de Poliţie T.F. Teiuş, s-au sesizat, în data de 15 aprilie că doi bărbaţi au provocat scandal pe peronul Staţiei C.F. Teiuş. În urma verificărilor cei doi au fost identificaţi a fiind Gabriel D., de 33 ani, din localitatea Rupea, judeţul Braşov şi Gheorghe S., de 22 ani, din comuna Maieru, judeţul Bistriţa, care, de altfel, sunt cunoscuţi că frecventează trenurile de călători, în special cele care circulă noaptea fiind predispuşi la comiterea de fapte antisociale. Împreună cu cei doi bărbaţi se afla şi o femeie identificată ca Terezia L., de 35 ani, din Reghin, judeţul Mureş. În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că, Gabriel D. şi Terezia L. sunt autorii furtului comis în noaptea de 14 spre 15 aprilie 2008, pe trenul accelerat 1742, care circula pe relaţia de cale ferată Satu Mare - Bucureşti Nord, între Staţiile C.F. Cluj Napoca &Â8211; Câmpia Turzii. Cele trei persoane au fost predate Postului de Poliţie T.F. Câmpia Turzii, în vederea continuării cercetărilor. 

(I.T.)

Aparut in Joi 17 Aprilie 2008
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Scandalul Fabricii de Zahăr Teiuş ia amploare şi este investigat de DNA! 

Iritat de aşa-zisele dezvăluiri făcute într-un număr recent al cotidianului nostru, la rubrica de relaţii cu publicul, de către un om de afaceri din Alba Iulia, Dorel Tamaş, patronul unui puternic grup de firme din judeţul Alba, ne-a vizitat la redacţie. Acesta ne-a declarat că cel ce a făcut "dezvăluirile" la care facem referire, respectiv Virgil Călin, administratorul SC Miami SRL nu se află cu dânsul în niciun fel de relaţie contractuală, aşa că nu înţelege motivul acestui atac mediatic. "Sunt sigur, ne-a declarat Tamaş, că cel ce a făcut «marile dezvăluiri» despre «Scandalul Fabricii de Zahăr Teiuş», declarându-mă «Proprietar cu... suspendare pentru agenda DNA», este doar un pion într-un joc de culise ce poate fi definit drept hoţie şi care are în spate un grup de interese şi nişte complici în persoanele unor funcţionari corupţi de la Administraţia Finanţelor Publice Alba Iulia şi de la Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Aiud. Aşadar nu eu sau aşa-zişii mei protectori din justiţie o să ne prezentăm la DNA, ci funcţionarii despre care vorbesc, alături de administratorul SC Miami SRL. Iar acestuia din urmă, pentru afirmaţia pe care a făcut-o referitor la datoriile în valoare de pe care, chipurile, eu le-aş avea în legătură cu un imobil, intenţionez să-i cer daune morale în instanţă, exact în suma pe care a declarat-o din închipuirile sale..." Dar Dorel Tamaş nu s-a limitat la declaraţii, ci ne-a pus la dispoziţie un braţ de documente ce fac lumină într-o afacere extrem de tulbure, documente printre care se află şi o plângere penală depusă la DNA de către dânsul, împotriva executorului fiscal şi a membrilor comisiei de licitaţie constituită la Administraţia Finanţelor Publice Alba Iulia, respectiv Pamfil Gruian, Horaţiu Stoica, Nicolae Iordache, Claudiu Creţiu şi Elena Bolea (toţi angajaţi ai acestei instituţii), precum şi împotriva Eugeniei Lukacs, registrator la Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Aiud. Redăm mai jos, aşa cum ne-au fost înfăţişate şi dovedite cu documente, faptele pe care vrea Tamaş să le aducă în atenţia opiniei publice şi a comunităţii de afaceri din judeţul nostru
În anul 2002, fiind în lichidare judiciară, SC Zahăr SA Teiuş şi-a vândut bunurile imobile evidenţiate în CF nr. 4225 Teiuş, în suprafaţă totală de 230.198 mp. şi în CF nr. 1436 Fărău, în suprafaţă totală de 5.889 mp.

(urmare din pagina 1)
Cumpărătorul a fost SC Cristian Prodimpex SA, avându-l ca administrator unic pe Dorel Tamaş, pentru suma de 25 de miliarde de lei vechi (în total, cu TVA, suma fiind de 29,7 de miliarde de lei). Potrivit clauzelor din contractul de vânzare -cumpărare încheiat în data de 4 februarie 2002, plata urma să se facă la modul următor: 5 miliarde de lei avans (sumă incluzând TVA-ul) iar restul de preţ în 24 de rate lunare. Tamaş a constatat însă ulterior că unele din activele patrimoniului lipseau (fabrica de sucuri, o parte din calea ferată, ţeava de gaz şi alte "mărunţişuri". Prin urmare el a achitat cca. 15 miliarde de lei, apoi a sistat plăţile. Ca urmare a prevederilor contractuale, SC Zahăr SA Teiuş şi-a instituit dreptul de ipotecă asupra imobilului, CU INTERDICŢIE DE ÎNSTRĂINARE ŞI GREVARE. Cu alte cuvinte, până la plata datoriei sale către SC Zahăr SA, Dorel Tamaş, respectiv SC Cristian Prodimpex SA, nu avea voie nici să vândă imobilul şi nici să gireze cu el pentru obţinerea unui credit. Dar haideţi să vedem la ce ne referim când spunem "imobil": este vorba despre vreo 18 corpuri de avere distincte, fiecare constând în clădire şi terenul aferent. Mai precis este vorba despre câteva hale, o clădire administrativă, un post "trafo" (care valorează doar el, la puterea pe care o are instalată, aproximativ 100 de miliarde de lei), poduri basculă, staţia de epurare a Teiuşului (în suprafaţă de 9.700 mp., care, de asemenea, doar ea singură valorează cca. 100 de miliarde de lei) etc. Şi, repet, o suprafaţă totală de teren (rămasă după nişte înstrăinări ulterioare), de 220.000 mp. Ca să înţelegeţi mai bine la ce patrimoniu facem referire, aflaţi că numai gardul împrejmuitor al proprietăţii ar valora acum vreo 5 miliarde de lei! Ca să nu mai vorbim de faptul că numai terenul valorează cam 100 de miliarde de lei! Dar, mă rog, relaţia dintre SC Cristian Prodimpex şi SC Zahăr Teiuş a făcut (şi face în continuare) obiectul unor procese aflate pe rol.
Iată însă că în această "ecuaţie de afaceri" a apărut un element nou: SC Cristian Prodimpex SA, respectiv Dorel Tamaş, avea nişte datorii către bugetul de stat, datorii pentru care în luna august 2007 a propus şi a negociat compensarea (conform legii) cu TVA-ul pe care-l avea grupul său de firme de recuperat de la stat. Iar TVA-ul pe care Tamaş îl avea de recuperat se cifra la data respectivă la peste 16 miliarde de lei. În consecinţă el a solicitat un control din partea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba, devenind patronul singurei firme din România care a cerut control de la Finanţe şi... a fost refuzat! De ce? Păi aici e "cuiul lui Pepelea"! Demersurile pentru stingerea datoriei au fost întârziate cu intenţie de către "inginerii" de la Finanţe, ajungându-se la instituirea unui sechestru pe O HALĂ! Cu terenul aferent. Hala respectivă a fost ulterior evaluată la peste 20 de miliarde de lei. Şi, cum era de aşteptat "hala" (care nu reprezintă nici măcar 10% din întregul patrimoniu de care dispunea SC Cristian Prodimpex SA) a fost scoasă la licitaţie. Dar aici au intervenit iar "inginerii" de la Finanţe, anulând ei înşişi prima licitaţie (cea din august 2007), trecând peste cea de-a doua (propriu-zis prima!) la care nu s-a prezentat nimeni şi ajungând la cea "de-a treia" (de fapt a doua!) unde, conform legii, bunul sechestrat putea fi valorificat la orice preţ. Iar ca să fie "ingineria" completă, licitaţia anunţată la ora 12.00 a avut loc la ora 18.00 (deci după orele de program), iar bunurile scoase la licitaţie NU AU FOST IDENTIFICATE PRECIS, CU NUMERE TOPO!!! Aşa se face că, dintr-un condei, de la o hală scoasă la licitaţie s-a ajuns la ÎNTREGUL PATRIMONIU, clădiri şi terenuri deopotrivă. Deci un patrimoniu valorând câteva sute de miliarde de lei a fost adjudecat de SC Mercur Leasing IFN SA, cu complicitatea evidentă a "inginerilor" de la Finanţe, la preţul de 14,68 de miliarde de lei, în condiţiile în care chiar expertiza cerută de AFP evalua hala sechestrată la peste 20 de miliarde de lei! Mai mult decât atât, deşi neidentificat bunul licitat, întregul imobil (cu toate cele cca. 18 corpuri de avere) au fost întabulate de firma de leasing şi pasate rapid nimănui altuia decât lui Virgil Călin, administratorul SC Miami SRL, care a venit să se plângă la ziarul "Unirea". Cu alte cuvinte, S-AU ÎNTABULAT BUNURI CARE NU AU FOST NICI EVALUATE, NICI LICITATE ŞI NICI VÂNDUTE! Aceasta în ciuda contestaţiei la executare făcută de SC Zahăr Teiuş, cu acordul judecătorului sindic, în ciuda atenţionării din partea experţilor cu privire la subevaluarea bunului licitat şi mai ales în ciuda faptului că pe imobil era instituită ipotecă şi interdicţia de înstrăinare sau grevare.
Complicitatea devine evidentă şi în cazul "poziţiei" adoptate de Virgil Călin, care îşi îndreaptă mânia către SC Cristian Prodimpex SA (cu care nu are nici o relaţie contractuală, în loc să şi-o îndrepte către firma de leasing, care la rândul ei să se îndrepte către către cel ce a procedat la vânzarea asta scandaloasă (şi cusută cu aţă albă, respectiv Administraţia Finanţelor Publice Alba Iulia. E firesc în aceste condiţii ca, fiind deposedat (de fapt furat) de un patrimoniu atât de valoros, Dorel Tamaş să facă repetate contestaţii la executare, adică la evacuare din imobil, nu? Cu atât mai mult cu cât, potrivit legii (art. 156 din Codul de Procedură Fiscală, în perioada în care se discută compensarea (situaţie existentă între Tamaş şi DGFP) SE SUSPENDĂ EXECUTAREA SILITĂ! În cazul acesta nu numai că nu s-a suspendat, dar s-a şi licitat, adjudecat şi întabulat! Şi oricât s-ar spune că instanţele sunt, chipurile, aliatele lui Tamaş şi ale avocatului său, d-na Doina Scutea, ipoteza e contrazisă chiar de faptul că s-a cerut în repetate rânduri strămutarea cauzei!
Dar referitor la toată această poveste vom reveni, după ce vom afla cum s-a finalizat ancheta de către Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia, care a fost sesizat încă de anul trecut de către Dorel Tamaş. Deocamdată aşteptăm...

Ioan HĂNŢULESCU

Aparut in: Vineri 18 Aprilie 2008
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 16 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Candidatul PNL la PrimĂria TeiuŞ - dat afarĂ din partid pentru "blat"! 
Este la "ciolan" (fiind director al Liceului Teoretic Teiuş 

La alegerile locale din 1 iunie 2008, la Teiuş s-au obţinut următoarele rezultate:
lpentru primar - 3.312 voturi valabil exprimate, Rusu Octavian 432 voturi obţinute, 13,04%;
lpentru CL Teiuş - 3.245 voturi valabil exprimate, PNL 512 voturi obţinute, 15,78%.
Candidatul PNL pentru Primăria oraşului Teiuş, d-l Rusu Octavian Mihai s-a comportat ca unul care participă la blat. Dacă doar 23 (din cei 80 votanţi PNL care nu l-au văzut potrivit pentru fotoliul de primar) ar fi votat cu un alt candidat decât cel al PD-L, la Teiuş era turul II! Înainte de stabilirea candidaţilor, a făcut totul pentru a obţine nominalizarea sa denigrându-l pe contracandidatul său d-l Haţegan Nelu Mitru. La începutul campaniei electorale, în prima întâlnire a candidaţilor, d-l Rusu a afirmat că el nu vrea să ajungă primar, scopul său fiind acela de a ajunge sigur consilier local, încălcând disciplina de partid (care l-a desemnat candidat la Primărie, el semnând toate declaraţiile aferente candidaturii). O săptămână şi jumătate şi-a motivat inactivitatea, prin pneumonia pe care a contactat-o în urma consumului de băuturi alcoolice reci, cu prietenii săi din PD-L Alba.
D-l Rusu locuieşte ilegal în Alba Iulia, are domiciliul în cartea de identitate: Teiuş, str. Cloşca nr. 23. De când a fost desemnat candidatul PNL pentru funcţia de primar, i-am cerut să intre în legalitate, să se mute în Teiuş, ştiind că teiuşenii nu vor vota unul care, în fapt, locuieşte în Alba Iulia. El s-a "mutat" în preziua alegerilor! În campania din uşă în uşă, discursul său era "eu sunt ăla de pe stâlp, dacă vreţi să puneţi o ştampilă pe mine bine, dacă nu e şi mai bine"! La o întâlnire electorală, d-l Rusu a venit după o oră şi 30 de minute şi după repetate telefoane ale colegilor. Atitudinea sa fiind a unui om deranjat, a stat cu spatele la cei prezenţi, refuzând să vorbească! În concluzie, datorită atitudinii de "non combat" avută în perioada de după ce s-a văzut cu "sacii în căruţă", a obţinut cu 80 de voturi mai puţin decât consilierii locali PNL, facilitând câştigarea, de către candidatul PD-L, a fotoliului de primar din primul tur! Pentru asta, am hotărât în BPL al PNL Teiuş să propunem BPT Alba excluderea d-lui Rusu Octavian Mihai din PNL. În Biroul Politic Local, d-l Rusu era singura mea rudă (prin alianţă, fiind naşul fiului său Răzvan Rusu).
Nu pentru că a pierdut Primăria Teiuş am hotărât sancţionarea sa, ci pentru că nu a luptat să ajungă primar, reducându-ne şansele de a avea mai mulţi consilieri locali. Noi am dorit şi am făcut totul să ajungă primar. El a vrut doar indemnizaţia de consilier local la Teiuş, adăugată salariului de director şi să locuiască în Alba Iulia! I-am răpit acest "deziderat". Pentru el, asta era un "ciolan". Pentru noi, a fi consilier local este o onoare şi o mare responsabilitate. Responsabilitate pe care el nu a dovedit-o în trecutul mandat, când mai bine de un an a stat prin Italia!

Petru CRISTEA, preşedinte PNL Teiuş 

Aparut in: Luni 23 Iunie 2008
Sursa: Ziarul Unirea )

ziarul unirea candidatul pnl teiuŞ dat afarĂ din partid pentru este (fiind director

50.3KB


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Înghiţit de apele Mureşului 


Un tânăr de doar 17 ani a fost înghiţit de ape. De Sf. Ilie, adolescentul din Teiuş s-a deplasat la râul Mureş, împreună cu alte două persoane, pentru a se scălda. Se pare că minorul a intrat într-un loc cu apa adâncă, şi, neştiind să înoate, s-a înecat. Incidentul s-a produs în locul numit Gura Velii, de pe raza oraşului Teiuş, în zona de deversare a râului Valea Geoagiului în râul Mureş. Cadavrul acestuia nu a mai ieşit la suprafaţă. Poliţiştii, împreună cu lucratori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba efectuează cercetări pentru găsirea corpului tânărului de 17 ani.

(L.I.)

Aparut in: Marti 22 Iulie 2008
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Cadavrul tânărului înecat nu a fost găsit încă 

Aşa cum am relatat în ziarul de marţi, 22 iulie, un tânăr de 17 ani, din Teiuş, a fost înghiţit de apele râului Mureş. Nefericitul incident a avut loc în zona de deversare a râului Valea Geoagiului în râul Mureş. Se pare că minorul a intrat într-un loc cu apă adâncă, şi, neştiind să înoate, s-a înecat. Cadavrul acestuia însă nu a mai ieşit la suprafaţă. Semnalmentele tânărului sunt: înălţime 1,72 cm, ochi căprui, păr şaten, tuns scurt dar cu părul din faţă mai lung (frunte), nasul puţin arcuit, ca semn particular, avea în vârful capului o şuviţă de păr natural cu fire albe, constituţie astenică, greutate 62 &Â8211; 65 kg. La data înecului, tânărul era încălţat cu o pereche de adidaşi culoare argintie, prevăzuţi la călcâi cu o parte albă cu dungi negre, şireturi argintii, purta chilot tip şort, negru, prevăzut pe partea exterioară a piciorului cu două dungi verticale, una de culoare roşie, iar cea de-a doua de culoare albă, având inscripţionat pe partea din faţă numărul 74 sau 75. Se continuă căutările corpului neînsufleţit al adolescentului pe râul Mureş.


(L.I.) 

Aparut in: Miercuri 23 Iulie 2008
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Tânărul înecat în Mureş a fost găsit de scafandri clujeni 

Trupul neînsufleţit al tânărului de 17 ani din Teiuş înecat în data de 20 iulie, în râul Mureş, pe raza oraşului, a fost găsit după 3 zile de căutări, a anunţat lt. col. Cornel Oprişa, prim-adjunctul ISU Alba. Căutările au început încă din ziua dispariţiei în apele râului a tânărului, în încercarea de salvare a acestuia intervenind, cu o barcă de salvare, un echipaj format din 7 pompieri militari aiudeni. În prima zi, acţiunea de căutare a tânărului s-a desfăşurat până la lăsarea întunericului. Au fost continuate căutările şi în următoarele două zile, iar marţi, 22 iulie, a fost solicitat sprijinul scanfandrilor din cadrul ISU Cluj, care în cursul dimineţii au găsit cadavrul tânărului înecat. 

(R.G.) 

Aparut in: Joi 24 Iulie 2008
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
"Zilele oraşului Teiuş" 

Primăria şi Consiliul local al oraşului Teiuş, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Alba "Augustin Bena", au deosebita plăcere de a invita toţi locuitorii oraşului Teiuş şi ai satelor aparţinătoare la serbările ocazionate de desfăşurarea "Zilelor oraşului Teiuş" a II-a ediţie, serbări ce se vor organiza în data de 29, 30, 31 august 2008 în Parcul central din oraşul Teiuş.


Sursa: Ziarul Unirea )
Miercuri 27 August 2008


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Accident de muncă la Teiuş 

Poliţiştii din Teiuş au fost sesizaţi cu privire la faptul că la o societate comercială cu punct de lucru în localitate, a avut loc un accident de muncă în care a fost implicat un cetăţean polonez. La locul cu pricina s-a deplasat o echipă operativă împreună cu procurorul şi reprezentanţi ai I.T.M. Alba. Din primele cercetări efectuate, a rezultat faptul că victima, Zdzislaw W., de 43 ani, în timp ce încerca să monteze o balustradă pentru cabina de comandă a presei hidraulice, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe platformă, de la o înălţime de 3,5 metri. Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, unde i s-a stabilit diagnosticul de traumatism cranio-cerebral deschis, starea acestuia fiind în prezent stabilă. Cercetările continuă conform competenţei. (L.I.)

Aparut in: Vineri 10 Octombrie 2008
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Pentru echipa PD-L, 
TEIUşUL strigă:VICTORIE! 
lSimbolic, precum înaintaşul său Horea, primarul Corneliu Olar a parcurs străzile oraşului pe un frumos cal alb l Peste 700 de teiuşeni i-au primit cu căldură pe candidaţii PD-L pentru Parlament. 

Sâmbătă după-amiază aproape tot oraşul Teiuş a devenit portocaliu. În jurul orei 15,30, din zona gării a pornit spre centrul localităţii un impresionant convoi electoral al PD-L Alba şi Teiuş avându-i în frunte pe preşedintele Mircea Hava, prim- vicepreşedintele Ion Dumitrel, Dorin Mateica primarul PD-L al Teiuşului şi desigur pe cei doi candidaţi pentru Parlamentul României- Alexandru Pereş şi Corneliu Olar. Pe sunetul de tobe al Gărzii de Onoare de la Traseul celor Trei Fortificaţii din Cetatea Alba Iuliei, zeci de maşini frumos împodobite cu Drapelul Tricolor, cu steguleţe şi baloane cu însemnele partidului, precum şi peste 300 de membri şi simpatizanţi PD-L, împreună cu Taraful "Moţul", intonând " Marşul lui Iancu" şi avându-l în frunte, pe un frumos cal alb, pe primarul comunei Horea - Corneliu Olar, au parcurs străzile până în centrul oraşului, oprindu-se la Casa de Cultură. Aici au fost primiţi cu căldură de o sală arhiplină cu simpatizanţi şi încă cel puţin atâţia în afara acesteia. După ce a urcat pe scenă întregul staff electoral,rând pe rând s-au adresat celor prezenţi Mircea Hava - preşedintele PD-L Alba, Ion Dumitrel - preşedintele CJ Alba, Silviu Ponoran - primarul Zlatnei, Tiberiu Raţiu - primarul Abrudului şi Dorin Mateica primarul PD-L al Teiuşului. La unison, toţi au subliniat forţa echipei PD-L Alba, care în alegerile locale a reuşit să impună un număr de 44 de primari în judeţul nostru, şi care, desigur, cu votul masiv al cetăţenilor, va propulsa şi la 30 noiembrie 2008 cea mai puternică echipă parlamentară a judeţului de până acum. Pentru cei doi candidaţi în Colegiul nr.5 Munţii Apuseni, din care face parte şi oraşul Teiuş, respectiv Corneliu Olar - candidat pentru Camera Deputaţilor şi Alexandru Pereş- candidat pentru Senatul României, toţi vorbitorii au avut numai cuvinte de laudă."Corneliu Olar a reuşit de unul singur să facă din comuna Horea cea mai frumoasă comună din Munţii Apuseni. Senatorul Alexandru Pereş, fost chestor şi vicepreşedinte al Senatului României, a avut numeroase iniţiative legislative în favoarea agricultorilor şi cetăţenilor judeţului Alba. Este de departe una dintre cele mai puternice echipe ce candidează pentru a ne reprezenta în Parlamentul României. LA 30 NOIEMBRIE VOTAŢI-I ŞI VEŢI FI REPREZENTAŢI CU CINSTE ÎN CEL MAI ÎNALT FOR LEGISLATIV AL ŢĂRII!" (B.P.)

Sursa: Ziarul Unirea )
Luni, 17 noiembrie 2008


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Minorele dispărute, găsite la Teiuş 

Maria Estera Horvath, de 12 ani şi Florina Condrea, de 13 ani, ambele din municipiul Alba Iulia, dispărute de la domiciliu la sfârşitul săptămânii trecute, au fost găsite. Minorele au fost identificate de agenţii de siguranţă publică de la Poliţia oraşului Teiuş pe raza localităţii. Fetele au fost conduse la sediul poliţiei, iar ulterior la sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Alba pentru continuarea cercetărilor. A fost luată şi măsura anunţării Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. (L.I.)

Sursa: Ziarul Unirea (



Modificat de Teius (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Comandantul Politiei orasului Teius a fost destituit in urma unei anchete disciplinare 

Acesta este cazul cel mai drastic sancţionat, din 1990 încoace, printre cadrele de poliţie din judeţul Alba Comisarul şef Ionel Sânea, care se afla la conducerea Poliţiei Teiuş din luna decembrie a anului 1997, a fost destituit din funcţie începând cu data de 1 ianuarie a acestui an. Faptul nu a fost dat publicităţii până în momentul de faţă, deoarece comisarul şef Sânea a depus o contestaţie la această decizie, contestaţie ce a fost respinsă ieri. Noi am aflat despre schimbarea conducerii Poliţiei Teiuş în mod colateral şi ca urmare a unei anchete jurnalistice care viza mai multe fapte petrecute în localitatea respectivă, de vreo doi ani încoace: scandaluri, furturi, spargeri etc., precum şi o intensă "activitate" de taximetrie ilegală. Dar rezultatul anchetei noastre va face obiectul unui articol, într-o ediţie viitoare a cotidianului "Unirea". Bănuind că motivul destituirii şefului Poliţiei Teiuş a fost recenta spargere a unui bancomat din această localitate, precum şi şirul de scandaluri petrecute cam în toate localurile de acolo în noaptea de Revelion, ne-am adresat inspectorului şef al IPJ Alba, Tudor Grindean, care ne-a declarat: "Considerând că seful Poliţiei Teiuş nu corespunde pe deplin din punct de vedere managerial pentru a ocupa această funcţie, în cursul anului trecut am efectuat o anchetă disciplinară. Rezultatele acestei anchete au determinat cercetarea comisarului şef Ionel Sânea de către un consiliu de disciplină, consiliu format exclusiv din ofiţeri cu funcţii de comandă din cadrul IJP Alba, conform procedurilor legale. Aşadar, nu recentele fapte petrecute pe raza localităţii au determinat destituirea, ci neîndeplinirea corespunzătoare a obligaţiilor manageriale şi gestionarea defectuoasă a situaţiilor cu care s-au confruntat poliţiştii teiuşeni în ultimii ani. De altfel Poliţia Teiuş are şi rezultatele cele mai modeste în ceea ce priveşte identificarea autorilor diferitelor infracţiuni comise pe raza acestei localităţi."
Şeful IJP Alba a mai adăugat că, din câte ştie dânsul, acesta este cazul cel mai drastic sancţionat în rândurile poliţiştilor din judeţul Alba, din 1990 încoace. Precizăm că sancţiune mai dură decât aceasta nu există, decât excluderea din rândurile Poliţiei! De asemenea, inspectorul şef Grindean a mai adăugat că Ionel Sânea şi-a păstrat gradul de comisar şef, dar începând din data de 1 ianuarie 2009 va deţine doar o funcţie de execuţie în cadrul inspectoratului. În locul său, la conducerea Poliţiei Teiuş a fost împuternicit să asigure interimatul, până la ocuparea postului prin concurs, inspectorul principal Alin Brâstan, un tânăr ofiţer specializat în infracţiunile de tip economic, pentru care conducerea IJP Alba are numai cuvinte de laudă.
Ioan HĂNŢULESCU

Sursa: Ziarul Unirea )
Joi 08 Ianuarie 2009


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Şi-a pus capăt zilelor 

În seara zilei de 6 ianuarie, poliţiştii au fost sesizaţi, de către Sergiu S., de 26 ani, albaiulian, cu privire la faptul că şi-a găsit colegul de apartament spânzurat. Claudiu M., de 25 ani, din oraşul Teiuş, care locuia cu chirie în cartierul Arnsberg din municipiul reşedinţă de judeţ, s-a spânzurat cu un cablu de curent ce era legat de ţeava de încălzire. Deşi cadrele medicale de la Ambulanţă au încercat din răsputeri să îl readucă la viaţa nu s-a mai putut face nimic. La examinarea exterioară a cadavrului medicii nu au observat urme de violenţă. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul tânărului de 25 de ani. (L.I.)

Sursa: Ziarul Unirea )
Joi 8 Ianuarie 2009


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
"Rechin" prins la Teiuş 

Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere şi ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu comisari ai Gărzii Financiare &Â8211; Secţia Alba, au efectuat un control pe raza oraşului Teiuş, pe linia verificării legalităţii transportului de persoane în regim de taxi. Cu această ocazie oamenii legii l-au prins în off-side pe Daniel C., din Teiuş. Bărbatul efectua transport de persoane cu un autoturism fără să deţină autorizaţie taxi pentru autovehiculul respectiv. Daniel C. a fost sancţionat contravenţional pentru efectuarea transportului de persoane cu un autoturism care nu este autorizat, conform Legii 38/2003. (L.I.)

Aparut in: Vineri 16 Ianuarie 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Echipă nouă de conducere la PC Teiuş 

Partidul Conservator şi-a ales, la sfârşitul săptămânii trecute, conducerea filialei orăşeneşti de la Teiuş. Cei peste 70 de delegaţi conservatori au ales un nou Birou Executiv al cărui preşedinte este Dumitru Florea. Primvicepreşedinte al PC Teiuş a fost ales Ştefan Manea care este şi consilier local iar vicepreşedinţi: Aurel Oniţă, Maria Opriţa, Petru Daisa, Petronela Daisa şi Mihai Sandu, iar secretar general Ioan Boca. Potrivit preşedintelui interimar al PC Alba, Gheorghe Feneşer, în perioada următoare vor avea loc conferinţe de alegeri şi în alte filiale locale, în special unde s-au obţinut rezultate slabe la precedentele alegeri. (I.P.)

Aparut in: Luni 09 Februarie 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Focarul de infracŢionalitate din TeiuŞ, pe cale de a fi lichidat 
l"Rechinii" din Teiuş intră în legalitate lPrintre aceştia se află şi un consilier local, om de afaceri potent, despre care se spune că l-ar cunoaşte pe însuşi fostul prim ministru Tăriceanu lTrafic de carne vie, scandaluri, violuri, spargeri şi furturi s 
Cu puţin înainte de sărbătorile de iarnă, la redacţia cotidianului nostru s-a prezentat administratorul SC Mia Dia Taxi din Teiuş, Florin Iancu, care ne-a sesizat cu privire la o activitate intensă de taximetrie ilegală pe raza localităţii respective. Revoltat, acesta susţine că a făcut sesizări asemănătoare către Primăria şi către Poliţia Teiuş, precum şi către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba. (IPJ Alba ne-a confirmat acest lucru şi ne-a informat că pentru activitatea de taximetrie neautorizată s-au acordat mai multe sancţiuni la Teiuş, dar se pare că fenomenul nu a fost încă eradicat.) Florin Iancu mai afirmă că, în timp ce poliţiştii efectuează controale, "rechinii" se ascund şi îşi reiau liniştiţi treburile după ce oamenii legii se retrag. Prin urmare, pentru a dovedi că spune adevărul, Iancu a fotografiat câţiva "rechini" de la Marcu SRL care, după cum puteţi vedea în imagine, arată exact unde şi cât îi doare de lege...
Un alt aspect sesizat de către administratorul Mia Dia Taxi este faptul că pe lângă SC Marcu SRL funcţionează ilegal, fără autorizaţii, de ani de zile, şi societatea Fantastic Taxi, administrată de Dorel Sârb, consilier local şi om de afaceri potent, care cică s-ar fi lăudat în unele cercuri că nu se teme de nimeni şi de nimic, deoarece este finul unui important membru al PNL şi că a fost vizitat acasă de însuşi fostul prim ministru Călin Popescu Tăriceanu.
Nu putem proba cât adevăr se ascunde în aceste zvonuri iar consilierul Dorel Sârb le-a negat atunci când l-am contactat. Dar ceea ce ştim sigur este faptul că nici cele trei maşini ale domnului consilier nu au autorizaţiile necesare de la RAR, ARR, primărie etc. "Şi eu mă simt lezat de activitatea , ne-a declarat Dorel Sârb. Dar eu, deşi ocup o poziţie oficială, vă mărturisesc că nu-mi prea dă mâna să mă iau de ei, pentru că mi-au bătut şoferii.
Şi nu este vorba doar despre care funcţionează sub umbrela unei firme, ci de tot felul de indivizi ce posedă autoturism şi nici nu au intenţionat vreodată să intre în legalitate şi să obţină autorizare. Noi am depus toate documentele pentru autorizarea activităţii, dar până acum nu a avut cine să ne autorizeze. De fapt, în Teiuş se petrec multe lucruri la limita legii sau chiar dincolo de ea, lucruri care sper că se vor clarifica şi vor fi luate măsurile ce se impun, odată cu schimbarea conducerii poliţiei locale..."
În altă ordine de idei, Florin Iancu afirmă că ar fi fost agresat la rândul lui de "rechinii" din Teiuş, dar nu ne-a precizat cine sunt aceştia. În ceea ce priveşte intrarea în legalitate lucrurile sunt simple, după cum ne-a declarat primarul Iacob Mateica: "Doar săptămâna trecută am aprobat într-o şedinţă de consiliu local noul regulament de funcţionare a celor ce desfăşoară activitate de taximetrie, precum şi numărul de maşini ce pot activa în acest domeniu, conform legii, număr dimensionat în raport cu populaţia: 10 posturi pentru agenţi economici şi 5 posturi pentru independenţi, respectiv persoane fizice. Multă vreme ne-am împiedicat de faptul că instituţia noastră nu era la rândul ei acreditată să acorde autorizări, deoarece la biroul de autorizări nu aveam personal suficient. Am mai angajat două persoane dar a trebuit să aşteptăm până la numirea unui secretar de stat la ANRSC. Dar de-acum lucrurile vor intra în normal şi vor primi autorizaţie toţi cei ce vor solicita aceasta, dacă vor fi în legalitate. Desigur, în limita locurilor aprobate de către consilierii locali."
Aşadar sunt şanse ca "rechinii" din Teiuş să intre în legalitate. Cei ce doresc cu adevărat acest lucru. Dar, pornind de la activitatea de taximetrie ilegală, de la "rechini", am aflat că la Teiuş s-au petrecut până de curând lucruri incredibile, chiar sub nasul poliţiei. Surse locale care au dorit (fireşte) să-şi păstreze anonimatul, de teamă, ne-au informat că acolo este un veritabil focar de infracţionalitate. "Teiuşul este un fel de a judeţului nostru, ne-a informat sursa. În această localitate sunt câteva familii de ţigani care după bunul lor plac. Oameni periculoşi, care sunt ba în ţară ba peste hotare ocupându-se cu tot de blestemăţii, inclusiv cu traficul de carne vie. Una dintre aceste familii foloseşte pentru intimidare un grup de vreo 4-5 vlăjgani de care se teme toată lumea. Nu ştiu dacă ei sunt autorii diferitelor infracţiuni comise în ultima vreme în Teiuş, sau alţii, din alte familii. Ceea ce este vizibil e faptul că aceste câteva familii şi-au ridicat în Teiuş veritabile palate, deşi unii dintre ei figurează ca... beneficiari de ajutor social. Ca să vă faceţi o idee despre situaţie aflaţi că anul trecut, chiar în noaptea de Crăciun, a fost violată o fată de 14 ani iar de Revelion au fost devastate câteva localuri. Tot anul trecut, în toamnă, au fost chemaţi poliţiştii comunitari la un scandal şi... au fost bătuţi. Poliţiştii teiuşeni au intervenit anemic până acum. De vinerea şi până lunea nu era nici ţipenie de poliţist pe stradă. Un consilier local care a luat atitudine (Cristea) a fost ameninţat că i se va răpi copilul, iar casa unui alt consilier (Hărdălău) a fost spartă şi jefuită. De această situaţie se face, cred, vinovat, şi un oarecare Marcel Rezmeves, un fel de lider al ţiganilor din localitate, angajat la primărie, om cu relaţii şi cu influenţă, care îi protejează mereu şi le ţine partea. Dar, ce să mai vorbim? Cum credeţi că se aplică legea într-un oraş în care un agent de poliţie circulă cu BMW-ul şi închide ochii faţă de protejaţii săi, amendând în schimb pe oricine nu-i face pe plac?"
Cele relatate nouă de sursa din Teiuş par să fi culminat cu spargerea unui bancomat la sfârşitul anului trecut, dovadă de mare îndrăzneală din partea făptaşilor. Şi, după cum ştiţi, ca urmare a faptului că situaţia infracţionalităţii în Teiuş a devenit îngrijorătoare, scăpând de sub controlul poliţiştilor, la începutul acestui an şeful Poliţiei Teiuş, comisarul şef Ionel Sânea a fost retrogradat. Abia instalat în funcţie, noul şef, inspectorul principal Alin Brâstan a luat deja primele măsuri. În seara de duminică, 1 februarie, el a dispus o intervenţie împreună cu "mascaţii", împotriva unora dintre cei ce terorizează localitatea. Acţiunea ne-a fost confirmată de sursa noastră şi se pare că efectele intervenţiei se văd deja iar lucrurile sunt pe cale de a intra în normal.

Ioan HĂNŢULESCU

Aparut in: Marti 10 Februarie 2009
Sursa:

ziarul unirea focarul din cale din teiuş intră legalitate lprintre află şi

5KB


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Conducerea unui autovehicul neînmatriculat - sancţionată de poliţişti 

lPoliţiştii de siguranţă publică din municipiul Aiud, în timpul serviciului de patrulare pe strada Ion Creangă din localitate, au oprit pentru control un autoturism marca VW, la volanul căruia se afla Ioan S., de 55 de ani, din Aiud. Autoturismul avea numere de înmatriculare provizorii, iar în urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că autorizaţia de circulaţie pentru care au fost atribuite numerele de înmatriculare era expirată din data de 13 decembrie 2008. Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
lÎn timp ce supravegheau şi dirijau traficul pe strada Decebal din oraşul Teiuş, reprezentanţii Poliţiei rutiere au identificat-o pe Valeria F., de 39 de ani, din Teiuş, care conducea un autoturism marca BMW a cărui autorizaţie de circulaţie provizorie pentru care au fost atribuite numerele de înmatriculare era expirată din data de 21 ianuarie 2009. Conducătoarei auto i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. (L.I.)

Aparut in: Marti 10 Februarie 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
De Valentine's Day, 
Elevii teiuşeni se vor fotografia cu o "inimă" uriaşă 

Liceenii teiuşeni au făcut un obicei din a sărbători dragostea pe data de 14 februarie, chiar dacă această zi nu se regăseşte în tradiţia noastră, a românilor, dar la vârsta primei iubiri, ei nu vor să piardă ocazia de a celebra acest minunat sentiment, a declarat prof. Mihaela Suărăşan, purtătorul de cuvânt al Liceului Teoretic Teiuş. Dar, pentru că 14 februarie este într-o zi de sâmbătă, anul acesta totul se va desfăşura astăzi, 13 februarie. Înainte de prima oră, elevii vor împodobi sălile de clasă cu multe inimioare, flori şi baloane colorate, pentru a intra în atmosfera sărbătorii. Într-un loc accesibil va fi expus deja aşteptatul "Panou al dragostei", pe care vor putea fi lăsate mesaje, scrise pe inimioare, mesaje ce conţin gânduri bune şi dedicaţii de la elevi pentru elevi sau de la elevi pentru profesori. În aceeaşi zi, amatorii de suveniruri se vor putea fotografia cu o "inimă" uriaşă sau vor "intra" în corpurile unui "EL" şi al unei "EA", realizate cu umor şi talent de Raul Rusu &Â8211; elev în clasa a XI-a. La finalul zilei, începând cu ora 17.30, la Casa de Cultură a oraşului va avea loc tradiţionalul "Bal al îndrăgostiţilor". Nu va lipsi concursul pentru desemnarea "celui mai frumos cuplu", presărat cu momente artistice pregătite de elevii liceului. Gazde vor fi eleva Roxana Cîmpean şi Cupidon întruchipat de elevul Răzvan Borbely. Spectacolul se va termina cu o discotecă, tinerii putând să-şi găsească prima iubire chiar în această seară, de Valentine's Day. Robert GHERGU

Aparut in: 2009-02-13
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Conform unui consilier judeţean PNL 
La Teiuş, alianţa PD-L + PSD nu există 

În cadrul unei conferinţe de presă, consilierul judeţean Petru Cristea a anunţat că la Teiuş, din cei 15 membri ai Consiliului Local, cei 7 consilieri PD-L sunt în "opoziţie", majoritatea fiind făcută de cei 8 consilieri din celelalte partide (3 din PNL, 3 PSD şi 2 PC). Majoritatea imprevizibilă a aprobat până în prezent înfiinţarea unui site pentru primăria Teiuş, reguli de amplasare a antenelor de satelit în oraş şi organizarea de dezbateri publice pentru investiţii poluante. Este curios cum au renunţat consilierii PSD la alianţa cu PD-L-ul, dar iată că ceea ce e valabil în capitală, nu e valabil şi în provincie. (A.O.)


Aparut in: Marti 24 Februarie 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
"E ziua lui Ion Creangă" la Liceul Teoretic Teiuş 

Astăzi, 27 februarie 2009, de la ora 11.00, la Liceul Teoretic Teiuş se vor desfăşura manifestări dedicate împlinirii a 172 de ani de la naşterea cunoscutului povestitor Ion Creangă, ne-a anunţat prof. Mihaela Suărăşan, purtătorul de cuvânt al unităţii liceale. Astfel, la nivelul claselor a VIII-a va avea loc concursul cu tema "E ziua lui Ion Creangă", organizat de profesorii Gabriela Lascu şi Daniel Tiutiu, în colaborare cu Virgil Grosu, bibliotecar la Biblioteca Orăşănească Teiuş. Concursul va fi urmat de o dezbatere pe tema vieţii şi operei lui Ion Creangă &Â8211; cel ce ne-a încântat tuturor copilăria &Â8211; şi o expoziţie de carte. Activitatea va fi finalizată prin vizionarea filmului "Amintiri din copilărie". Singura instituţie de învăţământ din judeţul Alba care poartă numele îndrăgitului scriitor de către copii este Grădiniţa "Ion Creangă" Meteş, care a primit această denumire la iniţiativa ed. Iuliana Ghergu. (G.G.)

Aparut in: Vineri 27 Februarie 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
"Rambo" la plimbare 

Maşina condusă de Andrei P.C. de 18 ani din Teiuş, a fost oprită pentru un control, pe strada Republicii din Alba Iulia, de către lucrători din cadrul S.P.R. Alba. Nu mică a fost mirarea oamenilor legii când au constatat că acesta avea în portbagaj o sabie de panoplie cu o lungime totală de 58 cm din care lama de 40 cm, o sabie confecţionată artizanal cu o lungime totală de 63 cm din care lama de 40 cm şi un cuţit de 19 cm din care lama de 10 cm. Tânărul a fost condus la sediul poliţiei, iar cu ocazia verificării autovehiculului de către lucrătorii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale, în torpedoul autoturismului au fost găsite şi 3 cutii cu petarde marca Picolo, fiecare cutie conţinând un număr de 60 petarde, clasa 1. Adolescentul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere fără drept de obiecte pirotehnice şi port fără drept a obiectelor fabricate sau confecţionate artizanal pentru tăiere, împungere sau lovire. Obiectele pirotehnice, cele 2 săbii şi cuţitul au fost ridicate în vederea confiscării. 

Aparut in: Marti 03 Martie 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Prins în "corzi" 


Gheorghe S., domiciliat în oraşul Teiuş, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la furt calificat. Acesta a fost prins de poliţişti în timp ce se chinuia să desfacă gardul de sârmă a unei societăţi comerciale, pentru a putea pătrunde în interior. Bărbatul avea în plan să sustragă material feros pe care mai apoi să-l valorifice. (L.I.)


Aparut in: Miercuri 04 Martie 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Poliţişti înjuraţi de doi scandalagii 

Pentru că au băut peste măsură şi au făcut pe vitejii, Ioan C., de 33 de ani şi Petru I., de 20 de ani, din oraşul Teiuş, sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice şi sfidarea organelor judiciare. În noaptea de 2/3 martie, pe fondul consumului de alcool, cei doi au făcut scandal în interiorul unui bar, proferând injurii la adresa clienţilor şi provocând o stare de disconfort şi teamă. Oamenii legii au liniştit spiritele, însă nu au scăpat de gura tinerilor, fiind la rândul lor înjuraţi. Scandalagiii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, cu propunere de arestare preventivă. (L.I.)

Aparut in: Joi 05 Martie 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
TeiuŞ - Între coordonatele geografiei urbane 
Interviu cu dl. Dorin Iacob MATEICA, primarul oraşului Teiuş 

- Domnule primar, învestit fiind cu suportul celui de-al treilea mandat, vă propunem să facem o trecere în revistă a transformărilor petrecute în oraşul Teiuş.
- Realizările contemporane nu sunt nici spectaculoase, nici abuzive, ele survin firesc pe stratificările aşezărilor care alcătuiesc configuraţia oraşului. Teiuşul prin oamenii săi se străduieşte să ţină pasul cu tot ceea ce înseamnă viaţa modernă a secolului XXI. Aş aminti doar câteva dintre acestea, o selecţie a lor fiind cu totul aleatorie. Continuăm lucrările, demarate în anul 2008, la staţia de epurare a apelor uzate, obiectiv cu o capacitate care să satisfacă în perspectivă o populaţie de 10.000 de locuitori. Finalizarea lucrărilor şi punerea ei în funcţiune sunt prevăzute pentru sfârşitul lunii iulie a acestui an. Cei 2,2 kilometri de reţea de canalizare amplasată pe străzile Mihai Eminescu, Mircea, Ştefan cel Mare, s-au adăugat anul trecut altor lucrări de acest gen. Locuitorii de pe străzile Râtului şi Ion Creangă se bucură de avantajele unei reţele noi de apă potabilă. În curând vom continua lucrările de modernizare a reţelelor de alimentare cu apă pe străzile Progresului, Axente Sever, Simion Bărnuţiu şi în satul Căpud, cu sublinierea că acestea sunt susţinute din resurse bugetare proprii. Se vor cuprinde fonduri pentru studiu de fezabilitate şi introducerea apei potabile în satele Beldiu şi Peţelca.
- Oraşul Teiuş este o zonă de trafic intens, deopotrivă feroviar şi rutier. Cum se adaptează urbea la solicitările acestuia?
- Poziţia oraşului nostru implică, la ora actuală, o circulaţie masivă. Dacă de modernizarea ansamblului feroviar se ocupă Regionala de resort, infrastructura rutieră constituie pentru edilii din Teiuş în permanenţă o prioritate. Pentru fluidizarea traficului pe Drumul Naţional 1 aşteptăm demararea lucrărilor la Drumul Expres; până atunci locuitorii oraşului mai au de suportat o circulaţie auto intensă, non-stop. În paralel cu dezvoltarea oraşului, a zonei turistice Valea Mănăstirii, Râmeţ, s-a impus modernizarea arterelor rutiere, a străzilor din Teiuş. Numai în anul 2008, Consiliul local şi Primăria Teiuş au realizat 4500 mp de trotuare dalate pe mai multe străzi: Octavian Goga, Axente Sever, Cetăţuie, Decebal. A fost asfaltată strada Bisericii, totodată făcându-se legăturile acesteia cu strada Decebal. Pe mai multe drumuri de interior: Ştefan cel Mare, drumul de legătură cu satul Căpud, str. Tudor Vladimirescu s-au efectuat pietruiri pregătitoare pentru o asfaltare ulterioară. Demersurile pentru asfaltarea DC 19 Teiuş - Căpud sunt deja făcute, iar preocuparea noastră se îndreaptă spre obţinerea fondurilor necesare. S-a refăcut podina de trecere la podul de peste Valea Geoagiului care uşurează accesul între străzile Axente Sever şi Tudor Vladimirescu.
Afluxul turistic spre Valea Mănăstirii, Râmeţ este în creştere şi datorită modernizării drumului judeţean în 2008. În acest an, Consiliul Judeţean Alba şi-a propus finalizarea lucrărilor la acest drum, Teiuşul, ca reper important pentru zona monahală şi turistică de pe Valea Geoagiului, având numai de câştigat. Continuarea, în 2009, a asfaltării drumului judeţean Aiud-Rădeşti-Meşcreac-Peţelca va facilita tranzitul rutier pe ruta amintită. Infrastructura drumurilor implică investiţii majore, iar într-o perioadă austeră nu ne permitem să avansăm proiecte costisitoare, dar ne străduim să avem în oraş străzi şi drumuri întreţinute, uşor accesibile.
- De la statutul de târg la cel de oraş saltul este impresionant. Cum aţi reuşit performanţa?
- Zbaterile pentru această devenire au fost îndelungi. Cu sprijinul cetăţenilor, al consilierilor am atras spre oraşul nostru o serie de investitori care conferă o alură industrială şi comercială localităţii, contribuie substanţial la ponderea bugetului local şi, fireşte, la crearea locurilor de muncă pentru locuitorii Teiuşului. În acest ultim sens, îndrăznesc să afirm că sunt oferite pe piaţa muncii, în ciuda crizei care se manifestă pretutindeni o serie de locuri de muncă. Fără investiţii de anvergură oraşul ar fi rămas doar sub emblema agriculturii practicată tradiţional în zonă. Ne mândrim cu societăţi ca: Baumit, Semmerlock Stein, Design, Miragiulia sau altele. Comerţul, prestările de servicii din Teiuş sunt domenii de activitate comparabile cu ale oricăror alte oraşe mai mari. De altfel, spre Teiuş îşi îndreaptă atenţia şi dezvoltatorii de mall-uri, iar în viitorul apropiat s-ar putea să avem primele două hypermarketuri în urbea noastră.
- Să înţelegem că veţi renunţa la vechiul târg?
- Dimpotrivă. Târgurile tradiţionale se menţin şi dorim ca acestea să redevină una din activităţile importante şi de interes ale Teiuşului, care, prin contribuţia lor, ar duce la o dezvoltare firească a comunităţii. Să nu uităm că teiuşenii sunt proprietari ai unor întinse şi mănoase terenuri agricole situate pe malurile râului Mureş, sunt producători agricoli, dar şi crescători de animale. Îmi face plăcere să spun că locuitorii din arealul Teiuş continuă cu îndărătnicie să-şi cultive ogoarele şi să crească animale în gospodăriile proprii sau în sistem de fermă, numărul animalelor fiind în creştere. Cu această ocazie le reamintesc agricultorilor teiuşeni că, începând din 3 martie până în 15 mai a.c., sunt aşteptaţi la Centrul APIA din Aiud pentru a-şi prezenta dosarele în vederea obţinerii subvenţiilor europene (71 euro/hectar); întârzierile nu sunt de dorit deoarece se penalizează diminuând astfel, valoarea subvenţiei.
Îi invit, totodată, pe agricultorii sau crescătorii de animale din localităţile aparţinătoare să apeleze cu încredere la serviciile de asistenţă tehnică şi consultanţă agricolă oferite de specialiştii acreditaţi pe lângă Primăria oraşului Teiuş. Nu fără eforturi, am reuşit să eliberăm toate titlurile de proprietate, pe rolul instanţelor aflându-se doar 2-3 cazuri, ceea ce inspiră localnicilor mai multă siguranţă.
- Într-un oraş tânăr, generaţiile de copii şi adolescenţi au un loc aparte în agenda de lucru a primarului. Cum vedeţi oraşul prin prisma tinerilor?
- Şcolile, grădiniţele, locaţiile pentru petrecerea timpului liber se regăsesc între preocupările constante ale administraţiei locale. Cele mai mari fonduri financiare s-au înglobat în modernizarea unităţilor de învăţământ în ultimii ani. Şcolile cu clasele I-VIII, Liceul teoretic, grădiniţele sunt complet modernizate, adevărate bijuterii edilitare puse în slujba educaţiei celor peste 900 de elevi. Grădiniţa din centrul oraşului Teiuş, cu dotări la standarde europene, este o realizare cu care ne mândrim. Dacă vom primi şi banii pentru liceu, pentru care fac demersuri parlamentarii de Alba, Alexandru Pereş şi Corneliu Olar, atunci acesta se va alinia la rându-i celorlalte unităţi şcolare din oraş prin confort şi dotare. Sala de sport realizată pe proiect guvernamental, dată în funcţiune, constituie un punct de atracţie nu numai pentru elevi, dar şi pentru tineri şi iubitorii sportului. Este, spre bucuria tuturor, în permanenţă solicitată, contra unei chirii modice de 25 de lei/oră. O grupă de 40 de elevi "minifotbalişti" se antrenează în această sală. Nu am neglijat nici căminele culturale din Teiuş sau din sate; în Căpud s-a achiziţionat localul fostei cooperative de consum pentru amenajarea unui spaţiu destinat activităţilor culturale sau ocazionate de varii evenimente ale comunităţii.
- Mai trebuie pusă pe undeva vreo notă de prospeţime?
- Categoric. Parcul din centrul oraşului dorim să arate altfel. Am depus deja 4 programe pentru obţinerea de fonduri băneşti din fondul de mediu pentru refacerea parcului, dar şi pentru procurarea unei autospeciale pentru pompieri şi continuarea canalizării în Teiuş. Sediul administrativ al primăriei va căpăta la rându-i o faţă nouă, după mutarea parţială a serviciilor primăriei la parterul blocului B4 de pe strada Clujului. În acest an vom înfiinţa un Centru de zi pentru seniori, unde se vor desfăşura în condiţii ultramoderne activităţi specifice. Sprijinul financiar ne parvine din partea oraşelor înfrăţite cu Teiuşul, a Consiliului Judeţean Alba şi a Consiliului Local Teiuş.
- Date fiind configuraţia oraşului şi alte caracteristici se poate spune că Teiuşul este o urbe liniştită?
- Împreună cu Poliţia locală am rezolvat litigioasa problemă a taximetriştilor ilegali. Consilierii au statornicit 15 locuri în total, doar 7 autorizaţii fiind eliberate până acum. Incidentele nu lipsesc ca oriunde în altă parte, dar nu sunt de o gravitate alarmantă. Contrar aparenţelor, oraşul este calm, aşezat, oamenii îşi derulează viaţa şi activitatea în condiţii civilizate. De altfel, trebuie să spun că nici numărul şomerilor nu este mare - 168, localnicii fiind angrenaţi continuu în activităţi domestice, în agricultură şi creşterea animalelor, când rezerva lor de timp liber este mai mare. La Teiuş nu se stă cu mâna întinsă la mila statului. De la 280 de persoane care primeau ajutor social în anii anteriori s-a ajuns la 118, ceea ce spune multe despre un oraş compozit precum Teiuşul. De la deschiderea sezonului de lucru, în primăvară, vom angaja 50 de persoane din rândul acestora pentru susţinerea lucrărilor edilitar - gospodăreşti.
- Nici un oraş, fără echipă de fotbal. La Teiuş cum este privit acest sport?
- Echipa noastră Rapid CFR Teiuş ocupă locul 5 în Liga a IV-a, dar principalul câştig este faptul că în componenţa lotului activează numai tineri teiuşeni.
- Am lăsat mai la urmă neîmplinirile edilului şef al Teiuşului.
- Neliniştile noastre se leagă mai cu seamă de imposibilitatea de a accesa fonduri structurale comunitare. Oraşele sub 10.000 de locuitori, aşa cum este Teiuş cu doar 7500 de locuitori, sunt depunctate din start. Proiecte edilitar - gospodăreşti şi pentru modernizarea drumurilor avem cu suficienţă, dar accesul la fonduri este permis doar din anii 2015 şi 2018, o ţintă prea îndepărtată pentru a visa cu ochii deschişi.
- Vă dorim mult succes în împlinirea năzuinţelor alături de echipa dumneavoastră.
Mariana IONAŞ
Tinu MATEŞ

Aparut in: Vineri 06 Martie 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Mâine, chiar de 8 Martie 
Ghiocei pentru femei din partea liceenilor teiuşeni 

Ca în fiecare an, Consiliul Elevilor de la Liceul Teoretic Teiuş marchează ziua de 8 Martie, zi specială pentru fiecare dintre noi, ne-a anunţat prof. Mihaela Suărăşan, purtătorul de cuvânt al liceului. Astfel, duminică, 8 Martie, la amiază, câţiva elevi voluntari vor merge pe străzile oraşului Teiuş şi vor oferi femeilor pe care le întâlnesc în cale câte un bucheţel de ghiocei pentru a le aminti că e ziua lor, că sunt apreciate şi... că a venit mult aşteptata primăvară! "Este ziua mamei, este ziua femeii! Iar ca femeie este plăcut să constaţi că cineva s-a gândit la tine cu drag, cu recunoştinţă, cu respect!", a spus prof. Mihaela Suărăşan. (R.G.)

Aparut in: Sambata 07 Martie 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Dispariţia nepotului anunţată... după o săptămână 

Pentru un copilaş în vârstă de doar 10 ani din Teiuş, se pare că plecatul de acasă a devenit un obicei şi până acum nimeni nu pare să fi luat vreo măsură în acest sens. Ultima sa dispariţie de la domiciliu a fost sesizată în cursul zilei de 15 martie, de către Viorel R., de 50 ani, bunicul băiatului, la o săptămână după producerea acesteia. Verificările oamenilor legii au scos la iveală faptul că minorul a plecat în mod voluntar de la domiciliu, în data de 7 martie, când i-a spus bunicului său că merge la un magazin pentru a-şi cumpăra dulciuri. Copilaşul a mai plecat anterior de la domiciliu, de fiecare dată revenind după câteva zile. În noaptea de 15 spre 16 martie, minorul dispărut a fost găsit de agenţii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Zlatna, în Staţia CFR din Zlatna. Copilul nu prezenta urme de violenţă şi nu sunt suspiciuni că ar fi fost victima vreunei agresiuni în perioada cât a lipsit de la domiciliu. Acesta a fost predat lucrătorilor din cadrul Poliţiei oraşului Teiuş, care l-au încredinţat aparţinătorilor. În cauză, a fost anunţată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.  (L.I.) 

Aparut in: 2009-03-18
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Gheorghe Lazea va fi instalat astăzi, 19 martie, director al DADR Alba 

Astăzi, 19 martie, la ora 10.00, în sala de consiliu a Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Alba va avea loc festivitatea de numire în funcţie a lui Gheorghe Lazea (PSD). El îi urmează la şefia DADR Alba liberalului Dorel Călian, care a demisionat din acest post. Practic, Gheorghe Lazea, unul dintre foştii primari ai oraşului Teiuş, revine la conducerea agriculturii judeţului Alba, reprezentantul PSD deţinând această funcţie şi în legislatura 2000 - 2004. La eveniment vor participa reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, colegi de partid, colaboratori ai acestuia şi, bineînţeles, viitorii lui subalterni. (R.G.) 

Aparut in: 2009-03-19
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Cu căruţa într-o dungă 

Pe strada Octavian Goga din oraşul Teiuş a avut loc un eveniment rutier soldat cu victime. Primele cercetări au arătat faptul că Mircea R., de 73 ani, din oraşul Teiuş, în timp ce conducea un vehicul cu tracţiune animală, din cauza neatenţiei, a pierdut controlul atelajului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Căruţaşul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba, unde a rămas sub supraveghere medicală. (L.I.)


Aparut in: Vineri 20 Martie 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Furt eşuat 

În timp ce muncea de zor la sustragerea unor subansabluri feroase din incinta unei societăţi comerciale, Gheorghe S., de 42 ani, din Teiuş, a fost surprins de oamneii legii. Bărbatul, cunoscut cu antecedente penale, pătrunsese printr-o deschizătură a gardului împrejmuitor al societăţii respective şi a sustras bunuri pe care le-a încărcat într-o căruţă. Din nefericire pentru el "munca" sa a fost în zadar, bunurile sustrase fiind restituite societăţii respective, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspectului. (L.I.)

Aparut in: Luni 23 Martie 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Daruri de Paşti pentru elevii sărmani din partea liceenilor teiuşeni 

Ca în fiecare an, la iniţiativa Consiliului Elevilor din cadrul Liceului Teoretic Teiuş, a fost demarată o campanie de întrajutorare intitulată "Sfintele Paşti împreună cu cei mai săraci decât noi", ne-a anunţat prof. Mihaela Suărăşan, purtătorul de cuvânt al liceului. Cu ajutorul învăţătorilor au fost identificaţi 51 de elevi din ciclul primar care vor beneficia de darurile de Paşti. La un târg organizat în scop umanitar, elevii au donat articole de îmbărăcăminte şi încălţăminte, alimente neperisabile, jucării şi rechizite şcolare, dar şi bani. Din sumele colectate din această acţiune şi din campania de strângere de fonduri desfăşurată în oraş vor fi procurate dulciuri, fructe, suc, jucării şi cozonac, pachetele urmând să ajungă astăzi, 10 aprilie, la beneficiari. (R.G.)


Aparut in: Sambata 11 Aprilie 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Copilă, victima neatenţiei 

O fetiţă de 10 ani a fost victima unui accident rutier produs pe strada Clujului din oraşul Teiuş. Minora R.S., de 10 ani, din localitate, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, fiind nemarcat şi nesemnalizat cu indicator şi marcaj. Drept urmare aceasta a fost surprinsă şi accidentată de autoturismul Ford, condus de Andrei B., din Alba Iulia. Fetiţa a avut noroc şi a scăpat cu răni uşoare, nefiind necesară internarea pentru supraveghere medicală. (L.I.)

Aparut in: Joi 30 Aprilie 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Noi Şefi de poliŢie la Alba Iulia Şi TeiuŞ 

Poliţia municipiului Alba Iulia şi Poliţia oraşului Teiuş au noi şefi. Funcţiile au fost ocupate în urma concursurilor organizate la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba. Astfel, la concursul concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei municipiului Alba Iulia, au participat comisarul de poliţie Cristian Ioan Dunca şi comisarul şef de poliţie Cătălin Ovidiu Moga. La finalul "luptei" a fost declarat admis primul dintre aceştia, care a obţinut nota 9,24. Cristian Ioan Dunca este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, promoţia 1997 şi a cursurilor postuniversitare în specializarea "Drept Civil - Drept Comercial" la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Babeş Bolyai" Cluj Napoca şi "Management" la Centrul de Studii Postuniversitare din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti. Ofiţerul de poliţie a îndeplinit anterior mai multe funcţii operative, în cadrul IPJ Alba, iar de la data 1 aprilie 2006 a fost adjunct al şefului Poliţiei municipiului Alba Iulia.
La concursul pentru ocuparea celei de a doua funcţii, cea de şef al Poliţiei oraşului Teiuş a participat doar inspectorul de poliţie Teodor Alin Brâstan, care a obţinut nota 7,82. Acesta este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, promoţia 2000 şi a cursului postuniversitar în specializarea "Drept Penal" la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Babeş Bolyai" Cluj Napoca. Anterior Teodor Alin Brâstan a îndeplinit funcţia de ofiţer specialist la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Alba, iar de la data de 1 ianuarie 2009 fiind împuternicit în funcţia de şef al Poliţiei oraşului Teiuş. (L.I.)

Aparut in: Luni 04 Mai 2009
Sursa:


pus acum 15 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Spital călcat de hoţi 

Poliţiştii din municipiului Aiud au fost anunţaţi despre un furt produs într-o unitate spitalicească. Trei persoane, identificate ulterior ca fiind C. L., de 18 ani, din judeţul Cluj, Z. E., de 28 ani şi N. M., de 31 ani, ambii din Teiuş, judeţul Alba, au pătruns în spital, şi dintr-un halat, proprietatea lui R.M. au sustras suma de 62 lei. Prejudiciul a fost recuperat în întregime, cercertările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. (L.I.)


Aparut: Miercuri 20 Mai 2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
"Oscarul" se decernează la Liceul Teoretic Teiuş 

Astăzi, 22 mai,
Astăzi, 22 mai, la ora 18.00, la Liceul Teoretic Teiuş va avea loc cea de-a III-a ediţie a "Balului Primăverii", organizată de Consiliul Elevilor, desfăşurarea balului fiind inspirată de celebra ceremonie de decernare a premiilor Oscar. La acest bal vor fi premiaţi cei mai frumoşi, cei mai populari sau cei mai talentaţi elevi. De fapt, sunt 16 categorii: 4 în care fetele concurează între ele (cea mai frumoasă elevă, cea mai sexy, cea mai populară, cea mai bună sportivă), 4 în care băieţii concurează între ei ( cel mai frumos elev, cel mai sexy, cel mai popular, cel mai bun sportiv) şi 8 în care concurează cu toţii, fără să conteze că sunt fete sau băieţi (cel mai original stil, cel mai "fiţos", cel mai inteligent, cel mai rebel (nonconformist), cel mai haios, cel mai talentat, cel mai inocent şi cel mai vorbăreţ). "Câştigătorii au fost aleşi prin vot nominal (secret) miercuri, 20 mai 2009. La vot au participat toţi elevii prezenţi din clasele IX &Â8211; XII, dar rezultatele sunt ţinute secret până în seara Galei", ne-a declarat prof. Mihaela Suărăşan, purtătorul de cuvânt al liceului. "Gazda" balului va fi Daniela Marian (IX R), ajutată de colegul ei, Ionuţ Gociu. Premiile vor fi acordate de membrii Consiliului Elevilor, precum şi de alţi voluntari &Â8211; tot elevi ai liceului, sau chiar de câştigătorii de anul trecut, dacă mai sunt elevi. Desfăşurarea galei va fi presărată cu momente artistice pregătite de elevi din clasele IX &Â8211; XII: muzică, dans, pantomimă, iar evenimentul se va încheia cu o discotecă. 

Aparut in: 2009-05-22
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Astăzi, de 1 Iunie 
Jocuri pentru copii la Teiuş 

Cu ocazia zilei de 1 Iunie, şcolarii şi preşcolarii din Teiuş vor putea participa în curtea Liceului Teoretic şi la Casa de Cultură Teiuş la o serie de activităţi artistice, sportive şi instructiv-educative pentru a marca "Ziua Internaţională a Copilului", ne-a anunţat prof. Mihaela Suărăşan, purtătorul de cuvânt al unităţii teiuşene. Copiii Grădiniţei nr. 1 vor primi vizita preşcolarilor de la Grădiniţa "Dumbrava minunată&Â8221; din Alba Iulia, parteneri în programul educaţional "Kalokagathia&Â8221;. Împreună cu aceştia şi ajutaţi de membrii Consiliului Elevilor de la Liceul Teoretic Teiuş, micuţii vor participa la activităţi artistice, sportive, instructive, cum ar fi: jocuri distractive ("Lumina", "Ştafeta travestiţilor", "Îndemânticul", "Pompierii"), concursuri sportive (alergare printre obstacole, concurs de biciclete), desene pe asfalt, cântece, poezii, dans, face-painting. Elevii ciclului primar vor participa la programul intitulat "Zâmbetul, jocul, veselia îmi «colorează» copilăria!". Activităţile pregătite sunt: "Benzi desenate" (coordonatori înv. Dorina Ciortea şi Virginia Văsuţ), "Concurs de biciclete şi role" (înv. Virgil Sicoie), "Desene pe asfalt" (înv. Maria Ţendea), "Jucării de la şi pentru copii" (înv. Ioana Hălălaie), "Tombola misterioasă" (înv. Olga Sicoie) şi "Carnaval" (înv. Adina Vântu). La finalul activităţilor copiii vor fi recompensaţi cu diplome şi dulciuri, iar organizatorii se vor alege cu... zâmbetele copiilor! (R.G.)

Aparut in: Luni 01 Iunie 2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Victime ale neatenţiei

...
l La data de 31 mai, ora 16.49, Poliţia oraşului Teiuş a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulaţie. Echipa operativă deplasată la locul evenimentului a constatat că, pe str. Octavian Goga din Teiuş, Z. D., de 30 ani, din aceeaşi localitate, în timp ce a condus autoturismul, a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă, lovindu-se de un imobil. În urma accidentului, L. A., de 39 ani, pasager în autoturism, a suferit leziuni corporale uşoare. (A.D.T.)

Aparut in: Marti 02 Iunie 2009 
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Ieri, pe DN 1 
Traficul a fost blocat pe ambele sensuri 

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române ne-a informat că, în cursul zilei de ieri, circulaţia a fost blocată în judeţul Alba, pe DN1, la ieşirea din Teiuş spre Aiud, din cauza producerii unui accident rutier în care au fost implicate un autotren şi o căruţă, eveniment produs în jurul orei 11.30. Nu s-au înregistrat persoane decedate, însă căruţaşul a suferit leziuni corporale grave. Şoferii au fost sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în zonă. (A.D.T.)


Aparut in: Joi 04 Iunie 2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
DN 1 blocat de buşteni 

În cursul zilei de vineri, timp de mai bine de o oră, circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 1, la intrarea în oraşul Teiuş dinspre municipiul Aiud, a fost întreruptă. Aşa cum am fost informaţi de la Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române acest lucru a fost cauzat de producerea, în jurul orei 6.35, unui eveniment rutier. Un tir încărcat cu material lemnos s-a răsturnat, iar buştenii s-au împrăştiat pe partea carosabilă, pe ambele sensuri de mers. Din fericire nu au fost înregistrate victime omeneşti, în afara şoferilor care au fost "victimele" colaterale, fiind "prinşi" în coloanele de maşini. S-a acţionat pentru îndepărtarea de pe şosea a lemnelor, astfel că circulaţia rutieră a fost reluată în jurul orei 7.55 pe ambele sensuri de mers. (L.I.)


Aparut in: 13.06.2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Stadionul din Teiuş, ţinta unui hoţ 

După două zile de la comiterea faptei poliţiştii din Teiuş au reuşit să îl prindă pe cel care a dat iama în stadionul din localitate. Individul, respectiv Ludovic K., de 48 de ani, din municipiu, a încercat să sustragă plasă de sârmă din gardul împrejmuitor al terenului sportiv. Pentru că a fost surprins în timpul "muncii" acesta a abandonat activitatea infracţională. În urma extinderii cercetărilor poliţiştii au stabilit că persoana în cauză este suspectă de comiterea mai multor furturi. Astfel de-a lungul acestui an, a mai "călcat pe bec", acesta sustrăgând părţi componente ale aceluiaşi gard, pe care le-a valorificat, ulterior, la punctele de colectare a deşeurilor feroase. Bărbatul este cercetat acum sub aspectul comiterii infraciunilor de tentativă de furt şi furt calificat, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului. (L.I.)


Aparut in: 13.06.2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Un urmărit internaţional depistat de poliţişti 

În urma unei acţiuni organizate pe raza oraşului Teiuş, cadre ale Serviciului de Investigaţii Criminale l-au identificat şi reţinut pe Stelian C., de 34 de ani, localnic. Împotriva acestuia autorităţile judiciare belgiene au emis un mandat internaţional de arestare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Tânărul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care a emis Ordonanţă de reţinere pe 24 ore, iar ulterior a fost prezentat Curţii de Apel Alba Iulia, care a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de cinci zile. Oamenii legii urmează să întocmească documentaţia necesară în vederea extrădării către autorităţile belgiene. Stelian C. a fost depus în arestul I.P.J. Alba. (L.I.)


Aparut in: 15.06.2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
În primul an al proiectului "Umorul în viaţa tinerilor" 
Liceenii teiuşeni nu s-au făcut de râs în faţa partenerilor străini 

Liceul Teoretic Teiuş încheie primul an de proiect multilateral Comenius "Umorul în viaţa tinerilor", adresat elevilor cu vârsta între 15 şi 17 ani în care s-au implicat elevi din 6 ţări Turcia (şcoală coordonatoare), Italia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia.
Scopul proiectului, coorodonat la Liceul Teoretic Teiuş de prof. Corina Radu, este de a-i uni pe tineri prin intermediul umorului. Prin împărtăşirea informaţiilor cu ceilalţi elevi, copiii îşi dezvoltă abilităţile TIC, de comunicare în alte limbi (în special engleză), sociale şi de a crea prietenii de lungă durată cu oameni din ţări ale Europei fără a ţine seama de graniţe. Unul din produsele finale este un website, http:
//www.roadtohumour.com, unde pot fi vizualizate informaţii despre ţările din proiect, glume şi fotografii din cadrul vizitelor reciproce care au avut loc până acum. În primul an de proiect au avut loc mobilităţi în 3 ţări: Turcia (noiembrie 2008), Polonia (martie 2009) şi Slovacia (mai 2009), în octombrie 2009 fiind aşteptate la Teiuş delegaţiile tuturor şcolilor partenere în proiect, ne-a informat prof. Mihaela Suărăşan, purtătorul de cuvânt al liceului teiuşean. (R.G.)


Aparut in: 23.06.2009
Sursa: Ziarul Unirea )

Modificat de Teius (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
L-aţi văzut?
L-aţi văzut? Poliţiştii din oraşul Teiuş au fost sesizaţi cu privire la dispariţia de la domiciliu a lui Gabriel Bolca, în vârstă de 10 ani. Minorul a dispărut de acasă din data de 27 iunie, oamenii legii fiind anunţaţi în legătură cu asta abia în cursul zilei de 8 iulie. Copilul a mai plecat de la domiciliu în repetate rânduri, pe parcursul anilor 2008 şi 2009, de fiecare dată fiind găsit după aproximativ 2-3 zile şi reîncredinţat familiei. La data dispariţiei, minorul era îmbrăcat cu pantalon din    
blugi de culoare albastră şi tricou de culoare albă cu dungi roşii, iar în picioare purta o pereche de încălţăminte sport, tip adidas de culoare albă. Semnalmente: înălţime: 1,40 - 1,45 m; păr negru tuns scurt; ochi căprui; nasul mic; faţă ovală; buze subţiri; ten măsliniu. Semne particulare: o pată albă pe obrazul drept lângă ureche, căpătată în urma unei răni. Persoanele care pot da relaţii sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie. (L.I.)

Aparut in: Vineri 10 Iulie 2009
Sursa: Ziarul Unirea )

ziarul unirea l-aţi din teiuş fost privire domiciliu lui gabriel bolca, ani. minorul

11.9KB


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Minorul dispărut, a fost găsit

Gabriel Bolca, copilul de 10 ani din Teiuş, a cărui dispariţie de la domiciliu a fost anunţată oamenilor legii, a fost găsit. Acesta a fost identificat pe raza municipiului Alba Iulia. Pe timpul perioadei cât a lipsit de acasă minorul nu a fost victima vreunei     infracţiuni şi nici nu a suferit vreo leziune corporală. Având în vedere că copilul a mai părăsit domiciliul şi în alte rânduri, cazul a fost prezentat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba în vederea efectuării unei anchete. (L.I.)

Aparut in: Sambata 11 Iulie 2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
BIROUL DE RELAŢII CU PUBLICUL
Bodega cu bucluc

Sunt din Teiuş, locuiesc pe str. Ardealului, stradă pe care, din nefericire pentru noi, dl. Vasânc a cumpărat o bucată de teren şi a deschis o bodegă. Deşi iniţial era vorba să fie alimentară, motiv pentru care toţi din zonă ne-am bucurat, s-a ajuns la o BODEGĂ infectă, plină de beţivi şi de ţigani. Nu cunosc legislaţia referitoare la poluarea fonică sau cea care se referă la condiţiile în care se poate deschide o crâşmă între case, unde locuiesc oameni în vârstă şi copii, însă nu cred că ceea ce se întâmplă în barul LA ROMINA (aşa o cheamă pe fiica cea mică a dl. Vasânc) este chiar conform legilor din România.
Dacă doreşti să stai în curte, seara că tot e vară, vrei, nu     vrei trebuie să asculţi discuţiile pline de înjurături ale celor beţi criţă, strigătele, mai bine zis urletele.... la care, evident, se adaugă unele conflicte chiar şi fizice. Poate credeţi că exagerez, dar puteţi face o vizită, să zicem, sâmbăta seara pe la 21... să asistaţi şi dumneavoastră la "liniştea" din zonă. Iar duminicile când, în mod normal, oamenii merg la biserică sau se odihnesc şi ei....la fel. Vin ţiganii cu căruţele lor.... cu copiii lor... cu limbajul lor. Poate denotă a rasism ceea ce tocmai am scris... însă, asta e...
Acum mă întreb, cum au primit ei aprobare să deschidă acolo bar/alimentară/bodegă... sau ce mai e.... că nu prea ştiu ce mai e... (Răzvan)

Aparut in: Vineri 24 Iulie 2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Scandal între concubini
Membrii unei familii din satul Coşlariu s-au luat la harţă. Din primele verificări efectuate de poliţişti s-a stabilit că scandalul a izbucnit, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între M.M., de 32 ani şi concubina acestuia, N.E.F., de 30 ani, din oraşul Teiuş. Tânăra a suferit leziuni     corporale, astfel că a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, diagnosticul dat de medici fiind de fractură completă mandibulă dreapta. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire şi alte violenţe şi pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt. (L.I.)

Aparut in: Joi 06 August 2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Finanţare BEI pentru reabilitarea DN 14B
Guvernul a aprobat, în cadrul şedinţei de ieri, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Modernizarea DN 14B, Teiuş-Copşa Mică". Drumul Naţional 14B între Teiuş şi judeţul Sibiu, aflat într-o stare foarte proastă, a intrat recent în reabilitare. Lucrările, în valoare de aproape 10 milioane de lei, trebuie     finalizate până în toamna acestui an iar banii sunt asiguraţi de Banca Europeană de Investiţii şi Guvernul României. În prezent se desfăşoară lucrări pe un tronson de 11 kilometri, între Blaj şi Cistei, urmând ca şi celelalte două să intre în reabilitare, şi anume Blaj - limită cu judeţul Sibiu şi apoi Cistei - Teiuş. (I.P.)

Aparut in: Joi 06 August 2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Mascaţii au dejucat planurile unui grup infracţional din Teiuş
Ceea ce ar fi putut deveni o bătaie în toată regula între mai multe persoane din Teiuş a fost oprită la timp de oamenii legii. Intervenţia promptă a poliţiştilor a dus cu siguranţă la salvarea unor persoane care ar fi devenit victime ale grupului infracţional ce dorea să îşi facă singur dreptate cu bâtele. Astfel, în cursul zilei de 17 august, şase bărbaţi, respectiv Constantin D. de 32 de ani, Marian D. de 44 de ani, Dănuţ D. de 41 de ani, Viorel R. de 31 de ani, Cristian R. de 26 de ani şi Călin N. de 24 de ani, toţi din Teiuş, au fost surprinşi de poliţişti în timp ce se deplasau, gălăgios şi violent, spre locuinţele cetăţenilor Paul A. şi Nicolae A.. Oamenii legii au aflat că cei şase aveau în plan să îi agreseze fizic pe ultimii doi, după ce anterior le-au adresat telefonic ameninţări. Aceştia erau înarmaţi cu bâte, cuţite şi alte arme albe. Se pare că la iniţierea unui astfel de conflict a stat o agresiune comisă în seara zilei de 16 august asupra unui minor de 14 ani, din cadrul grupului celor şase. Familia băiatului agresat,     împreună cu alţi membri ai aceluiaşi grup, bănuind că agresiunea a fost comisă de către o persoană la "cererea" lui Paul A. şi Nicolae A., din dorinţa de răzbunare, au pornit spre locuinţele acestora. Întrucât membrii grupului s-au făcut remarcaţi în localitate din cauza comportamentelor violente, pentru a evita posibilele probleme, s-a luat decizia apelării la Detaşamentul pentru Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba. "Mascaţii" au acţionat în locul unde urma să aibă loc altercaţia. Intervenţia oamenilor legii nu a fost una uşoară şi asta pentru că membrii grupării nu s-au supus somaţiilor, ba mai mult au încercat să îi agreseze fizic. Bărbaţii au fost însă imobilizaţi şi duşi la sediul poliţiei. Cei şase vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud cu propunere de arestare preventivă, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, port fără drept de arme albe în locurile publice şi ameninţare. (L.I.)

Aparut in data de : 2009-08-19
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Doi teiuşeni au ajuns la "răcoare"
Judecătoria Aiud a emis mandate de arestare preventivă pe o persioadă de 29 de zile pe numele lui Constantin D. şi Viorel R., reţinuţi de poliţişti în seara zilei de 17 august, când, înarmaţi fiind cu diferite obiecte contondente s-au îndreptat spre locuinţele unor persoane din oraşul Teiuş cu intenţia     de a-i agresa. Cei doi au fost arestaţi pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, port fără drept de arme albe în locurile publice şi ameninţare. Bărbaţii au fost depuşi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba. (L.I.)

Aparut in: 20.08.2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Pieton decedat nevinovat
Pe raza municipiului Alba Iulia, în cursul zilei de sâmbătă, a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti. Din verificări poliţiştii au stabilit că Virgil C., de 53 ani, albaiulain, în timp ce a condus un autoturism, pe strada Calea Moţilor din localitate, nu a redus viteza de deplasare pe un sector de drum în curbă. Şoferul a pierdut     controlul maşinii, s-a răsturnat şi a părăsit partea carosabilă, acroşându-l pe localnicul Emil I., de 46 ani (fost component al echipelor de fotbal CFR Teiuş şi CSM Unirea), care se deplasa regulamentar pe trotuar. În urma accidentului pietonul a suferit vătămări corporale grave. Ulterior bărbatul a decedat. În cauză, poliţia continuă cercetările. (L.I.)

Aparut in: 25.08.2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Teiuşul de odinioară

Titlul, la o atenţie fugară, ar putea deruta când e vorba de o lucrare cu tentă monografică cum este cea semnată de Cristian Florin Bota, un intelectual de cursă lungă, care între dureri şi speranţă a făcut nopţi albe printre documente, arhive, biblioteci, manuscrise, vizite la domiciliu, la alte instituţii de cultură şi învăţământ, sportive, de întreprinderi economice mai mari sau mai mici pentru a-şi structura o carte ce avea să se întindă pe 252 de pagini, sprijinit, la propriu, de primăria şi consiliul local, de oameni ce-au întrevăzut în truda lui o lumină revelatoare şi hrănitoare. Şi această lumină poartă un titlu: Teiuşul de odinioară, apărută la Editura Risoprint din Cluj-Napoca, 2009. Structurată pe capitolele: Cuvânt înainte (semnat de Dorin Iacob Mateica, primarului oraşului Teiuş), Prefaţă (de conf. univ. dr. Horia Ciugudean, un împătimit arheolog, cu o deschidere europeană a spiritului, un aiudean uns cu vânturile şi ploile calde ale Apusenilor şi Mureşului), Un argument din partea autorului, Scurt istoric, Teiuşul până la primul Război Mondial, Teiuşul interbelic, Teiuşul în perioada comunistă, Teiuşul după 1989, Tabula Gratulatoria; care îşi dezvoltă frumuseţea în secţiunea a doua printr-un florilegiu imagistic ce poate fi luat drept un album de epocă, de "odinioară" dar şi din contemporaneitate. Ce-i reuşeşte lui Cristian? Blândeţea, corectitudinea, certitudinea relatării, astfel că frazele curg bogate în conţinut, revelatoare pentru o situaţie sau alta, pentru o perioadă sau alta, antrenând cititorul într-o vastă biografie comună: localitatea Teiuş, marele nod de cale ferată al României, de mărimea multora din Europa, loc în care timpul şi-a desţelenit deopotrivă elemente de cultură şi civilizaţie, legitimităţi ale tradiţiei, fiorul politic şi economic într-o zonă multiseculară, evenimente ce i-au schimbat destinul, lăsând peceţi nobiliare,     voievodale, încleştări armate dramatice, în "Satul Spinilor", în "Satul cu trei biserici", al cărui drum spre sine însuşi vine din vechime, din epoca bronzului sau a culturii "Nova", din care ies şi acum aburii vechiului drum imperial construit de împăratul Traian între 106-108 d..H., "drum pavat cu piatră şi cărămidă arsă". Martoră stă Cetăţuia, dealul acela solar ca şi zbaterea autorului de-a sintetiza prezenţa Teiuşului în Evul Mediu, în Epoca Modernă, în "perioada comunistă" şi după 1989, când oraşul s-a înfrăţit cu localităţi din Olanda, Franţa, Belgia, subliniind nume de oameni ce-au rămas în sufletul teiuşenilor, ca: Ioan Ardelean, Ovidiu Avram, Lucia Bareliuc, Ioan Bălan, Vasile Bârluţiu, Gheorghe Biriş, Jena Boer, Emil Bordean, Şofron Bordean, Gabriel C.C. Domşa, M.C. Pitea, Simion Crişan, Ilie Dăianu, Liviu Deacu, T.L. Domşa dar şi L. Fodor, M. Frenţiu, S. Gâju, E. Glanz, V. Gruiţă, I. Gruzda, E. Iancu, E. Manciur, F. Maxa, A. Mantzel, V. Mihaiu, N.T. Muntean, I. Păstrăv, Vetuţa Pop, G. Pop, P. Raţ, O. Socaciu, E. Tătaru, I. Tecşa, M.M. Timiş, Teofil Toma etc. Elementele de cultură, de administraţie, de atmosferă civică, de religie, cooperaţie, poştă şi telecomunicaţii, sportive sau legate de anul calendaristic, de activitatea militară, patriotică, de agricultură etc., aduc noi precizări biografice înlănţuind o lume aparte: a fotografiei prin care timpul îşi vede faţa în multe ipostaze, apropiindu-ne de un Teiuş
ce-şi caută astăzi un drum doar al său, în care oameni şi fapte să-şi dea mâna într-o maturitate şi responsabilitate bine venite. Lucrarea devine un bust în care mulţi îşi recunosc chipul, spre cinstea autorului, ce trebuie felicitat pentru frumuseţea gestului său, de-a restitui un album, o monografie în mai multe limbi de circulaţie. Prin el Teiuşul are o oglindă în care să-şi desluşească lumina şi umbrele.
Ion MĂRGINEANU

Aparut in: Joi 27 August 2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
"Zilele oraŞului TeiuŞ"
Desfăşurată în perioada 28-30 august, manifestarea cultural-sportivă "Zilele OraşuluiTeiuş"- ediţia a III-a a fost una dintre cele mai reuşite, după cum au declarat mulţi dintre cei peste 6000 de participanţi. Organizată de către Primăria şi Consiliul Local Teiuş, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură şi Creaţie Alba pe parcursul a trei zile, aceasta a oferit prilejul teiuşenilor deopotrivă de a face sport, dar şi de a dansa sau de a participa la mai multe concerte pentru tineret sau de muzică populară. În prima zi, numeroşi tineri s-au întrecut în cadrul unor concursuri precum "Memorialul Marin Scarlat" la tenis de masă, concursul de şah, precum şi în cadrul "Memorialului Horia Popa" la fotbal, competiţie desfăşurată pe Stadionul Rapid CFR Teiuş. Seara primei zile s-a încheiat cu un spectacol cultural susţinut de elevii Liceului Teoretic Teiuş, precum şi cu un concert de muzică uşoară susţinut de formaţia "Propaganda". În cadrul celei de-a doua zi au fost premiaţi câştigătorii la concursurile şi jocurile sportive, iar începând de la ora 18,00 , peste 800 de tineri s-au bucurat de un concert extraordinar susţinut de Desperado, Anda Adam, Autentic, Royal, Ciprian Muntean, Adi Mitescu, Hans Knall şi Mircea Vintilă pe scena din faţa Parcului Central. Seara s-a încheiat cu momente de magie cu Cristianis, precum şi cu un spectaculos foc de artificii. Ziua de duminică, 30 august a.c. a debutat cu un Te-Deum la Catedrala orăşenească şi vizitarea unei expoziţii de haine     şi covoare ţărăneşti realizată în sala mică a Casei de cultură orăşeneşti. De la ora 17,00 , toţi cei prezenţi au fost încântaţi cu o frumoasă paradă a portului popular. De la ora 18,00 a urmat un spectacol folcloric de excepţie în cadrul căruia şi-au dat concursul: formaţia de dansuri "Muguri de Nucet" din comuna Stremţ, "Fanfara Sechereşiu Aurel" a oraşului Teiuş, Ansamblul "Doruleţ" al Colegiului Tehnic Aiud, Ansamblul folcloric "Rapsodia Călimanului" şi Ansamblul folcloric al judeţului Alba condus de prof. Alexandru Pal. Seara s-a încheiat cu un concert extraordinar susţinut de Aurel Tămaş, Marius Tugulescu, Alexandru Ioan Făgădău, Iulian Bic, Monica Stan şi Lacrima Stan. La frumoasa sărbătoare a teiuşenilor au luat parte numeroase oficialităţi locale şi judeţene, între care îi amintim pe Dorin Iacob Mateica, primarul oraşului Teiuş, Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, Sorin Bumb, vicepreşedinte al CJ Alba, Alexandru Pereş, vicepreşedinte al Senatului României, Corneliu Olar, deputat în Colegiul nr.5 Munţii Apuseni-Teiuş, numeroşi primari din împrejurimi şi din Munţii Apuseni, precum şi consilierii locali ai oraşului. În final, Primăria şi Consiliul Local Teiuş doresc să muţumească sponsorilor şi tuturor celor ce s-au implicat în buna organizare şi desfăşurare a manifestărilor, inclusiv Jandarmeriei şi Poliţiei, şi nu în ultimul rând tuturor teiuşenilor prezenţi într-un număr foarte mare la toate spectacolele şi întrecerile sportive desfăşurate.
Tinu MATEŞ

Aparut in: 3.09.2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Decanul de vârstă al medicilor veterinari s-a înălţat la Ceruri

Dr. Ioan Pleşa, decanul de vârstă al medicilor veterinari din judeţul Alba, s-a ridicat la Ceruri, la vârsta de 92 de ani. Ioan Pleşa s-a născut la Alba Iulia în data de 11 martie 1917 într-o familie de agricultori înstăriţi din cartierul Lipoveni. A absolvit Liceul Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia, iar apoi a urmat cursurile Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti, făcând parte din promoţia 1946.
Întreaga sa carieră a desfăşurat-o ca medic veterinar la Circumscripţia Sanitar-Veterinară Teiuş, fiind renumit în zonă ca un foarte bun profesionist, datorită activităţii şi competenţei sale. S-a dedicat şi cercetării ştiinţifice, studiind bolile albinelor, metodele de obţinere a unor produse apicole de calitate, în urma rezultatelor sale deosebite în acest domeniu obţinând titlul academic de doctor în apicultură.
Dr. Ioan Pleşa, un om cu pregătire profesională de excepţie, practician desăvârşit şi foarte bun coleg, a sărit întotdeauna în sprijinul colegilor săi mai tineri, îndrumându-i cu căldură pe tinerii medici veterinari. Având foarte multă experienţă în practica medicinei veterinare, a    
fost un bun sfătuitor al directorilor care s-au succedat la conducerea Inspectoratului Sanitar-Veterinar, devenit ulterior Direcţia Sanitar-Veterinară Alba, actualmente Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, de multe ori fiind convocat şi la combaterea epizootiilor din diferite zone ale ţării.
S-a retras din activitate în anul 1985 şi, cu toate că nu a mai putut profesa din cauza vârstei înaintate, a rămas fidel dragostei sale pentru animale, în special pentru cai, fiind deseori consultat de specialiştii activi pentru a le da recomandări în tratamentul cabalinelor. Pentru contribuţia sa la dezvoltarea medicinei veterinare în judeţul Alba, dr. Ioan Pleşa a primit din partea conducerii DSVSA Alba, în semn de recunoştinţă, o diplomă de excelenţă cu ocazia Zilei Medicului Veterinar şi a împlinirii a 40 de ani de medicină veterinară în judeţ, în data de 15 mai 2009.
Cu ochii lui blânzi, dr. Ioan Pleşa va privi de acum încolo, din Împărăţia Cerurilor, animalele pe care le-a iubit atât de sincer şi cărora le-a dedicat întreaga viaţă! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Aparut in: 4.09.2009
Sursa: Ziarul Unirea )

ziarul unirea decanul medicilor veterinari s-a ceruridr. ioan decanul medicilor veterinari din alba,

7.9KB


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Dosar penal pentru o bicicletă
Un tânăr de 36 de ani, din localitatea constănţeană Medgidia s-a ales cu dosar penal după ce a furat o bicicletă. Bunul a fost sustras din faţa Casei de Cultură a oraşului Teiuş. Poliţiştii l-au identificat pe autor şi au     recuperat bicicleta, restituind-o persoanei păgubite, căreia i-au şi recomandat ca, pe viitor, să ia măsuri de asigurare a bicicletei, prin legarea acesteia de suporţii special amenajaţi, de stâlpi sau de pomi. (L.I.)

Aparut in: 7.09.2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Nepotisme la Teiuş
Recent, am intrat în posesia unor documente venite din partea PNL Alba care atestă un caz clar de nepotism în localitatea Teiuş. Mai exact, respectivele documente atestă că:"Direcţia Judeţeană pentru Tineret Alba a cerut primăriei Teiuş într-o adresă din 28 iulie 2009, identificarea a 10 tineri cu vârste între 14 şi 35 de ani proveniţi din familii cu venituri reduse care să beneficieze, în perioada 31 august - 6 septembrie, de o excursie la Costineşti pentru care Ministerul Tineretului şi Sportului acoperă integral costurile legate de transport, cazare şi masă. În 14 august, Primăria Teiuş trimite DJT Alba o adresă (fără apostilă), prin care     sunt nominalizaţi cei 10 tineri care vor participa la tabăra socială de la Costineşti. Pe lista trimisă se regăsesc fiica şi nepotul consilierului PD-L Cornel Crişan, nepoata viceprimarului Florin Tricu, fiul şi respectiv fiica a doi angajaţi ai primăriei Teiuş şi fiul şefului staţiei CF Alba Iulia, membru PD-L." PNL Alba a precizat că sumele cheltuite pentru fiecare participant la tabăra socială se ridică la circa 700- 800 de lei şi "consideră că erau alţi tineri în Teiuş care îndeplineau condiţiile de caz social şi ar fi meritat să meargă la Costineşti, dar nu au avut loc de fiii, fiicele, nepoţii şi nepoatele membrilor PD-L". (A.O.)

Aparut in: 8.09.2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Şantajist prins în flagrant
Un cetăţean al oraşului Teiuş a trăit zile de teroare după ce a fost ameninţat de către un individ care i-a cerut bani pentru a-i lăsa familia în pace. Disperat, bărbatul a apelat la poliţiştii teiuşeni, în cursul zilei de 7 septembrie, declarându-le acestora că în perioada 24 august - 7 septembrie, un bărbat de 41 de ani, identificat ca fiind Decebal Ş., i-a solicitat, în mod repetat, plata sumei de 1.000 euro, drept taxă de protecţie. Teiuşeanul primea frecvent din partea suspectului ameninţări, atât la adresa sa cât şi a familiei sale, spunându-i că în cazul în care     nu achită banii solicitaţi de el, va atenta la integritatea corporală a sa şi a membrilor familiei. Poliţiştii au pus la cale un plan în vederea prinderii suspectului în flagrant. În prealabil oamenii legii au marcat cu inscripţia "şantaj" trei bancnote a câte 100 euro fiecare, bani pe care apoi cel şantajat i-a predat suspectului. Drept urmare Decebal Ş. a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere şi depus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud cu propunere de arestare preventivă. (L.I.)

Aparut in: 9.09.2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
Minoră neatentă, victima unui accident rutier
Pe strada Decebal din Teiuş s-a produs un accident de circulaţie, în urma căruia o fetiţă a fost rănită. Primele verificări au dus la concluzia că o minoră de 10 ani, localnică, s-a angajat fără să se asigure în traversarea străzii, prin loc nemarcat şi nesemnalizat corespunzător. Fetiţa a     fost surprinsă şi accidentată de autoturismul condus regulamentar pe direcţia Centru-Gară de Dragoş P., de 31 ani, din Teiuş. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea sa. Cercetările continuă. (L.I.)

Aparut in: 16.09.2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Teius
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1910
...
A furat din      vagonul-restaurant. Poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Teiuş au fost sesizaţi, în după amiaza zilei de 15 septembrie a.c, despre faptul că, din vagonul-restaurant aflat în compunerea unui tren de călători care circula pe ruta Oradea - Bucureşti, a fost sustrasă o sumă de bani, de o persoană de sex masculin care a fost reţinută de personalul vagonului. În colaborare cu Poliţia Transporturi Feroviare Blaj şi Poliţia Municipiului Blaj s-a reuşit identificarea şi reţinerea suspectului de comiterea furtului, stabilind că se numeşte Valentin A., de 37 ani, din municipiul Bucureşti. Prejudiciul în valoare de 190 lei a fost recuperat în întregime. Cercetările continuă, cu suspectul în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.
...

Aparut in: 17.09.2009
Sursa: Ziarul Unirea )


pus acum 14 ani
   
Pagini:  1 2  

Mergi la